Forårsnyheder hos Kähler

     

Jeg har jo allerede løftet sløret for nogle af forårsnyheder fra Kähler i dette indlæg – nemlig Sparedyrene i form af seks søde fisk. Men udover den helt nye serie af Sparedyr, så er der også kommet tilføjelser til serierne; Hammershøi, Mano og Unico.

Hammershøi serien er blevet forøget med hele otte ny styles! Hvoraf tekande i hvid eller antracit må være den absolut smukkeste.
Tekanden passer perfekt til den klassiske serie med sit æstetisk smukke udtryk, med signatur rillerne til det klassiske formsprog tilsat et messingbelagt håndtag. Indvendig har tekanden indbygget si i tuden, der let skiller tebladene fra teen, der er virkelig tænkt på alle detaljerne ved den nye tekande.
De øvrige syv nyheder i den klassiske Hammershøi serie tæller skåle, æggebægere, serveringskande, fad og drikkeglas. Alle med de dekorative riller og seriens velkendte farver.

Unico serien, som er designet af Anders Arhøj, er nok en af mine yndlingsserier. Nyhederne i denne serie er, at de forskellige vaser, fadet, urtepotteskjuleren, gulvvasen og sidste men bestemt ikke mindst skålen nu kan fås i flere skønne pastelfarver. Hvoraf nogle af farverne er helt nye!
Jeg er personlig glad over at se, at den lille runde vase nu kan fås i svag lyserød! – En farve der er meget svær at komme udenom i mit hjem (og tøjskab).

Formsproget og det eksklusive håndværk på serien referere tydeligt til Anders Arhøjs forkærlighed til den enkelte Japanske keramik.
De bløde organiske forme giver serien muligheden for, at de forskellige objekter sagtens kan “bære” at stå sammen uden, at det samlede udtryk bliver rodet. På samme måde som selve samspillet mellem de forskellige pastelnuancer giver serien et helt nordisk udseende, når flere af dem kombineres.
De enkelte objekter fungere selvfølgelig også smukt alene, hvilket medvirker til, at selve formen kommer i fokus samtidig med, at udtrykket bliver helt simpelt og poetisk.

Med Unico er det tydeligt, at Kähler har ønsket, at påvirke den traditionelle opfattelse af kunst og keramik, noget som Kähler efter min mening har lykkes med.
Alle de forskelige styles ved serien er håndlavet og håndglaseret med tunge glasurtyper, som er med til at give serien sit helt eget præg af at være unikke kunstværker. Derfor er glasuren med til at gøre hvert objekt til et stykke unika, eller “Unico“, med glasurens unikke mønster på keramikken…
Dengang serien blev lanceret købte jeg den gule vase, men inden måtte jeg igennem alle kasserne i Kähler and Friends for at finde det helt rigtige mønster på min vase.
Selv den hvide glasur, som jeg er særligt begejstret for, tegner et mønster i overfladen, hvilket betyder så meget for det samlede udseende.  I Unico serien er det bestemt ikke udelukkende formen, som er med til at skabe det samlede indtryk, her betyder glasuren præcist lige så meget.

 

I 2007 blev det populære Mano stel med det bløde organiske formsprog designet af keramikeren Jeanette List Amstrup for Kähler. For at fejre stellets 10 års jubilæum har Kähler valgt at relancere en kop og en kande fra stellet i fem nye pastelfarver. Farverne er glaseret med nye dobbeltglasurer, som skaber et helt nyt udtryk af flere farvenuancer i lag på de genkendelige styles.
På samme måde som glasuren på Unico, er hvert af de relanceret objekter nu unikaer, idet glasuren skaber helt unikker mønster i overfladen på keramikken.
Kählers relancering af Mano passer perfekt ind i tiden ånd, hvor unikt keramik er det, som hovedparten foretrækker.

Læs mere om Kählers nyheder lige her, hvor man også kan læse sig frem til leveringstidspunktet af de forskellige nyheder.

 

 

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.