Opbevaring af keramik kopper – DIY

Jeg har mange unikke keramik kopper og hver eneste af dem fortjener at blive udstillet, både pga. den åbentlyse skønhed og det smukke håndværk, men også fordi jeg har en masse minder om hver enste kop.
Det er vel nærmest blevet et af mine særlige kendetegn, at jeg har en stor svaghed for kopper. Min familien driller mig, når jeg ønsker mig endnu en kop eller selv har anskaffet mig endnu en til samlingen. Men der er ikke noget at gøre ved, for det er simpelthen blevet en passion for mig at samle på keramik kopper. Alle kopperne er et lille mesterværk, den har en unik form, farvevalg, glasur, historie og så kan keramik kopper noget ganske særligt i forhold til andet keramik. Keramik kopper har en funktion, som bevirker, at de bruges daglig og det er en daglig luksus for mig at udvælge dagen kop.
Kaffen smager bare bedre i en smuk kop.

Men i mangel på bedre opbevaring, har kopperne været placeret på min vintage bagervogn og i mit hjemmebyggede vitrineskab. Det har betydet, at det har været svært at se hovedparten af kopperne og det er de simpelthen alt for smukke til!
Tidligere har jeg f.eks. forsøgt mig med denne løsning og denne løsning, men nu ville jeg prøve noget helt nyt.
Derfor besluttede jeg at undersøge mulighederne for en anderledes opbevaring af kopper. På instagram blev jeg ved med at beundre The General Stores fine udstillingsvæg og eftersom jeg ikke kunne få den ud af hovedet, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i projektet.
På et loppemarked var jeg heldig at finde fem sorte gallerihylder (af den gamle model) fra Ikea til blot 5 kr. stykket! Disse hylder valgte jeg at tage udgangspunkt i til min nye kop udstillingsvæg.

Først skulle hylderne slibes og males hvide, dernæst hænges op omvendt for at få en bredere udstillingsflade.Væggen var desværre beklædt med savsmuldstapet, så det måtte selvfølglig først fjernes og den rå væg måtte derefter spartles inden vil kunne hænge hylderne op.
Da væggen endelig var klar til hylderne, tegnede jeg vha. en blyant, et vatterpas og en stor gammel skolelinial, fem lange streger, som jeg herefter brugte til at hænge hylderne op med. For at det ikke gik galt med målene, når jeg skulle igang med at bore, valgte jeg hænge alle hylderne op – med en skrue i alle tre huller på hver af de fem hylder. Herefter skruede jeg gallerihylderne ned igen og brugte et bor til at bore hullerne store nok til de 5×3 ravplugs. – Hylderne skulle jo kunne klare at holde alt mit dyrebare og tunge keramik.
Desværre kom jeg til at smadre et af mine yndlingskrus i processen – dette skønne blå krus fra Hirsvang, som jeg købte, da vi var på Bornholm.

Alle hylderne blev hængt op og så manglede væggen og hylderne blot at blive malet lyserød. Udtrykket bliver meget mere harmonisk ved at male hylderne og væggen tone i tone.
Jeg blandede selv den lyserøde malingen med en mat vægmaling og en rød tavlemaling for at få det til at syne som kalkmaling. Konsistensen og overfladen på malingen er blevet helt som jeg ønskede, men jeg synes dog, at væggen er blevet en tand mere lyserød end jeg egentlig havde planlagt. Men det er jo hvad der sker, når man selv blander malingen.

Det var den bedste følelse at sætte kopperne på deres nye pladser og kopperne er faktisk blevet farvekordinerede – selvom det nok kun er mig selv, som kan se det.
De søde papmaché regnbue har min søde datter Isabella lavet til mig 🙂

Projektet endte med at koste 5 gallerihylder af 5 kr. stykket, maling ca. 100 kr. og rød tavlemaling, spartelmasse, ravplugs samt skruet havde vi allerede. Dvs. at væggen kostede lidt under 150 kr.
Jeg er godt klar over, at det ikke er alle, som har ovenstående ting på lager, men man købe en lignende gallerihylde ,”Mosslanda“, i Ikea for 59 kr. stykket.
Malingen købte jeg i Jem&Fix – det var en af de billigste, da det var den, som var mest mat. Her kan resten til projektet ligeledes købes, som i ethvert andet byggemarked.

Jeg vil meget gerne tagges, hvis en af jer går i gang med ovenstående DIY, så jeg kan se det fine resultat 🙂

4 Comments

 • Reply June 2, 2018

  Sukhi

  Jeg elsker ideen med keramikhylden. Den giver altså bare noget helt specielt hygge til rummet.

  • Reply June 4, 2018

   labdecor

   Tusind tak – jeg er virkelig også glad for løsningen, min mand skal dog stadig lige vænne sig til farven 😉

 • Reply December 26, 2018

  Bernadette

  Smuk hylde-væg! Må jeg tillade mig at spørge, hvor det fine lille bord er fra med bøgerne “i”, som der står en vase med blomster på?
  Glædelig jul og godt nytår!

  • Reply January 2, 2019

   labdecor

   Hej, ja selvfølgelig 🙂 det er en hylde fra Montana designet af Verner Panton. Glædelig jul og godt nytår til dig også 🙂 Vh Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.