Skønt håndlavet gulvtæppe

Sukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpperSukhi Beni Ouarain tæpper

Inden sommerferien modtog jeg en pressemeddelse fra Sukhi, som den 7. juni 2016 gik online med deres webshop.
På webshoppen kan man købe håndlavede gulvtæpper i høj kvalitet lavet af talentfulde tæppevævere med hvért deres speciale fra landende Nepal, Indien, Tyrkiet og Marokko.
Firmaet er blevet døbt “Sukhi“, fordi Sukhi, som er et pigenavn i Nepal, betyder “glad”, skriver tekstil designer og Co-founder, Nasia Burnet. Navnet symbolisere, hvad det er, Sukhi gerne vil opnå med deres gulvtæpper; nemlig at gøre deres kunder, tæppevævere og tæppevævernes familier glade.

Gulvtæpperne på webshoppen bliver håndlavet til hver kundebestilling, det betyder samtidig, at man som kunde kan vælge mellem en lang række farver, former, mønstre og størrelser. Når den lokale tæppevæver er færdig med gulvtæppet bliver det efterfølgende sendt direkte hjem til kunden. Dermed bruger Sukhi ingen udgifter til diverse mellemmænd, fysiske butikker samt lageropbevaring og kan derfor sælge gulvtæpperne op mod 60 % billigere i forhold til andre tæppeforhandlere.

Sukhi har et ønske om, at kunne hjælpe de lokale tæppevævers liv, derfor samarbejder de direkte med hver enkelt af de lokale tæppevævere og tilbydes dem en løn, som er mellem 2-3 gange højere end den normale løn i lokalområdet. Tæppervæverne kan arbejde hjemmefra på de tidspunkter, som de selv ønsker og have mulighed for at sende deres børn i skole. Man kan se en kort video om, hvilken gavnlig socialeffekt Sukhi har på de lokale tæppevævers liv lige her.

 

Sukhi’s tæppekollektion består af mange forskellige typer tæpper, der er både uld og filttæpper fra fra Indien, de populære Beni Ouarain tæpper fra Marokko, kugletæpper fra Nepal og de dekorative patchwork gulvtæpper fra Tyrkiet. Sukhi tilbyder selvfølgelig at rådgive, hvis man som kunde har brug for hjælp i forhold til designet eller/og farverne, så man kan skabe sit helt eget unikke tœppe.

Selvom de smukke patchwork tæpper fristede mig meget, så bestemte jeg mig for at bestille et lille tætvævet Beni Ouarain gulvtæppe til vores stue. Jeg har altid synes godt om berber tæppernes signatur stil med de mørke geometriske mønstre på den lyse baggrund. Desuden vil tæppet passe rigtig godt ind i mit stue mellem sofaerne under sofabordet uden at “larme”, som mine tidligere boucherouite tæpper.

De traditionelle berber tæpper har fået deres navn efter berberstammen, Beni Ouarain, som væverne bag tæpperne kommer fra. Beni Ouarain stammerne er nomadefolk som lever dybt i Marokkos Atlasbjerge og levede af fårehold. Hvert forår frem mod det sene efterår vandre stammen med deres får og alt hvad de ejer indtil vinterens kulde kommer, hvorefter de slår sig ned indtil næste forår.
Beni Ouarain stammern væver deres smukke tæpper af 100 % ufarvet fåreuld fra den helt særlig og ældgammel fårerace, som stammerne i bjergene stadig lever af.
Fårene producerer en enestående uld af højeste kvalitet, og det er denne uld, der gør Beni Ourain tæpper så berømte. Kvaliteten på tæpperne er helt enestående og så er tæpperne helt naturligt,
Det er primært kvinderne, som væver tæpperne og hvert tæppe bliver brugt, som deres unikke kunstværker. Det er her, hvor de har en unik mulighed udtrykke sig og fortælle om deres liv ved hjælp af symboler. F.eks. er der et symbol for en mand og for en kvinde, mens andre kan symbolisere floden samtidig med, at symbolet holder ondeånder væk.

Jeg har kun meget få gange tidligere set en Beni Ouarain gulvtæppe i virkeligeheden, så jeg var utrolig spændt på at modtage tæppet og mine forventninger til kvaliteten var meget selvfølgelig høje .
Omkring 12 uger efter jeg bestilte, modtog jeg mit gulvtæppe med posten og meget forventningsfuld pakkede jeg tæppet ud. Det første der dukkede op var nogle lækre tykke uld frynser og en smuk vævet afslutning. Herefter fik jeg resten af tæppet ud sammen med en mild duft af frisk uld. Mit første indtryk var, at alle mine tidligere gulvtæpper blegnede ved siden af dette, kraftige, bløde og fantastisk smukke Beni Ouarain gulvtæppe! Gulvtæppet er simpelthen noget af det lækreste og smukkeste jeg nogensinde har set, nøj hvor er jeg tilfreds! Gulvtæppet var virkelig værd at vente på, selvom jeg ikke er det mest tålmodige menneske – omvend er det altid rart at have noget at gå og glæde sig til 😉 Desuden er det et privilege at tænke på, at mit gulvtæppe, er blevet vævet udelukkende til mig, samtidig med at jeg har været med til, at tæppevæveren har fået 2-3 gange mere i “løn” end de normalt får.
Jeg vil gerne give mine varmeste anbefalinger til Sukhi! Alt lige fra bestillingen via webshoppen, kommunikationen, leveringstiden og selve gulvtæppet har til fulde levet op til mine forventninger.

2 Comments

  • Reply September 27, 2016

    Sukhi

    Det ser nydeligt ud med indretning. Vi håber du er glad for tæppet.
    Venlig hilsen
    Sukhi

    • Reply September 27, 2016

      labdecor

      Kære Sukhi tusind tak! jeg er virkelig glad for tæppet, det er så smukt og så super blødt. 🙂 Kh Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More Stories

Søstrene Grenes Interiørkollektion

Søstrene Grene lancerer den sidste af deres to årlige (vanedannende) interiørkollektioner her den 7. september 2017. Kollektionen er udarbejdet af Søstrene Grenes faste team som med kollektionen har…