Ny væg = nyt udtryk

Som nævnt i mit seneste blogindlæg, har jeg fået sat tapet op på den ene væg i stuen ovenpå.
Tapetet har i den grad ændret stuens udtryk og gjort rummet meget mere hyggeligt. På det første billede kan man seen af væggene før der kom tapet op og blev malet hvidt.
Tapetet fandt jeg hos det danske firma Tapetforum, det er designet og produceret af Arte med navnet “L’Aventure – Esmeralda” og er fra Artes kollektion “Flamant Les Mémoires“. Jeg har skrevet om Tapetforum og Arte lige her.

Rummet har altid været svært at indrette, fordi det nærmest er et gennemgangs rum til børnenes værelser samtidig med, at det skal fungere, som et rum vi kan bruge. Uanset hvordan rummet har været indrette, så har det bare ikke fungeret på langt sigt.
Vi har haft det fineste grafiske tapet fra Marimekko på en af væggene (det kan ses lige her), men jeg var egentlig blevet træt af det grafiske look. Jeg følte, at rummet var alt for enkelt, for kedeligt – det var som om det slet ikke var vores stil i rummet.
Desuden er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg jo godt kan lide at lave ændringer i vores hus, så det var jo oplagt at få rummet til at fungere bedre.
Tidligere har vi altid fokuseret på de mindre vægge i rummet, men for at forsøge at skabe mere hygge, valgte vi at sætte tapetet op på rummets største væg.
Tapetet fra Arte, som jeg valgte, vha. en meget tålmodig medarbejder hos Tapetforum giver simpelthen rummet det skønneste lys. Stemningen er blevet en helt andet, jeg har nu svært ved at gå igennem rummet uden at tilbringe lidt tid i rummet.
Jeg er godt klar over, at det er lidt synd, at jeg har valgt at sætte en gallerihylde med billeder op på væggen med tapetet. Men jeg elsker den måde tapet fremhæver de forskellige billeder på og omvendt. Det er nemlig som om billederne fremhæver det helt særlige lys og selve strukturen på tapetet. Desuden kan billederne nemt fjernes fra hylden eller ændres uden jeg skal lave huller i tapetet. Jeg er dog overvejet om jeg ikke kan finde en farvenuance, som matcher tapetet og male gallerihylden i den farve.
De to helt enkelte sorte lysestager “Slim Lights” på hylden er fra By Homer.
Spejler der står lænet op af tapet væggen er lavet af Bloomingville og købt hos mit arbejde i Interiørfabrikken i Århus. Den anderledes fotoinspirerede har vi købt på auktion hos Lauritz. Sofaen er et loppefund, som efterhånden har en del patina, men stadig er lige fantastisk at sidde/ligge i. Puden har jeg syet af et unikatæppe fra Maalu Maalu.

Den store blå sætterkasse designet af Henrik fra det Århusianske designfirma Korridor Design, er kommet op på den lille væg, hvor der tidligere var tapet fra Marimekko. Jeg har valgt at vende den omvendt i forhold til, hvordan den hang tidligere, da formen passede bedre til væggen. Den skulpturelle stol med flagline er lavet af dygtige Morten Stenbæk. Det er en unik prototype, så jeg har været heldig at få lov til at købe af ham. Jeg er simpelthen så glad for den og man sidder fantastisk i den!
Det lille bord med terrakotta bordpladen ved siden af stolen er fra Søstrene Grenes efterårs kollektion og fås stadig i butikkerne (jeg har lige set det i Århus).
Puden er en ældre favorit fra mærket Luckyboysunday, hvis finurlige stil, jeg altid har haft en svaghed for.
Det smukke poetiske blå billede er fra Trine Holbæk Design og Andy Warhol plakaten er fra Moderna Museet i Stockholm.

Det store rektangulære sofabord med stenpladen er et impulskøb fra vores lokale genbrugsbutik og den lille PH lampe over er en arvesag, som jeg har spraymalet hvid. På sofabordet står en grøn vase fra Pure Culture med blade, som matcher tapetets mønster.
Det smukke keramikfad er designet af Anders Arhøj for Kähler Design.
De to små børnestole omkring sofabordet er fra henholdsvis Hay og Collect Furniture.

Ved vinduet står sofaen/daybed’en designet af Ilse Crawford for Ikea fra kollektionen Sinnerlig. Jeg fik den i fødselsdagsgave af min mand og børn, dengang kollektionen blev lanceret af Ikea.

Billederne på gallerihylden på tapet væggen er hovedsagligt fundet 2hand med undtagelse af billedet med den lyserøde hånd, som er fra Galleri Can. Keramik øjet på hyldet er mit eget design.
På væggen overfor har jeg også to gallerihylder med billeder. Her er der billeder fra bl.a. Selma Lamai, Gjode, Matilde Friese, Daniel Van Der Noon, loppefund, Myminmy. I hjørnet overfor hænger en litografi af Kristina Dam, som jeg har fået af min mand dengang jeg fyldte 30 år.
Det hvide vitrineskab er fra Ikea og fyldt med magasiner, bøger og keramik. Den lave skænk/reol under de to gallerihylder er også fra Ikea. På den står der en lampen “Wood lamp” fra Muuto samt en hvid skål “Crushed bowl” også fra Muuto. Den hvide stage er Mogen Lassens Kubus 4 stage og træ pæren er et loppefund.

Rummet fungere nu optimalt, som et rum, hvor man kan læse, se en film, børnene kan lege, altså et rum, hvor man generelt bare hygger sig og slappe af. Stemningen i rummet er simpelthen blevet så fantastisk efter at tapetet fra Tapetforum er kommet op.
Oprindeligt var tapetet faktisk tiltænkt vores soveværelse, som er på den modsatte side af tapetvæggen. Men da jeg modtog tapetet, synes jeg, at det ville passe langt bedre inde i vores stue. Det giver mig derfor en undskyldning for at lede efter endnu et tapet…

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.