Teministeriet og Nordic Roasters


Jeg nævnte Teministeriet for første gang lige her i blogindlægget om Formland, hvor jeg stiftede bekendskab med virksomheden.
Teministeriet blev grundlagt i Malmø i Sverige af to danskere og er, præcist som navnet antyder, en virksomhed med speciale indenfor te.
Den kvindelige medstifter, Kathryn, er voksede op i Taiwan, hvor hun fik stor kendskab til ældgamle te traditioner. Derfor havde hun en ambition om at tage alt, hvad hun har lært om te, fra da hun voksede op og genskabe det i Skandinavien.
Kathryn og den mandelige medejer, Ole, ønskede dermed i fællesskab at genskabe Teministeriet således, at det formåede at kombinere de ældgamle te traditioner i Fjernøsten med den velkendte Skandinaviske minimalisme, design og æstetik i forhold til smagen såvel som emballagen.
En ambition som fremgik meget tydeligt på Teministeriets stand på Formland, som var spækket med industrielt interiør krydret med de lækreste former for emballage til te.
Der var tedåser i metal,  Te i brune apotekerlignende glas, i skønne farvestrålende papemballage, i kraftige matsølv poser mv. Foruden de forskellige former for te emballage, bød standen på minimalistiske tebryggere, glas kander og te glas fremfor krus således, at man har muligheden for at se alle de forskellige og meget dekorative te varianter farve vandet.

På Teministeriets stand til Formland udstilte de dog andet end te og te accessories, hvilket både titlen på indlægget, billederne samt indlægget her afslører. Udstillingen viste nemlig også den fineste messing kaffebrygger, som faktisk var den, der i første omgang lokkede mig hen til Teministeriets stand på formland. De skønne kaffebrygger er dog ikke fra Teministeriet sortiment, men fra Nordic Roasters, som ligeledes ejes af Kathryn og Ole.

På standen måtte jeg bekende, at jeg altid prioriterede en kop kaffe fremfor en kop te og at det faktisk var deres skinnende kaffebrygger, som havde vagt min nysgerrighed. Heldigvis slap jeg ikke så let udenom teen, da en af de søde ansatte fra Teministeriet tilbød, at brygge en kop te til mig. En te variant, som hun påstod, at jeg helt sikker ville kunne lide – endda ligeså godt som en kop kaffe!!

Det er jo ikke fordi, at jeg ikke kan lide te, faktisk drak jeg som baby op til flere sutteflasker med kamillete om dagen 😉 Desuden er jeg blevet meget glad for at drikke Matcha te pga. den unikke smag, men også pga. den helt særlige brygning, som nærmest er blevet helt rituelt for mig.
For selve brygningen af te er jo lige så fascinerende som ved kaffe og det var virkelig en fryd for øjet at se en kande te blive brygget ved Teministeriet stand. Den ansatte fik selvfølgelig også ret i forhold til smagen… teen smagte virkelig godt. Så godt, at jeg sagtens ville kunne erstatte en af mine, alt for mange, daglige kopper kaffe med en kop te!
Jeg tror nogle gange, at det mere er vanens magt, som påvirker mig til at foretrække kaffen. Jeg bestemte mig derfor for at kigge nærmere på Teministeriets stand, hvor jeg foruden alt det velduftende te, kander, tebryggere og øvrige accessories fik kigget nærmere på  messing kaffetragten!

Mens jeg beundrede kaffebryggeren, mødte jeg, den danske distributør af Teministeriet, Elsemarie samt medejeren af Teministeriet, Ole. De fortalte mig, at tragten var en naturlig samt nødvendig tilføjelse i firmaets regi, idet te og kaffe høre sammen – isærdeleshed her i Skandinavien. Men for at Teministeriet fortsat kunne have deres hovedfokus på teen og brandets ambitioner derom, ønskede de at skabe et helt nyt initiativ dertil.
Derfor startede de Nordic Roasters på firmaet adresse i Malmø, som en form for showroom for hele firmaets sortiment krydret med andre selvstændige brands. Samtidig med, at Nordic Roasters ligeledes fungere som en café, te lounge og butik.
I caféen kan man møde firmaets dygtige baristaer, te smagsdommere, og smage alle de mange te og kaffe varianter, som de designe og skaber på adressen. En café som jeg selv meget gerne vil besøge engang i fremtiden.

Jeg synes virkelig, at Teministeriet ambitioner i forhold til designudtrykket og selve produkterne er meget tydeligt at fornemme, når man ser på alle de forskellige typer af emballage og produkter. Tillige i forhold til de ansattes kompetence og store viden omkring det udstillede sortiment på Formland samt udvalget og informationen derom på Teministeriet hjemmeside.
Samspillet mellem alle de velduftende såvel som velsmagende te varianter og designet sammenhold med de lækre materialer på emballagen samt de øvrige te accessories fungerer optimalt. Jeg er virkelig imponeret over Teministeriet hele vejen igennem, alt er så gennemtænkt og kvaliteten er på et meget højt niveau hele vejen igennem. De og Nordic Roasters kan sagtens anse mig som fast kunde fremover.
Efterfølgende har jeg anskaffet mig kaffetragten og tragtens lækre minimalistiske udtryk sammenholdt med dens gennemtænkte funktionalitet er simpelthen en genistreg.
Jeg er især begejstret for det yderst funktionelle design, som muliggør at man kan brygge kaffe uden brug af et kaffefilter. Den papirløse kaffetragt er nemlig produceret således, at et filter er helt overflødigt, idet filteret er støbt i selve tragten. Desuden medfører tragtens udformning, at det er  umuligt at spilde det varme vand, når man brygger kaffen. Dette kan lade sig gøre, idet tragten har optimalt placerede udstansede huller, som medvirker, at vandet drypper ned i kanden, uanset hvorfra det drypper fra tragten.
Sidst men bestemt ikke mindst, så er designet og materialet så gennemført! Kaffetragten pynter virkelig i vores køkken frem for min mands plastik tragte.
Desuden er den manuelle og simple bryggemetode, slow brew, meget svær at komme udenom lige nu, hvor vi er på vej “back to basics”. Kaffen skal brygges i hånden og ikke på en stor espressomaskine præcis som man brygger te i hånden. Det kan gøre helt simpelt, men kan selvfølgelig også gøres til en hel videnskab, som forfines gang efter gang alt efter, hvor meget man interessere sig for selve brygning.

 

Herunder er min opskrift med “pour over” teknikken på den skønne papirløse kaffetragt, som resultere i en dejlig kraftig filterkaffe:

Mal 29 g. bønner fint, ikke espressofint men tæt på og hæld derefter de malede bønner i tragten.

Varm 400 ml. vand op til en temperatur på mellem 92-95 grader. Kildevand smager bedst, hvis du bor et sted, hvor der er meget kalk i vandhanen. Jeg bruger dog helt almindeligt vand fra hanen, da min proces skal være så simpel som muligt.

Hæld nu vandet over de malede bønner i tragten. Hæld i en tynd stråle i midten af tragten – jeg bruger en Buono kedel fra Hario, som jeg klart kan anbefale. Hæld løbende vand over bønnerne, således vandet og bønnerne er på samme niveau i tragten.

 

 

Indlægget er sponsoreret.

2 Comments

  • Reply April 12, 2017

    Ole

    Thank you for this fantastic post:)

    • Reply April 15, 2017

      labdecor

      You’re welcome! I am so glad that you like it 🙂 Kristina

Leave a Reply