Bidt af en gal loppe

Min passion for loppemarkeder, genbrugsbutikker, loppis, antikbutikker og lignende former for skattejagt efter brugt genbrugsguld er udelukkende tiltaget med alderen. – Til stor gene for min mand (og til tider også børn), som jeg gennem årene har kørt godt og grundig trætte af at være evig på skattejagt.

I en periode synes min mand ligefrem, at vores hjem lignede en genbrugsbutik… nå-ja måske havde han ret i en kort periode. Jeg er nemlig en samler med kæmpe streg under samler og jeg samler desværre på det meste, hvilket betyder at tingene hober sig op herhjemme.
Jeg samler f.eks. på gamle trykblokke, stole, keramik (både nyt og gammelt), patineret værktøj, lamper, bøger, perlebroderede tasker, konkylier, messing hobbyredskaber, kunst, vintage accessories, teskeer, glas kunsthåndværk, legetøjsbiler, urtepotter og jeg går heller aldrig af vejen for et anderledes fund, som f.eks. et 4 kg. tung stykke glas, et stort træhovede, japanske papirklip, fly interiør eller mit nyeste store køb, som er en gymnastikplint. Men ud over alle mine samlinger, nogle mere specifikke end andre, har jeg en (lidt for lang) liste af ting, som jeg har meget svært ved at gå forbi uden at købe, hvis prisen er rigtig naturligvis.

Jeg øver mig dog i at blive bedre til at lade ting stå, hvis jeg allerede ved, at genstanden kommer til at stå i et skab. Der er nemlig alt for meget herhjemme lige nu, alle mine fund drukner i hinanden i det meste af huset selv i børneværelserne og badeværelserne. Derfor har jeg også været tvunget til at sælge ud af mine ting samt donere til den lokale genbrugsbutik, hvilket har været en hård, men øjenåbnende proces. Jeg har stadig rigtig rigtig mange ting især mindre interiør genstande, men heldigvis har jeg fået solgt en del af vores møbler og lamper til opkøbere.
Jeg håber på, at mit helbred måske kan klare, at jeg holder loppemarked i vores kælder, hvor jeg kan få solgt en stor del af de resterende genstande. Det er dog ikke sikkert endnu, men jeg skal nok skrive herinde og på instagram, hvis loppemarkedet bliver en realitet. Det kunne nemlig være dejligt “at starte på en frisk” samtidig med, at vi godt kunne bruge pengene som et tilskud til en ny sofa.

På billederne herover indgå nogle af mine favorit fund og nogle af mine nyeste fund samt et billede med nogle af de møbler, som jeg har solgt. Generelt har  jeg nok købt mindst 75 % af vores møbler, lamper og interiør 2hand og faktisk er det lige præcist de ting, som jeg holder mest af. For genbrug kan bare noget helt andet i indretningen end nyproducerede varer. Jeg synes at mine genbrugsfund gør vores hjem meget mere personligt og så er det tillige bæredygtigt.

Er der måske andre derude, der har det ligesom mig? Som ikke kan køre forbi et loppemarked/genbrugsbutik uden at kigge derind? som måske er en samler som mig?
Noget af det hyggeligste ved genbrugsshopping er, at det ofte er de samme stadeholdere/ekspedienter, som altid er klar på en snak. Jeg har mødt så mange søde mennesker og fået så mange gode snakke om vind, vejr og selvfølgelig genbrugsguld.

2 Comments

 • Reply June 14, 2019

  Marina

  Jeg ville i hvert fald gerne kigge forbi til hjemmeloppemarked 🙂

  • Reply August 5, 2019

   labdecor

   Du er velkommen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.