Matilde Friese

Muuto Cover chairKeramik kopperMatilde FrieseMatilde Friese

Matilde FrieseMatilde FrieseHvid keramik og Matilde Friese

Der er efterhånden en del dygtige kunstnere, som gør sig bemærket, men nogle kan bare noget helt særligt, så man ikke glemmer dem igen og én af dem er Matilde Friese.
Jeg så for første gang et af hendes kunstværker på Værkstedets instagram profil @vaerkstedet_dk og fra første øjekast forelskede jeg mig i hendes motiver og helt unikke poetiske udtryk.
Matilde Friese, som er studerende på andet år, på kunstakademiet, laver både collager, akvareller og maleriere, men det der primær fangede mig, var hendes botanik konstellationer. Modsat mange af hendes kollegaer er alt, hvad hun laver unikaværker, som hverken bliver skannet ind, eller lavet til plakater. Derfor få man sin helt egen lille botaniske historien, når man køber et af hendes kunstværker.
De botaniske konstellationer, såvel som flere af hendes andre billeder, er malet med akvaral maling, så udtrykket er simpelthen så fint og delikat. Man kan virkelig fornemme det store arbejde, som hun ligger i hvert enkelt billede.

Vi manglede noget nyt kunst i køkkenet, som ville samle rummet mere og give rummet et helt andet udtryk – mere let og mindre grafisk. Vi har derfor valgt en stor botanisk konstellation i en 50×70 cm. ramme og et mindre i A3. Samspillet mellem de to billeder er fantastisk i forhold til forskelligheden af plantevæksterne og størrelsen af dem. Endvidere så giver billederne lige præcist vores køkken det, som det manglede og hele familien er betaget af billedernes ynde og motiver.

Det bedste ved Matildes kunstværker er, at jeg aldrig bliver helt færdig med at kigge på dem. For hver gang jeg kigger på billederne opdager jeg nye detaljer og det er interesant, at høre, hvad der fanger vores gæster eller, hvad Isabella mener en given detalje ligner – måske en mælkebøtte eller en valmue.
Jeg har forsøgt at tage nærbilleder af nogle af detaljerne på mine billeder, så man kan fornemme, hvor smukt det er malet og hvor stort en effekt akvarelmaling bidrager til den smukke helhed af kunstværket.

Det lille værk af Matilde Frise på Kwikshop reolen fortjener også at blive omtalt, for det er virkelig også udtryksfyldt og smukt. Jeg synes, at det harmonere smukt blandt vasen fra Finnsdottir, den smeltende fyrfadsstage fra Signe Schjøth og den tynde unika stage fra søde Helle.

Der er nogle enkelte af Matildes værker til salg hos Værkstedet lige her og prisen er yderst fair. Man kan også kontakte Matilde Friese pr. mail matildefriese@gmail.com, hvis man har særlige ønsker til motiv/størrelse.

Indlægget er ikke sponsoreret, jeg vil bare gerne dele min begejstring med jer.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.