Fluorescerende tang i rammer

Som overskriften antyder, så handler dette indlæg om fluorescerende tang. Jeg har nemlig længe gerne ville have muligheden for at beundre tang herhjemme. Jeg har tilbragt mange timer på standene i Danmark – særligt her i corona tiden, derfor har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor dekorativt og detaljeret tang er. Desuden skifter mange af de forskellige tang planter farve, når de kommer i kontakt med ilt.

For en månedstid siden samlede jeg en lille pose med vådt tang husk, at det skal være vådt ellers går det i stykker, når det sættes i rammen.

Da jeg kom hjem med tang planterne, skilte jeg dem ad og skyllede dem fri for smådyr og andet skidt. Herefter lod jeg det dryppe af, så det blot var fugtigt men ikke drivvådt. Til sidst satte jeg det i Studio Abouts geniale nye transparente rammer og lod rammerne stå i vinduet i solen for at tørre tang planterne helt. Jeg har løbende strammet skruerne i rammene således planterne blev siddende, hvor jeg havde sat dem.
Man kan selvfølgelig også tørre dem i en blomsterpresse, men mit første forsøg gik ikke så godt, fordi tang planterne nærmest blev opslugt af papiret og sad fast. Dog havde jeg nok ikke tørret dem ordentligt. Men det er egentlig også mere spændende at have tang planterne til at tørre i rammerne, for de skifter faktisk farve og det er lidt sjovt at følge med i.

Jeg skal helt klart eksperimentere med mere tang! Jeg vil blot lige advare at det stinker virkelig meget. Og lugten gik ikke væk sådan lige med det samme – så det er at foretrække at lave dette projekt i et drivhus 😉

 

 

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.