Sparedyr eller Sparefisk

KählerKähler nyhederKähler nyhederKähler nyhederKähler nyhederKähler nyhederKähler nyhederKähler nyhederDSCF8693Kähler nyheder

Kähler er klar med deres forårsnyheder, som byder på en helt nye serie af eventyrlige Sparedyr samt tilføjelser til flere af deres øvrige kollektioner. Der er både gengangere i skønne nye farver og helt nye styles, som allerede er blevet vist flere gange i medierne.

Den mest charmerende nyhed er de pastelfarvede “Sparedyr” udformede som tre forskellige fantasi fisk, som hver især er håndglaseret med to unikke farvekombinationer – dvs. at der i alt findes seks forskellige fisk.
Sparedyrenes glasur er noget helt særligt. For det første er de seks farvevalg meget smukke og utrolig anvendelig flere stedet i huset – selv på børneværelserne. Glasuren er ikke ensfarvet, den er unik, præcist som glasuren på de produkter, som Anders Arhøj har designet til Kähler. Hvilket giver dem det helt perfekte udtryk af et stykke unikt kunstværk udført af en dygtig keramiker.

De fine Sparefisk er faktisk ikke de første af slagsene i Kählers sortiment. Kigger man tilbage i Kählers arkiver, så viser de, at fiskene allerede blev introducerede i 1920´erne af Nils Kähler. Tanken bag de dekorative fisk var oprindelig, at de skulle fungere, som små kunstværker med deres fantasifulde og helt unikke udformning. Udover selve udformningen, så var fiskene tillige glaseret med detaljerede mønstre, som selvfølgelig blev lavet med kohorn.

De nyproducerede Sparedyr er virkelig med til at skabe den perfekte sammenhæng mellem Kählers nye designs og keramikvirksomhedens lange historie. For mig er det lige præcist det, som jeg altid har beundret Kähler for. De formår at fastholde deres historiske stil, hvor de er kendt for at samarbejde med dygtige kunstnere. Kunstnere som får lov til at skabe fantastiske keramiske objekter og i dette tilfælde objekter/fisk, med stærk referance til Nils Kähler fisk.
Desuden har Kähler valgt at tydeligeregøre denne reference til fortiden ved at style de nye Sparedyr med enkelte af de første fisk fra 1920’erne. Hvem der bare ejede en af de skønne fisk fra 1920’erne!

 

 

Indlægget er sponsoreret.

 

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.