Neo-Memphis

Lucie Kaas har fået et helt nyt lampedesign i deres sortiment. En anderledes bordlampe med inspiration fra Neo-Memphis bevægelsen, som blev grundlagt i Milano tilbage i 1981, men som igen er blevet populær for tidens designere. Bevægelsen blev oprettet som et oprør mod “den gode smag” med fokus på futurisme, overdrevne geometrier, mønstre og dristige farver. Bevægelsen blev ledet af den italienske designer Ettore Sottsass Jr., der især er populær for hans spejl “Ultrafragola”, som jeg da heller ikke ville have noget imod at have stående.
De nye designere, der søger inspiration i Neo-Memphis stilen bruger dog langt mere nutidige og eksklusive materialer fremfor f.eks. plastik.
Lampen Vice består af en eksklusiv base i marmor, en LED lyskilde, akrylskærm og messing. Den transparente akryl skærmen er valgt, fordi den lader lyskilden skinne igennem, således man tydeligt fornemmer neonrøret. Dermed bliver lyskilden en aktiv del af Vices design, samtidig med at skærmen absorberer lyset, således lampen giver et behageligt lys. Akryl skærmen tilkøbes til basen og fås i tre forskellige farver; Misty Purple, Flamingo Pink og Miami Green – min skærm er i farven Misty Purple.

Vice er designet af Lucie Kaas‘ ejer og kreative direktør, danske Esben Gravlev Rasmussen, som etablerede Lucie Kaas tilbage i 2012. Siden 2012 er der sket en stor ændring med brandet, som startede med at relancere en række skandinaviske klassikere. De sidste par år har Esben virkelig formået at give brandet en helt ny og meget spændende tilgang gennem samarbejder med nye nationale og internationale designere.
Hans designfilosofi for Lucie Kaas styres ikke af regler, han ønsker simpelthen at udnytte nye trends til deres sortiment, som dermed kan tilføre hjemmet noget ekstraordinært. Jeg er virkelig fan!

Udover nyheden Vice, er der kommet tilføjelser til stentøjsserien Fumario, som er designet i samarbejde med Christian Troels. Fumario er en serie af geometriske vaser i stentøj glaseret i stærke kontrast farver. Tidligere bestod serien af en lille og en stor vase, men nu er serien “vokset” med en skål, en kop og en lysestage. Desuden, som det også fremgår af billederne herover, er serien ligeledes udvidet med nye farver! Hvor kombinationen af mint og pink selvfølgelig var min favorit selvom kombinationen af orange og pink virkelig også er skøn.

 

De dekorative messing blade i den brune stentøjsvase er også en nyhed dog fra forrige kollektion.
De fire forskellige blade; Alva, Nova, Hela og Silva fra serien Leaflike,er skabt med inspiration fra den danske natur og tilfører ens indretningen et strejf af Art Deco i nordisk stil. Bladene er lavet i fire forskellige metalliske farver, sort, pink/kobber, messing og krom, der hver især fanger lysets refleksioner på forskellig vis.
Bladene er forsynet med et hul til ophæng i bunden af bladet stilk, således de fungerer perfekte som vægdekoration. Jeg kunne også snildt forestille mig, at bladene ville se utrolig smukke ud hængende over f.eks. spisebordet som del af borddekorationen.

 

Jeg glæder mig allerede til at se Lucie Kaas‘ næste kollektion!

 

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.