DIY juletræ

DIY juletræDIY juletræDIY juletræ
DIY juletræ

Jeg har vist flere billeder af ovenstående juletræer på instagram og lovet en DIY. Egentlig er træerne ikke min idé, hvilket jeg også har skrevet i dette indlæg, det er selvfølgelig geniale Shane Brox idé i forbindelse med programmet Shanes eventyrlige jul, der blev sendt i fjernsynet forrige år. Jeg har valgt at lave en DIY, så man ikke behøver, at se udsendelse for at lave træerne.

Materialer:
En klump almindelig ler, som fås til 5 kr. i de fleste supermarkeder lige nu.
Karton – hvis du laver dem i hvid karton, så er de hurtigere at male.
Saks
Hvid maling og pensel – jeg havde en rest hvid maling, som jeg brugte.
Hvid glimmer – evt. en glimmer spray.
Limpistol
Ispinde til stammen – mine er fra Nicolas Vahé, men det behøver det jo ikke at være, det var bare dem jeg havde.

Klip en masse grene både store og små, så træets grene kan blive pyramideformet. Klip også en top og husk, at der skal to toppe til et træ for, at det ser pænest ud. De bredeste grene på vores træ er ca. 18 cm. og de mindste er ca. 5 cm.
Lim ispindene sammen indtil træet får den højde, som du ønsker. Form derefter leret til en lille jordhøj og sæt ispindestammen deri, så er det nemlig nemmere at lime grenene fast. Begynd derefter at lime grenene fast – husk at der skal være plads til “toppen” øverst.

Lad træet/træerne stå køligt således, at leret langsom tørre, så undgår man, at det begynder at revne. Efter 2 dage males træet/træerne hvide – det er lidt omstændigt, fordi der er så mange “kroge”. Husk at inden malingen tørre, så skal der drysses hvid glimmer på den øverste del af træet – medmindre du har glimmer spray. Når malingen er tør, så er træer færdigt – super hyggeligt projekt sammen med børnene.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.