Ebeltoft glasmuseum

 

For en måneds tid siden var min familie og jeg forbi Ebeltoft Glasmuseum, hvilket var en meget stor oplevelse for både børn og voksne!
Herover er der nogle billeder af flere af mine favorit værker fra besøget i museet. Det er dybt imponerende at se, hvor detaljerede, smukke, fantasifulde og inspirerende værker, de dygtige glaskunstnere kan skabe ud af glas. Jeg var fuldstændig “blown away” over de imponerende værker og jeg gik derfor med den dybeste respekt for kunstnerens opfindsomhed og håndarbejde.

Den største oplevelse, var det helt klar udstillingen “Glasskoven“, som nærmest var magisk – et sted som man sagtens kunne bruge lang tid i.
Jeg har taget en del billeder af det fantastiske glas/træ drivhus med de pressede blomster. Desværre er billederne blevet noget mørke og grumsede, da der var meget mørkt i rummet. Jeg synes dog godt, at man kan fornemme den fantastisk stemning i området. Et andet værk, som også var i Glasskoven, kunne jeg desværre ikke tage ordentligt billede af. Værket var et rum udformet som en stor stjerne beklædt med råt træ udvendig og indvendig var stjernerummet beklædt med de fineste glasspejle. Isabella dansede rundt derinde som en lille ballerine i hendes stjerneformede smykkeskrin.

Et værk som ligeledes begejstrede os alle var “Det kosmiske rum” lavet af Tróndur Patursson. Installation bestod af et rum, hvor gulvet og loftet er belagt med spejle og væggene består af bemalede glasplader. Derfor fik man en fornemmelse af, at man gik ud i et uendeligt rum. Jeg fik desværre ikke taget noget ordentlige billeder af rummet, men det ville også være synd, hvis jeg afslørede den fantastiske oplevelse installationen giver.

Glashaven udenfor museet havde også nogle helt exceptionelle værker og her nød børnenede virkelig at de kunne “lege” i værkerne især den enorme kantede glas skulptur.
I værkstedetGlashytten” i haven var vi så heldig, at kunne observere to glaskunstnere puste og bearbejde deres smukke glasdesign. Man fik virkelig fornemmelsen af hvor svært det skrøbelige glas er at arbejde med.

Vi afsluttede besøget på Ebeltoft Glasmuseums hyggelige café med udsigt over havet. Caféen havde virkelig også mange smukke detaljer, som f.eks. vægskulpturen fra Kvadrat, skulpturelle blomster og selvfølgelig indgik glaskunstnerenes funktuionelle glasværker overalt som vaser, skåle, vandglas mv.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.