Tine Wessel – The Needle has a Point

_93D4835
Billedet herover er en original blå udgave af Tiedye – min favorit. En gammel lampeskærm i glas brugt som objekt, isbjørn fra Bing & Grøndahl og væglampe, AJ50 fra Arne Jacobsen.
 

 

fanogrya72
I A3 rammen er et af Tines nyere broderier Fan – som er broderi på papir bemalet med akvarel farve og med broderet signatur. Porcelænsfugl er fundet i Tines farmors skab og marmor æg fra Zimbabwe. Det lille rya billede på væggen er en del af en serie på 3 som Tine har lavet til en udstilling der hedder MINITEX 14 – som er arrangeret af Dansk Tekstil Laug. Udstillingen er censureret og værkerne må max måle 20 x 20 x 20 cm. I denne uge skulle Tine gerne få af vide om hendes værker er antaget. Udstillingen vises i Runde Tårn i oktober se mere lige her.

  

tiedye
Billedet herover hedder Tiedye det er et print af et original broderi, der er en blanding af patchwork, mamorerings tekstil tryk og speckling håndbroderi. Det ved siden af er hånd broderi på papir bemalet med akvaralfarve med svag glimmereffekt og blomster i schellack baseret blæk.

Skabet er i teak og fra Peter Hvidt/ Orla Mølgaard Nielsen – produceret af Søborg Møbelfabrik i 1960´erne. De to hvide carnaby glas vaser er fra Holmegaard, Per Lütken glasvase fra Holmegaard med Monstera blad, porcelæns æg fra Royal Copenhagen designet af Mogens Andersen.

 

pileofhexagons1
Print af broderi i patchwork Pile of hexagons, som er et kobberprint og speckling håndbroderi. Lysestagen Little Joseph, afblomstret bonderose i olie glas – bøger: Wegner – bare én god stol. Hilma af Klint og Louise Bourgeois The Fabric Works.

  

whitescull
A3 print af White scull håndbroderi udført til udstillingen Enjoy the Silence. Sort Confetti mælekande, sort glasvase med monstera blad, Grøn marmelade krukke fra Palshus, Bøger: Black Egg af Evren Tekinoktay, Wall notebook fra Urban Outfitters, Piet Mondrian kunstbog fra Taschen.

 

youmakemyday
You make my day billedet. Skabet fra Peter Hvidt/ Orla Mølgaard Nielsen. Huse på væggen er silicone billeder af Hein Spellmann.

 

zippe1
Det er billeder af Tines korsstings puder, som hun har designet for Fru Zippe. På billedet er en Eames stol og bord, Henning Quistgaard testel for Bing og Grøndal, pude Squares and triangles – grey.

 

_93D0673
Fotoet herover er fra en udstilling, som Tine har deltaget i – det er maskine broderi  monteret på plexiglas. Når det hænger med et par centimeters afstand til væggen og der er spot på kan man læse skriften på væggen – broderi er mange ting!

 

Jeg har gennem længere tid fulgt Tine Wessels arbejde og hendes inspirerende og smukke instragram profil #tinewessel. Jeg har sjældent set noget så unikt og originalt!

Tine Wessel er uddannelse som tekstilformidler med broderi som speciale, hun har blandt andet broderet for kunstneren Cathrine Raben Davidsen, udviklet broderiprøver for Kopenhagen Fur og broderet en forside for modemagasinet ELLE. Siden 2012 har hun haft firmaet “The Needle has a Point”, navnet henviser til, at Tines statement broderier fortæller historier og udtrykker budskaber. 

Tine har virkelig givet broderiet et comeback med hendes karakteristiske citater, smukke geometriske kunstværker og fuldstændig enestående stil. Jeg er helt vild med, at hun har givet et gammelt håndværk en helt ny dimension og fået det tilpasset nutiden hjem. Jeg synes at hendes værker udstråler sjæl, udsøgt kvalitet og noget helt unikt.

Tine har også lancerer et sykit, så vi andre selv kan brodere smukke grafiske korsstings puder. puderne har hun designet for Fru Zippe. De findes i seks forskellige DIY sy-kit og til august kommer der et juletræstæppe. Jeg kunne selv rigtig godt tænke mig at prøve at brodere en af puderne, så de er kommet på min ønskeliste.

Hos Broderiskolen afholder Tine også kursuser – hvis jeg boede tættere på ville jeg super gerne have deltaget i kurset om Rya tæpper!

 

Lige nu er Tine Wessel i gang med at  lægge sidste hånd på en bog udgivelse, som helt sikkert kommer på min ønskeliste! Bogen er en korsstings broderibog, hvor Tine har inviteret 20 designere og kunstnere til at udvælge ét af deres værker, som hun har omsat til korssting. Bogen indeholder 20 mønstre og opskrifter på super seje og top moderne korsstingsmotiver som man selv kan sy og montere som pude eller vægbillede. Bogen indeholder også portrætter af kunstnerne taget af Tines mand og via mini casual conversation interview af kunstnerne. Blandt andet deltager: Stilleben, Luckyboysunday, Yvonne Koné, Anika Lori, Meyer Lavigne, Leise Dich Abrahamsen, Gitte Klebejn, Jette Jørs, Bang Bang CPH, Stine Maria Aalykke, Isabel Berglund. Bogen giver også indblik i korsstingets historie.

Du kan følge Tine på facebook lige her og på instagram lige her. Hendes originale værker og billeder trykt af hendes håndbroderi kan købes hos StillebenMoodings.com, 42Gallery, artdistrict.dk og hos artrebels.com.

Desuden deltager Tine til Finders Keepers i Tap 1 weekenden d. 6-7 september 2014.

 

Billederne herover er taget af P.Wessel og stylet af Tine Wessel selv.

HOLD ØJE MED BLOGGEN FOR SNART FØLGER EN GIVEAWAY I SAMARBEJDE MED TINE WESSEL 🙂

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.