Kunsthåndværker Hjem

Kunsthaandvaerk_indhold_UDDRAGKunsthaandværkerhjem_portræt
Jeg er netop blevet færdig med bogen Kunsthåndværker Hjem, en bog som jeg sagtens kunne havde læst hurtigere, men jeg havde simpelthen ikke lyst til at slippe den så hurtigt! Bogen har givet mig pauser i hverdagen, hvor jeg er blevet helt opslugt af de meget velskrevne personportrætter. Bogen tager udgangspunkt i 19 særligt udvalgte danske kunsthåndværkere liv og virke med smukke og meget udtryksfulde billeder, hvor motivet og selve stylingen underbygger teksten optimalt.
Jeg må også bekende, at jeg havde store forventninger til bogen, allerede ved første bekendskab til dens tilblivelse, netop fordi den er lavet af de tre talentfulde damer; Christina B. Kjeldsen, Anitta Behrendt & Rikke Graff Juel. Jeg er nemlig meget begejstret for de tre forfatteres tidligere arbejde og følger dem allerede på de sociale medier. Jeg er meget imponeret over resultatet af deres samarbejde omkring bogen, da alt i bogen har et samspil, som gør, at man føler, at bogen er forfattet af en enhed med samme mål omkring indholdet bogen.

Teksten er så velskrevet, at man bliver taget væk fra tid og sted og selv får en følelse af at sidde overfor hver og en af kunsthåndværkerne.
Tilfælles har kunsthåndværkere, at de alle meget oprigtigt og tillidsfuldt fortæller om deres personlige rejse mod deres håndværk, hvordan og hvor de har bosat sig såvel deres bopæl som deres værksted, hvor de får eller søger deres inspiration fra og selvfølgelig om deres håndværk. Når man læser de forskellige portrætter får man en følelse af, at hver og en af de interviewede har brugt lang tid på at tænke det hele igennem i forbindelse med interviewet, eftersom alle historierne er meget dybe og eftertænktsomme.  Man sidder tilbage med en følelse af at kende dem inde bag deres facade, man kan “mærke” dem i deres designs og man forstår dem på en helt anden måde og dybere måde.

Jeg må klart tilkendegive, hvilket man nok allerede har draget af ovenstående tekst, at jeg sjældent har læst en bog, hvis historier, personer og ikke mindst styling og billeder har inspireret mig så meget.
Har du ikke allerede købt eller ønsket dig bogen, så kan jeg kun opfordre dig til at gøre det, da den er skøn hele vejen igennem! Især hvis man, som mig, elsker kunsthåndværk, stærke personligheder og inspirerende boligreportager med æstetisk smukke hjem, som skiller sig ud fra hovedparten her i Danmark. Du kan finde bogen lige her: http://www.turbineforlaget.dk/shop/hobbyboeger/hobby/kunsthaandvaerkerhjem/

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.