Ziito bæredygtige møbler

Vores køkken trænger til at blive skiftet, men inden økonomien er klart til den helt store renovering af elementerne, så opdatere vi det løbende.
Den nyeste ændring er en anvendelig reol fra Ziito til alle vores kaffe sager, som jeg nemt kan flytte rundt på, da der er hjul under. Jeg forelskede mig i reolen via instagram, det var dog ikke kun designet, som tiltalte mig, men også Ziito’s stærke værdier og filosofi.

Ziito blev stiftede i 2014 af de tre brødre; Simon, Jonas og Daniel på baggrund af deres fællesværdier indenfor bæredygtighed, æstetik og nysgerrighed omkring materialer.
Brødrenes filsofi er, at de tror på, at de kan ændre menneskets overbelastning af jorden ved at designe nye måder at leve på og få indflydelse på politik igennem designtænkning. De tror på en fremtid, hvor den vestlige befolkning lever efter ideer om zero-waste, genanvendelse, minimal living og bæredygtighed – og de vil gerne være med til at skabe denne fremtid.
Derfor har Ziito siden firmaets opstart løbende bevæget sig imod den cirkulære økonomi og sidste år blev det muligt for de tre brødre at springe ud i det. Det betyder at Ziito’s produkter og produktionen af disse indgår i et kontinuerligt kredsløb, således produkterne bruges flere gange eller materialerne bliver brugt i nye produkter.
I praksis betyder det, at man altid kan opdatere sin reol ved f.eks. at udskifte hylderne til nye passende hylder. Samtidig er Ziito i gang med at udvikle en serie hylder, som man vil kunne opdatere til i fremtiden. På den måde er det let at tilpasse Ziito’s design efter et fremtidigt behov fremfor blot at kasserer det. Desuden anbefaler Ziito, at man aldrig smide deres produkter ud, da de gerne tager dem tilbage og genbruger dem til nye designs.

Alle Ziito’s designs er håndlavet i Fredericia, hvor de påmonterer alting, skærer rør og gevind samt påfører den naturlige linolie, som de også selv har været med til at udvikle. De benytter udelukkende certificeret svensk fyrretræ til deres designs, da det er en nordisk træsort, som vokser hurtigere end både eg, ask og bøg.
Hos Ziito tilbyder de tillige 10 års garanti på deres produkter og er altid klar til at reparere/finde løsninger for at få deres produkter til at leve længst muligt.

Ziito’s indpakning afspejler selvfølgelig også firmaets bæredygtige profil, da de naturligvis ikke ønsker at producere emballage som ender på en tilfældig losseplads, på bunden af havet eller blot blæser omkring i naturen. Derfor emballerede f.eks. deres sæber i naturlig og nedbrydelig emballage, som hø, papir og pap – der nemt kan genbruges.

Personligt har jeg dyb respekt for deres holdninger og deres passion for det. Det er virkelig beundringsværdigt, at en firma som Ziito prioritere miljøet og en bæredygtig fremtid fremfor en hurtig økonomisk gevinst. Ved at støtte firmaer som Ziito kan vi som forbrugere forhåbentlig være med til at få andre firmaer til at prioritere efter miljøet samt en bæredygtig fremtid for os alle.

Jeg vil også gerne tilføje, at Ziito ikke udelukkende skaber fine reoler, som den i vores køkken. Ziito har flere virkelig skønne ting i deres sortiment som; tøjstativer, bøjler, bænk, bordben, linoile vægmaling, produkter til hårpleje samt sæber helt fri for animalsk fedt, palmeolie og uden petrokemikalier, lavet af naturlige olie og lokale ingredienser (dem bliver jeg nød til at prøve!).
Desuden har jeg lyst til at forsøge mig med linolie malingen på børnenes værelser, især efter jeg har læst hvad “almindelig” maling gør ved os mennesker, bygninger og miljøet.

 

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.