Papirsblomster hos Kähler&Friends

 
Birgit fra Kähler & Friends spurgte mig for nogle uger siden, om jeg ikke ville hjælpe med påskeudsmykningen i butikken. Det var faktisk præcist sådan et projekt, som jeg trængte til for at kommer ud af min alt for sygdomspræget hverdag… hold nu op, hvor har vi alle fire bare været syge… men det gælder hvis de fleste børnefamilier i denne tid.

I telefonsamtalen med Birgit, nævnte hun selv nogle idéer, hvoraf en af den var papirblomster. Egentlig har jeg kun en enkelt gang eller to lavet en papirblomst, men jeg har længe ville prøve at lave nogle. Især fordi jeg fast følger med på Rie Elise Larsen og Signe Hom Berntsen profiler på instagram, hvor de viser de mest fantastiske papirblomster. Derfor var det jo oplagt at lave papirsblomster til påskebordet.

Jeg havde en idé om, at påskebordet skulle ligne et fiktivt kunstnerpars bord. Jeg valgte derfor, at påskemiddagen skulle være uhøjtidelig, men stadig kreativ og farvestrålende. Bordpynten skulle derfor primær består af de farvestrålende papirblomster i forskellige pastelfarver samt nogle enkelte i mere stærke farver. Meningen med papirblomsterne er, at de skal være med til at sender tanker hen imod den forestående forår/sommer samtidig med, at de er med til at give bordet en legende tilgang med kreativiteten i højsædet.

Lige inden min rygoperation fik jeg en idé om at dekorere butiksvinduet i Interiørfabrikken med en kæmpe grøn krans – ja mit hoved er lidt skørt nogle gange! Desværre nåede jeg ikke at prøve det inden operationen, derfor var det jo oplagt at afprøve min idé af hos Kähler & Friends i forbindelse med påske;)

For også at inddrage noget mere traditionelt påskepynt, har jeg lavet nogle papmaché æg, som skulle hænge/ligge/stå i vinduesudstillingen samt på bordet. Inspireret af en af mine yndlingskunstnere Stine Marie Aalykke fik æggene også nogle festlige guld glimmer prikker.
Jeg var så heldig at finde to poser med vintage plastik æg i genbrugsen, hvilket var noget nemmere end at puste 30 æg selv. Plastikæggene var oprindeligt i retrofarver, derfor dyppede jeg dem i et tykt lag lyserød maling, for at give dem et anderledes udtryk. De blev hængt på en gren over bordet samt på en rustik gren i en stor grøn Hammershøi vase på bordet.

Keramikken på bordet bestå af nogle af nyhederne, Hammershøi stellet samt vaserne i den smukke grønne farve som matcher papirblomsterne. Mine yndlings nyheder skulle selvfølgelig også stå på bordet – de nye skønne glasurtoppe og den nye sparedyrs struds blandet med de originale glasurtoppe.
De lyserøde stofservietter og vinglassene er fundet af Birgit og mig i genbrugsbutikker. Jeg synes, at det klæder bordet, når alt det nye får modspil af noget gammelt.

 

Alle de pastelfarvede og utrolig velsmagende kager havde Birgit bestil fra Schweizer Bageriet i Århus – jeg kunne virkelig godt spise en af de kager lige nu!

 

Tusind tak til alle jer der kiggede forbi og til det søde personale i Kähler, fordi jeg måtte hjælpe jer 🙂

1 Comment

  • […] papirsblomst tilbage i foråret 2018 til Kähler & Friends – se evt. blogindlægget her og/eller her, er det blevet til mange papirblomster! I starten lavede jeg dem i silkepapir, men jeg […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.