Børnekunst i Ram’n

RamnRamnRamnRamn

Isabella producere en del tegninger – minimum fire om dagen! Hun elsker at tegne og det har hun egentlig altid gjort. Hun bruger meget tid på det og fremviser dem altid meget stolt. Vi vil gerne vise hende, at vi værdsætter hendes tegninger og så vil vi selvfølgelig gerne gemme dem, det er jo ret sjovt at se udviklingen. Indtil nu har vi brugt køleskabet, men det fungere ikke optimalt og slet ikke efter, at Storm er begyndt at kunne nå dem. Mange af dem bliver krøllet og ender med at blive smidt ud. I en periode forsøgte jeg med billige skifterammer, men det var for besværligt og heller ikke specielt pænt.
Denne problemstilling var faktisk en af de medvirkende årsager til, at RAM’N®  blev udviklet. Ram’n er nemlig en ramme, hvor man kan “trykke” ens børns (eller et andet kunstværk efter eget ønske) ind i rammen ved hjælp af en indbygget fjeder og en smal akryl kant. Rammen er meget nem at betjene og så kan den drejes alt efter om det er vandrette eller lodrette tegninger. Tegningerne bliver derefter opbevaret inde i selve rammen bag den nyeste tegning, så der er styr på børnenes kunstværker og de ikke går tabt. Rammen findes i flere træsorter og med forskelligfarvet akryl, de kan alle ses lige her, bemærk lige hvor smuk den er i røget eg!

Marie-Louise er en af de to ildsjæle, som står bag Ram’n. Hun savnede at arbejde med sine hænder fremfor en computer, hvilken var en af de andre årsager til at Ram’n blev udviklet. Thomas, som er den anden person bag Ram’n, er uddannet møbelsnedker fra Wørts møbelsnedkeri, og har bl. a. arbejdet for Rud Rasmussens Snedkerier endvidere er Thomas er uddannet Industriel Designer fra Danmarks Designskole.
Parrets mål, for deres 2 år gamle virksomhed, er at finde flere løsninger, som gør livet med børn lidt sjovere med produkter, der er lette at bruge. Begge ønsker, at Ram’n og deres fremtidige designs skal fremstilles efter den danske håndværkstraditions ånd i Danmark, kombineret med genbrug og bæredygtige materialer.

I starten producerede Thomas de første 25 rammer, med hård deadline fra Marie-Louise, som blev testet hos deres bekendte for at finde ud af om de virkede efter planen. Nu er det snedkeren Poul Henning som driver PH møbelsnedkeri, der laver alt træarbejdet, mens Thomas selv står for at fremstille fjedre mekanismen, låsebeslaget og de øvrige dele.
Selve låsebeslaget er lavet af dele fra gamle cykeldæk sammen med en tæpperest, for at genbruge allerede producerede materialer således, at produktionen belaster miljøet mindst muligt.
Parret har fordelt arbejdet således, at det er Thomas, som varetager produktionen og idéudvikling, hvor Marie-Louise sørger for selve administrationen, marketing, kundeservice og salg.
Ram’n kommer i en lækker æske og jeg blev virkelig imponeret over den smukke finish overalt samt den gennemskuelige vejledning, jeg har faktisk selv hængt rammen op. Man fornemmer med det samme, et dette produkt er noget helt særligt, det er produceret på baggrund af passion.

Først hængte jeg Ram’n op ved håndvasken i køkkenet, men da jeg satte den første tegning i slog det mig, at Ram’n ikke var “min”, men “vores families” ramme. Isabella vil jo elsker at beundre hendes egne tegninger i øjenhøjde og det samme vil Storm. Jeg flyttede derfor Ram’n over på den rå væg ved spisebordet, så børnene kan stå på bænken og selv sætte en ny tegning i eller beundre deres kunstværk og mærke at vi værdsætter hver eneste tegning.

Der er allerede i dag kommet tre tegninger i rammen og Isabella tronede stolt ved siden af hendes kunstværk i den smukke ramme. Jeg kan mærke på Storm, at der med tiden bliver “ballade” om hvis tegning, der kommer i rammen, så måske vi skulle spare op til endnu en 😉

Vil du læse mere om Ram’n, så kan du følge dem lige her på deres sociale medier blog, instagramprofil og facebookgruppe.

 

3 Comments

  • Reply May 15, 2015

    Malene

    Det er et genialt koncept. Intet mindre.

    • Reply May 18, 2015

      labdecor

      ja meget og så er kvaliteten og designet så fint oveni 🙂

  • […] Læs mere her. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.