MAALU MAALU tæpper

dscf7325maalu maalumaalu maalumaalu maalumaalu maalumaalu maalumaalu maaluimg_3656dscf6935maalu maalumaalu maalu

Jeg har tidligere skrevet om de skønne unika tæpper fra Maalu Maalu, her, men nu er min samling vokset til tre!
De smukke tæpper fra Maalu Maalu stammer oprindeligt fra Sri Lanka, hvor de bliver syet af lokale kvinder. Tæpperne er sammensat af flere forskellige stofrester og optrævlede stof fra tekstilindustrien, som syes sammen i flere forskellige farvenuancer. Denne særlige metode giver tæpperne et meget unikt udseende, som udelukkende ses ved de smukke tæpper fra Maalu Maalu, hvor man ikke finder to tæpper, som er ens.

Jeg føler nærmest, at hvert af tæpperne er et lille kunstværk til en yderst favorabel pris! Det betyder også, at jeg har lidt svært ved at bruge de smukke tæpper til mine gulve, jeg kan simpelthen ikke nænne det! Derfor har jeg valgt at sy puder ud af de to længste tæpper, som jeg har. På den måde har tæpperne stadig en funktion hjemme hos mig uden, at jeg behøver benytte dem til mine og andres fødder (eller hvad der er værre! beskidte sko!). Nu kan vi nyde de smukke og bløde tæpperne dagligt uden, at de bliver synderligt beskidte eller slidte.

Det tredje tæpper, som jeg har erhvervet mig, er et helt lille tæppe, som jeg havde en særlig plan med helt fra starten af, hvilket skyldes et besøg i InteriørfabrikkenPernille havde nemlig valgt at udstillet et af de små unika tæpper fra Maalu Maalu i en magnetramme fra LA Falk, hvilket øjeblikkeligt inspirerede mig.
Desværre var min magnetramme fra LA Falk “optaget”, så jeg forsøgte mig med en af de klassiske Ribba rammer fra IKEA, som alligevel havde mistet glasset.
Til at starte med var jeg egentlig tilfreds med resultatet, men nu synes jeg alligevel, at magnetrammen vil fungere bedre. Det er i hvertfald noget, som jeg vil i gang med at eksperimentere med! Måske bliver jeg nød til at investere i endnu en LA Falk ramme eller måske bliver en løsning ala mine egne vævede vægtæpper eller noget helt tredje. Medmindre det frister alt for meget at sy tæppet til en pude, den vil ihvertfald pynte i sofaen… billede 10 😉
Det kunne også være utrolig smukt at sy flere af tæpperne sammen til et større vægtæppe eller til et gulvtæppe i soveværelset, hvor man må formode, at der ikke kommer beskidte sko ind.

Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg ender med at lave ud af det lille tæppe her på instagram.

 

Herunder er der lidt praktisk info, hvis man går og overvejer at invester i et eller flere af tæpperne fra Maalu Maalu:
Tæpper findes i tre  overordnede størrelser, som mere skal tages som vejledende og ikke som præcise mål, da der kan være forskel på de enkelte tæpper: 45×65 cm., 50×130 cm. samt 50×155 cm.
Oversiden af tæpperne består af lange baner af polyestertekstil og undersiden er oftest større stykker denim, polyester eller bomuld syet sammen.
Tæpperne kan vaskes i maskine på skåneprogram, hvorefter de skal rystes i fugtig tilstand, for at undgå at hårene klumper sammen.

2 Comments

 • Reply September 28, 2016

  Marina

  I bor simpelthen SÅ smukt. Du har en helt særlig evne til at kombinere farver og ting der får alt til at stråle. Jeg er helt vild med at du bruger tæppet som pude. Det ser virkeligt godt ud og jeg bliver helt fristet. Hvordan er den at sidde på?

  • Reply October 3, 2016

   labdecor

   Kære Marina tusind tak, hvor er det bare et dejligt kompliment 🙂 Jeg har brugt en tyk skumgummimadras som fyld i puden, derfor sidder man ret godt på den og så er selve tæppet dejlig blød. Jeg er virkelig glad for mine tæpper fra Maalu Maalu, de er bare så smukke at se på!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.