Valmuer, drivhus og familietid

 

Jeg har brugt meget tid på min dejlige familie de sidste par uger, især med den nærmeste familie Isabella, Storm og min mand. Jeg kan mærke på børnene, at de begynder at trænge til sommerferie og til at være hjemme hos deres forældre. Jeg har det faktisk også sådan, jeg længes efter feriedage med langsomme morgenmåltider på terrassen, impulsive planer, sol, strand, havehygge, gåture og lyse sommeraftener med kølig vin.

Den ene af mine søstre har fået den mest fantastisk lille dreng for 5 måneder siden og han er virkelig en gave til vores familie. Lille James er simpelthen så skøn og jeg må indrømmet, at han i en længere periode, har fået mig til at drømme om at få en lille efternøler. Jeg ved dog, at det på ingen måde kan lade sig gøre med min krop, desuden så er det skønt at have “store” børn, som man kan lave og opleve så meget mere med.
Nu nyder jeg bare, at jeg er så heldig, at jeg har fået min første nevø, som jeg elskede fra første øjekast. I torsdags overnattede jeg hos min lillesøster, da hendes mand ikke var hjemme. Hvor var det skønt at vågne op med ham imellem mig og min søster. Det er virkelig også fantastisk at se, hvor naturligt det forekommer min søster at være mor. Hun er så blid, opmærksom og kærlig samtidig med at hun kender alle hans små tegn og lyde. Jeg er så lykkelig over at lille Jamen nu er en del af vores familie og jeg glæder mig allerede til, at der kommer flere tilføjelser… 😉

 

Der er flyttet endnu en ting ind i vores have, jeg har nemlig fået et drivhus – mit helt eget drivhus! Noget som jeg har ønsket mig siden vi flyttede fra vores gamle hus, hvor jeg havde det smukkeste sekskantede træ orangeri med en 20 år gammel vindrue.
Det var oprindelig meningen, at vores garage skulle laves om til et drivhus vha gamle vinduer, som vi har samlet sammen det sidste år. Den plan ændrede vi hurtigt, da mine svigerforældre var så søde at forære mig deres drivhus, da de selv vil bygge et.
Nu kan jeg nemlig (med tiden) få ombygget garagen til, forhåbentlig!, at kunne opbevare en keramikovn. Desuden bruger vi mere en halvdelen af garagen til opbevaring af cykler, havemøbler, krukker, vinterdæk osv. Jeg er ikke helt klar over, hvor vi skulle opbevare alt dette, hvis garagen skulle omdannes til et drivhus.

Mit nye drivhus har endnu ikke fået glas i, men jeg har allerede flyttet en del planter derind, samt et bord, som jeg har bygget af loppefund, en vaskebænk og andre småting. Udenfor drivhuset har jeg plantet en Blåregn, som jeg håber vil dække hegnet ind mod naboen samt et hjørne af drivhuset med de smukke blå klaser af blomster.
Det er meningen, at der skal laves murstensgulv i sildebensmønster indeni drivhuset, så der er “gulv” i det. Jeg vil nemlig gerne kunne bruge det, som et lille “lysthus”, når vejret ikke tillader, at man sidder på terrassen. På den måde kan jeg forhåbentlig også forlænge sommeren både om foråret og om efteråret.
Rundt om drivhuset, hvor der nu er jord, skal der placeres almindelig marksted. Foran og bagved drivhuset skal der laves en lille terrasse, som foran bliver afskærmet af tre syrenbuske, jeg netop har fået plantet.
Bænket er et loppefund, som min mand har lovet at reparer for mig, da træet er meget porøst. Jeg håber på at finde nogle ældre patinerede brædder dertil evt. fra stranden eller med lidt gammel maling på.

På den modsatte side af drivhuset har jeg seks plantekasser, som hver er lavet af to gamle pallerammer, jeg har fået foræret af min søde mor. Egentlig skulle de være fyldt med grønsager, men jeg elsker blomster og jeg har derfor prioriteret blomsterne.
Især valmuer som er mine yndlingsblomster. I går sprang de små røde valmuer ud, så nu ser det hele bare så skønt ud! De store lyserøde valmuer er det smukkeste i hele haven og jeg glædes over dem dagligt. Frøene til dem har jeg fået tilsendt sammen med det sødeste brev i gave af et skønt menneske, som jeg har “mødt” via instagram. Hvor er det bare fantstisk, at der stadig findes mennesker som hende – tusind tusind tak søde Lise 🙂

På billederne herover er det tydeligt, at de smukke blomsterblade fra valmuerne ikke få lov til at forgå ude i naturen. Jeg forsøger at samle hvert blad og presse det, så jeg kan bruge dem senere til f.eks. min Moebe ramme eller måske noget helt andet. På billederne kan man se, hvor smukt og detaljeret bladet er i farverne – både når bladet er helt friskt, men også når bladet et presset. Desværre har det pressede blad fået nogle trælse riller og mistet meget farve, men jeg synes dog stadig, at det har et helt særligt udtryk.

Kagen på et af billederne er en kanelkage, som efterhånden er blevet en klassikker hjemme hos os – opskriften er lige her. Jeg lavede kagen til min mand for at fejre fars dag, for min mand er virkelig verdens bedste far og verden dejligste mand.
Den smukke halskæde fra Enamel, som jeg fik på vores 10 års bryllupsdag (se evt. indlægget her) fortjener simpelthen endnu et billede for jeg er så glad for den og for det den repræsentere for mig.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.