Keramiker Jørgen Hansen

IMG_4510IMG_4507IMG_4504IMG_4498IMG_4499IMG_4495IMG_4500IMG_4494IMG_4493IMG_4492IMG_4491IMG_4489IMG_4488IMG_4480IMG_4482IMG_4487IMG_4477IMG_4484IMG_4483IMG_4476IMG_4473IMG_4472IMG_4471IMG_4470IMG_4468

 

I sommers besøgte vi min mor og hendes mand i Hyllested samme dag, som keramikeren Jørgen Hansen havde åbent have og værksted længere nede af gaden. Det var derfor oplagt, at vi besøgte ham især også, fordi jeg netop havde beundret hans farvede krus hos Helene i 1+1 Textil Design i Århus.

Jørgen Hansen er kendt for sine store skulpturer, især Elefanterne, som han har ikke blot har opført her i landet, men også rundt om i verden. Han har modtaget flere priser bl.a. en Europæisk førstepris i Tyskland, en pris i Japan og Syddjurs Awards billedkunstpris.

Jørgen Hansen bor privat og har værksted med tilhørende butik i Hyllested, hvor det er hans have, der var udsmykket med vilde dyr, træer, en påfugl, relieffer, brugsgenstande og andet unika.
Uanset om man kan lide Jørgen Hansens meget rustikke og rå stil, så kan man ikke andet end blive overvældet over hans enorme værker. En af mine absolutte favoritter er den enorme koralfarvede skål, som jeg tidligere har set i forbindelse med Fuglsøcentrets påskeudstilling – som jeg i øvrigt også stærkt kan anbefale, hvis man er på de kanter i april måned.

Jeg er dybt imponeret over, hvor mange detaljer og udtryk Jørgen Hansen formår at få med på hans enorme dyre værker og så var det ganske særligt at opleve hans værker rundt om i hans store og meget charmerende have, især de mere fantasifulde af dem.
Det er dog ikke udelukkende hans dyre værker, som imponere for hans brugsgenstande er tillige meget usædvanlige og helt unikke i forhold til alt det masseproducerede keramik, der efterhånden findes. Jeg kunne snildt havde købt bakken med de fire kopper på billede nummer tre eller det fantastiske fad på billede nummer 20 for slet ikke at nævne de aflange fade på billede nummer 10 eller de unikke vægrelieffer på billede nummer 5 og 11.
Jeg endte dog med at købe en rakubrændt lysestage formet som en rød blomst – egentlig ligner den slet ikke noget, som jeg normalt ville købe… men jeg kunne bare ikke tage øjnene fra den og herhjemme giver lysestagen, den fineste kontrast til alt det andet keramik jeg har.

Næste gang han har åbent værksted og have (måske først til næste forår eller sommer), så vil jeg klart anbefale, at man tager et tur forbi Hyllested. Hvis man ikke kan vente til det nye år med at besøge ham, så kan man se hans værksteds/butiks åbningstider på hans hjemmeside lige her, desuden har han også leveret brugsgenstande til den nyåbnede restaurant “Moment” i landsbyen Friland ved Feldballe på Mols.

 

Det første billeder er selvfølgelig af Storm på vej hjem fra udstillingen, som sammen med Isabella nød Jørgen Hansens store have og især brugte lang tid foran hønsegården.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.