Flora Hysterica på væggene


Jeg har altid været vild med tapet og den måde et tapet kan ændre stemningen og udtrykket i et rum. Og jeg elsker at hovedparten af vores værelser har en smuk og anderledes tapetvæg. Den dag hvor vi skal sælge vores hus ved jeg, at jeg vil have lyst til at tage alt vores tapet med!

Det er ikke første gang at jeg samarbejder med Photowall Sweden (og forhåbentlig heller ikke sidste!), for deres sortiment af anderledes og dekorativ vægudsmykning, tapet og wall murals er ikke mindre end fantastisk!
Jeg måtte kigge hele deres sortiment igennem 2 gange – og det er altså meget, når der er over 24.000 valgmuligheder for, at jeg kunne bestemme mig for et tapet. Det var jo noget nært umuligt ikke at sidde tilbage med alt for mange favoritter. Men jeg kunne simpelthen ikke slippe Martin Bergströms univers og jeg blev ved med at vende tilbage til hans motiver.

Martin Bergström er en svensk tekstilkunstner og modedesigner uddannet i Stockholm og Berlin. Han er kendt for sine fantasifulde mønstre og kreationer, som næsten altid har blomstermotiver. Hans tapetkollektion med Photowall, Flora Hysterica, er inspireret af den nordiske flora samt hans samling af over tusind konserverede og pressede blomster. Ideen med samlingen var at give nyt liv til blomster, der voksede for flere hundrede år siden og genoptage naturens cyklus.

Hver tapet fra Martin Bergström er et helt utrolig smukt kunstværk i sig selv. Detaljerne er så tydelige og farverne gengivet utrolig nøjagtigt set i forhold til det originale værk. Det var nærmest umuligt at fravælge nogle af dem – og et kort øjeblik overveje jeg hvordan det vil se ud med to baner af hvert tapet fra hans kollektioner på en væg!
Jeg endte dog med at vælge to, som talte mere til mig end de andre. De er begge meget mørke, med de mørke nuancer fungerer heldigvis optimalt i både stuen og badeværelset. Faktisk virker de beroligende og gør begge rum hyggeligere – måske fordi farverne gør rummene mere “huleagtige”.

Begge tapeter har simpelthen så meget dybde og blomsterne inspirere mig til detaljerne i mine egne papirsblomster. Det er natur, farver og kunst, når det er bedst. Se alle Martin Bergströms dekorative tapeter lige her.

Vores tv stue har allerede et tapet fra Photowall Sweden, så jeg vidste at kvaliteten var i top, men jeg må indrømme, at jeg havde glemt, hvor nemt det var at sætte op.

Her er en miniguide til opsætningen af tapetet:
Start med at måle 45 cm ud fra udgangspunktet, lave en lodret lige streg vha. et vaterpas, bland den medfølgende tapetklister med 4 liter vand.
Klip tapetbanerne, som angivet – de er alle nummeret og lavet således tapetet passer 100 % til de indtastede mål ved bestillingen, derfor er der ingen spild og man slipper for besværet med at måle væggen og tapetet.
Derefter påsmøres tapetklisteret direkte på væggen (start fra venstre) og banen påsættes – husk kun én bane af gangen, således limen ikke tørrer ud.
Til sidst klippes/skæres kanterne til og væggen tørres af for tapetklister med en våd klud.

Det tog mig omkring 45 minutter at opsætte tapetet på badeværelset og jeg gjorde det stille og roligt, mens jeg hørte en podcast – bare lige for at understrege, at det noget af det nemmeste tapet at sætte op.

Jeg valgte “Flora” fra kollektionen Flora Hysterica II til badeværelset, fordi blomster og planter er fordelt over hele motivet og fordi de blå farvenuancer er så smukke til rummet.
Det giver vores badeværelse et løft, så rummet bliver mere “hotel-agtig” og man får faktisk mere lyst til at være i rummet.
Nu glæder jeg mig endnu mere til vi får renoveret resten af rummet, men tapetet er virkelig en god begyndelse. Messinglampen er en vintagefund, som nok desværre ikke får lov til at blive, da min mand gerne vil have en ny moderne lampe, desværre giver den heller ikke nok lys. Men indtilvidere får den lov til at blive og jeg er vild med dens udtryk i samspil med tapet – det er lige før jeg har lyst til at have en lænestol derude, så hyggeligt er der.

Vores spisestue har jo allerede tapet på endevæggen, men da det er så tilpas enkelt, bestemte jeg mig for, at rummet sagtens kunne bærer et lille hjørne med tapetet “Plateau” også fra kollektionen Flora II. Eller jeg bestemte mig for, at jeg ikke kunne leve uden tapet og at det vil gøre mig glad at se på, så derfor kom det op i hjørnet. Og jeg elsker det! Det er mit lille hjørne, når jeg har brug for at trække mig tilbage for at læse en bog eller lytte til en podcast.
Det er virkelig en god måde at skabe et rum i rummet samtidig med, at man får et smukt kunstværk forærende samtidig.
Tapetet fungere virkelig også godt sammen med min vintage Jean Prouve Petite Potence lampe og dens farve.

Photowall vil gerne tilbyde mine læsere en rabatkode, som giver hele 25 % rabat på ethvert produkt på deres websted. Koden er gyldig i en måned fra 1. april 2021 til 2. maj 2021 og koden er labdecor25 🙂

 

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.