Hvad lidt hvid maling kan gøre

KontorKontor reolGardinKontorKontorTom Dixon etchGenbrugsguldBallab mint kraniumReolAstrid SkibstedNøgleskabTørret hortensiaApotekerflasker og glaskuglerPlanter overaltPlanthangerPlanteDorte Kristoffersen skulptur

Et af de rum, som der flest gange er blevet ændret, ret markant, her i vores hus er nok mit kontor ovenpå! Nu tror jeg dog endelig, at det er ved at være færdig – altså indtil jeg finder på noget andet 😉

Væggene har været helt rå, hvilket virkelig var fedt, men jeg følte bare, at det blev ved med at se “ufærdigt” ud – kontoret kan ses her eller her med de rå vægge.
Den ene væg har også været grå med tapet detalje samt grøn og lyserød, men det blev bare for rodet i længden, selvom den grønne farve virkelig var smuk. Det kan ses her og her. Desværre tror jeg ikke, at jeg har et billede med den lyserøde væg.

Det sidste jeg prøvede på kontoret inden, det hele blev hvidt, var at tapetsere den største væg med blomstret vintage tapet. Egentlig var det virkelig en skam, at tage tapetet ned, men jeg kunne simpelthen ikke få det til at fungere med mine møbler og ting, det blev igen alt for rodet at se på. Jeg har desværre kun det billede af tapetet her på min instagramprofil.

Nu er alle flader undtagen loftet (som skal males på et tidspunkt, når jeg finder en frivillig) blevet malet hvid – selv gulvet! På gulvet lå der nemlig et sort væg til væg gulvtæppe, som de tidligere ejere af huset havde valgt og det var mildest talt umuligt at holde pænt.
Beslutning om at fjerne gulvtæppet var vi egentlig enige om fra starten, men vi ville ikke skrifte det før, at vi vidste, hvilket gulv vi ønskede. Desuden prioriterede ingen af os det specielt højt, der var/er flere andre ting, som vi hellere vil prioritere.
Men vi blev dog nød til at fjerne det, da Pelle gentagne gange valgte at bruge gulvtæppet som hendes toilet (møghund!). Der var selvfølgelig intet smukt trægulv under, ja faktisk var der slet ingen gulv – kun rå spånplader med tæpperester. Vi valgte derfor blot at male gulvet med hvid maling, en utrolig billig og nem løsning! Desuden er resultatet et dejligt lyst rum på trods af, at det ikke er det største rum. Væggene fik samme tur efter tapet var taget ned og væggene var spartlet og med ét stod jeg med et helt nyt kontor!

Herefter ændrede jeg placeringen af møblerne og tilføjede nogle nye møbler, hvoraf reolen er det møbel, som betyder mest for indretning. Reolen eller reolsystemet fandt jeg meget billigt i genbrugsen, faktisk er det fuldstændig samme system, som det jeg brugte til Storms værelse. Jeg valgte blot at bruge lidt mindre hylder til mit kontor, da mit nips er noget mindre end Storm legetøj. Hylderne er købt hos Jem&Fix, da det var det billigste alternativ, jeg havde nemlig en plan om at kontoret ikke rigtig måtte koste noget at lave om på.

På reolen har jeg samlet en del af min keramik bl.a. min samling af Japansk Yamasan keramik også kaldet Ikebana keramik, figur af Dorte Kristoffersen, vaser fra Carla Ceramics, stage fra Anne Black, mint kranium fra Ballab, krukke fra Finnsdottir.
Jeg har selvfølgelig også fyldt hylderne med en del loppefund, det kan jo ikke undgås hjemme hos mig 😉

Sofaen for enden er en ældre Fritz Hansen sofa, som jeg har fundet i brugt. Jeg har en drøm om at få den ombetrukket i mørkeblå/lyserød velour eller i stof ala dette, som dygtige Lisbeth/LeizyB har ombetrukket hendes vintage sofa med.

Puden i sofaen med Liberty patchworket er fra Daisy Home og knudepuden i tubestrik har jeg selv lavet.
Det lille sidebord ved sofaen er oprindeligt et bord fra Søstrene Grene, som jeg har skiftet bordpladen på, til en marmorplade i den smukkeste farve. Stagen på bordet er fra Kähler Designs Hammershøi kollektion og den passer perfekt til marmorpladen.

Hylden over sofaen er lavet med hyldeophæng fra House Doctor med en hylde fra Jem&Fix. På den har jeg en stor glasklokke med en smuk gammel håndlavet plisseret skærm under (loppefund), et billede fra Tine Wessel/The Needle Has a Point, Yamasan Keramik skål og Etch lysestagen fra Tom Dixon.

Skrivebordet har jeg lavet af en gammel patineret dør, som jeg har købt til loppemarked i Følle by og bordbukkene er de klassiske fra IKEA.
Nu er mit skrivebord placeret lige ved det ene vindue, så jeg kan nyde lyset, men for at undgå, at jeg bliver blændet af solen, så har jeg sat et meget tyndt gardin op, som nænsomt lader solens lys kommer ind. Gardinet har jeg været heldig at finde i den lokale genbrugsbutik.
På bordet har jeg en mappe fra Hay til alle mine papirer, postkort, beskeder og lignende, et krus fra Julie Damhus‘ eksamensprojekt til bl.a. mine blyanter, en tapeholder fra Kähler Design, lidt loppefund og bogen Fine Litte Day af Elisabeth Dunker.

Det smalle træskab med glaslågen er et gammel skab fra en lejlighedsopgang til beskeder. Jeg fik det af min mand sidste gang vi var på kæreste weekend sammen for alt for lang tid siden.
Jeg bruger skabet til at udstille alle mine glasophæng, når de ikke er i brug andre steder, til små malerier fra Isabella, til nips, souvenirs og andre små ting, som jeg nyder at beundre, når jeg er i kontoret.
På toppen af skabet har jeg et lille kunstværk, som min lillesøster har lavet til mig, et kunstkort fra Lisa Strøander i ramme og to af mine egne hjemmelavede keramik krus, som jeg bruger til planter, da der desværre er fejl i dem.
Ved siden af skabet hænger der et lille kvadratisk unika garnkunstværk fra dygtige Astrid Skibsted sammen med en af hendes geniale akryl væverammer, som jeg har vævet et værk i og overfor hænger et af mine nyere vægtæpper.
Til den anden side hænger børnenes håndaftryk i små gibsplader og under står en stor garnvikle med det smukke blå maleri fra Lone Grøntved.

Lamperne der hænger ved reolen er ældre glas lampeskærme i Art Deco stil med en ny stofledning og det samme gælder den nyere standerlampe, som er blevet ændret med en lignende lampeskærm.

Sidst men ikke mindst har jeg i vinduet over sofaet samlet mine gamle kemiflasker med glas fiskelod eller marmor-/stenkugler på toppen. Ved aftens tid skinner stolen stråler smukt igennem glasset og jeg nyder at beundre dem – især også fordi jeg har brugt lang tid på at finde hver enkelt flaske eller kugle.

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.