Nye hylder fra by dyb

by dybby dybby dybby dybby dybby dybby dybby dybby dybby dyb hyldeby dyb hyldeby dyb hylde by dyb hyldeby dyb hyldeby dyb hyldeby dyb hylde

 

Sofie Dybdal startede by dyb i august sidste år efter, at hun havde afsluttet sin uddannelse på Arkitektskolen i Århus på linien Design. Arkitektskolen underviser elverne i formgivning og design, men ikke hvordan man “driver forretning”. Sofie valgte derfor, at hendes afgangsprojekt på arkitektskolen skulle omhandle “Fra idé til forretning, at realisere et designprojekt“, således hun ved udarbejdelsen af opgaven ville tilegne sig den nødvendige viden.
Den næsten 200 sider lange rapport handler kort sagt om, hvordan Sofie skal realisere by dyb – lige fra virksomhedsform til marketing, økonomi, materialevalg, design mv.

Fra starten af vælger Sofie, at by dybs produkter skal udarbejdes i plademetal med bukninger og laserskæring som produktionsmetode. Hun træffer dette valg, da hun først og fremmest synes, at det er spændende, at man kan tage et fladt materiale, som man via buk kan gøre rumligt interssant. Men også fordi plademetal er forholdsvist billigt materiale, som giver mange forskellige muligheder og som tillige kan pulverlakeres i forskellige farver.

Via research, brainstorm og skitseringsarbejde kommer hun frem til, at hun vil lave produktserie af boligtilbehør med tre forskellige mønstre således, at hendes produkter er funktionelle såvel som skulpturelle.
Inspirationen til de forskellige mønstrene får Sofie fra fotografier af stenvægge, som hun selv har taget på en tur til nordirland. Her besøgte Sofie bl.a. Giant’s Causeway, som er en strækning langs kysten, hvor der befinder sig et fascinerende naturfænomen med tusindvis af hexagonale basaltsøjler. Søjler ender med at give hende inspiration til to ud af hendes tre mønstre, lines og Hex. I hendes videre forløb arbejder hun med de tre udvalgte mønstres lys og skyggepåvirkning og benytter hendes resultater til videreudviklingen af hendes boliginteriør.

Resultatet bliver en lysestage, en hylde i to størrelse, et planteophæng i to størrelser samt en knage, som alle finde i tre mønstre samt i en helt neutral model, se dem lige her.
Sofie har allerede siden hun startede by dyb i sensommeren 2015 fået bygget en god forretning op med forhandlere af by dybs produkter og med kontor/værksted på godsbanen. Tiden er dog knap, når man kun er en til at klare det hele, derfor har Sofie valgt at indgå partnerskab med hendes bror, der allerede fra den spæde start har sparret med hende. Han kender derfor alt til by dyb og produkterne, derfor var valget helt naturligt for dem begge.

Det har altid været vigtig for mig at kende historien bag et produkt/en designer før jeg investere mine penge i nyt interiør til vores hjem. Jeg har intet tilfældigt hjemme hos mig, alt er nøje udvalgt, fordi jeg sjældent skifter det ud igen. Jeg foretrækker ligeledes altid kvalitet fremfor kvantitet, da jeg ikke bryder mig om “køb og smid væk kulturen”.

Min nysgerrighed var allerede vagt inden jeg mødte Sofie, men efter jeg har mødt hende, hørt hende præsentere by dyb samt skimmet hendes afgangsprojekt til Arkitektskolen, så er jeg ovenud begejstret for hendes idéer og designs.
Især skyggevirkningen er genialt! Jeg foretrækker funktionelle produkter, hvor der er tænkt længe over udseendet og givet produktet en virkning som by dybs skyggevirkning. Hendes hylder skiller sig så markant ud fra mængden og muliggør, at man kan bygge en skulpturel reol/hyldesamling på væggen med såvel hylder som planteophæng – jeg er startet på min på den nye rå grønne væg.
Jeg har valgt at bruge en af de små hylder på min billedvæg i stuen ovenpå. da væggen manglede liv i det sort hvide monokrone udtryk. hylden hænger i midten med Pi Bjørgs finurlige robot sparebøsse og giver væggen mere struktur.
Kvaliteten er et helt punkt for sig selv, materialet (det pulverlakerede metal) emmer bare af kvalitet og der er virkelig tydeligt, at der er tænkt på alt, når man står med et produkt fra by Dyb i hånden. Bonus for at hylderne er nemme at hænge op!

 

 

 

 

1 Comment

  • Reply March 15, 2016

    Rebecca

    Det er virkelig nogle geniale hylder, glæder mig til at se dem i virkeligheden 🙂
    Fedt at du også har fået messing lampe/hylden. Den er også så smuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.