DIY marmorerede æg

DIY marmor ægÆgge pustning Pustede ægDIY marmorede ægDIY marmorede ægDIY marmorede ægMarmorede ægDIY påskeægMarmorede påskeæg
Dette er en DIY, som jeg længe har haft lyst til at lave, fordi jeg gerne vil prøve at marmorere æg. Endvidere var det et hyggeligt projekt at lave med Isabella, som sagtens kunne være med – faktisk pustede hun selv 5 af æggene.

Indkøbsliste:
Æg
Æggepuster sæt
Guldtråd
Tændstikker
Neglelak
Balje
Enganghandsker
Vase med grene
Aviser til afdækning
Først skal alle æggene pustes, rengøres og tørre. Inden æggene skal marmoreres, skal der sættes en snor i dem. Jeg valgte at bruge en guldtråd, som jeg bandt omkring et lille stykke af en tændstik, som jeg efterfølgende puttede ind i æggene. Når der er snor i alle æg, skal der findes en vase med grene i, som skal sættes ovenpå en avis, så æggene kan hænge til tørre her efter marmoreringen – så pynter de jo også, mens de hænger til tørre 😉
Find de neglelakker frem, som du ønsker at bruge og hæld ca 6 dl. lunken vand i en balje. Husk at baljen er meget svær at rengøre igen, så brug evt. en gammel balje/skål, som alligevel skal smides væk.
Med neglelakken laves et marmorlignende mønster ved at hælde de forskelige farver i vandet med løs hånd. Der var ca. nok til at marmorere to æg pr. gang, så husk at gemme neglelak til alle æg. På billede fire og fem ses min marmorering.
Nu skal æggene dyppes i marmoreringen og det skal gå hurtigt inden neglelakken tørre. Desværre gik det ikke helt så godt med alle vores æg, men det betød bare, at overfladen ikke blev så pæn og at neglelakken klumpede sammen.
Jeg vil anbefale, at man bruger engangshandsker, som jeg desværre selv glemte.

4 Comments

  • Reply March 16, 2015

    Marina

    Hvor er de bare blevet fine. Det er sådan en fin måde at pynte æg på og ikke to bliver ens.

    • Reply March 22, 2015

      labdecor

      Tak 🙂 Ja jeg blev helt hooked på at lave flere og børnene var så stole over resultatet.

  • Reply March 17, 2015

    Malene

    Hvor ser det bare godt ud 😀 Ville ønske jeg havde lidt mere tid til at påskehygge i år, med alle de fine påske DIY’s folk ligger op 😉 Ha’ en dejlig dag

    • Reply March 22, 2015

      labdecor

      Tusind tak 🙂 Ja der er godt nok mange fine DIYs, jeg gemmer en del af dem på Pinterest, så jeg ikke glemmer dem. God søndag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.