Dan Isaac Wallin

Dan Isaac WallinDan Isaac WallinDan Isaac WallinDan Isaac WallinDan Isaac WallinLabdecorDan Isaac WallinWallweavingDan Isaac Wallin

Jeg har fået to nye fantastiske billeder fra den svenske fotograf Dan Isaac Wallin. Billederne har et helt særlig meditativ og beroligende effekt på mig med de klare støvede farver og motiver af naturen langt blot fra civilisationen.

Dan Isaac Wallin er uddannet på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö i Sverige og har bl.a. udstillet på Eduart Planting Fine Art Photography i Holland, hos danske Artrebels, på Dalsland Museum of Art i Sverige samt omtalt i Hollandske Vogue.
Han er en garvet fotograf med mere end 16 års erfaring med flere forskellige typer kamerare, han foretrukne udtryksform er dog polaroidkameraer.
Som noget helt særlig efterbehandler Dan Isaac ikke sine billeder, han opkøber udløbne polaroidfilm for at give hans billeder en helt særlig effekt. Det betyder, at han ved hver enkelt film skal undersøge, hvad der skal til for frembringe den melankolske og drømmende verden, som han selv synes, han hører hjemme i. Processen bag hans billeder resultere oftes i, at hans billeder sjældent er skarpe, men det bidrager blot, efter min mening, til den verden, som han ynder at frembringe.

Det første billede jeg valgte var Fairyland, som umiddelbart tiltalte mig, stemingen, lyset og de klare farver skaber lige netop et drømmeagtig landskab, der frembringer en helt særlig ro hos mig.
Fotografiet er taget i Grebbestad på den svenske vestkyst, nærmest lige uden for Dan Isaacs hoveddør på en kold dag, hvor tågen kom snigende.
Dan Isaacs har brugt et storformatskameraet Szabad 4×5 fra 1940’erne til at tage Fairyland. Kameraet er af den type, som kræver, at fotografen har et klæde over hovedet, når billedet tages.

Det anden billeder var noget svære at vælge, da flere af dem appelerede til mig. Derfor besluttede jeg, at få, vores hjems bedste smagsdommer, min datter Isabella, til at hjælpe mig. Hun har før hjulpet mig med stor succes, måske fordi hendes øjne ser mere klart end vi andre, som hver dag drukner i billeder og informationer. Hun var ikke i tvivl og valgte hurtigt Torsö II, som modsat Fairyland er et vandret motiv, hvilket jeg rigtig godt kan lide, når de to skal hænge/stå sammen hos os.
Torsö II er, som navnet også antyder, fotograferet på øen Torsö lidt uden for Mariestad i Sverige. Til dette fotografi har Dan Isaac brugt et Polaroid SX-70 Land-kamera. For at give billedet en minimal farveskala er polaroidbilledet efterfølgende lagt i sneen for at forsinke fremkaldelsen. Fotografier som dette bekræfter også, hvor stor erfaring Dan Isaacs har med polaroid film. Hans spændende teknik og evne til at se de fantastiske smukke motiver imponere mig dyb. Hvor er det fantastisk at se noget så unikt og samtidig så smukt.

 

Dorthe fra Vissevasse, som også er kendt for hendes succesfulde samarbejde med Australske Vee Speers, har netop indgået et samarbejde med Dan Isaac Wallin, hvilket har betydet, at man kan erhverve hans billeder trykt på Vissevasses sædvanlige gode papirkvalitet, 170 gram MultiArt Matt, som både er miljøvenligt, refleksfrit og særdeles farveægte – det betyder for mig ligeså meget som selve motivet.

Du kan se udvalget af de smukke billeder fra Dan Isaac lige her, hvor der under hvert billeder er forklaret, hvor fotografiet er taget, hvilket kamera der er brugt samt hvordan den særlige effekt/stemning i billedet er opstået.
Jeg vil gerne lige opfordre til, at man ser miljøbillederne, da der er stylet eminent i de skønneste omgivelser med nøje udvalgte “props” – selvfølgelig af dygtige Gitte Christensen fra Object and Use.

 

2 Comments

 • Reply August 29, 2015

  Marlene Høj

  Åh, de er flotte og drømmende!

  • Reply September 1, 2015

   labdecor

   Ja det er de, jeg kan slet ikke stoppe med at beundre dem 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.