Papirblomster

Jeg slutter året 2019 med et blogindlæg om mine papirblomster, som jeg har beskæftiget mig en del med her i det forgående år.
Siden jeg kastede mig ud i min første papirsblomst tilbage i foråret 2018 til Kähler & Friends – se evt. blogindlægget her og/eller her, er det blevet til mange papirblomster! I starten lavede jeg dem i silkepapir, men jeg fandt hurtigt ud af, at blomsterne bliver mere realistiske og får flere detaljer i crepepapir. Desuden bliver silkepapir hurtigere afbleget af solens stråler.
Jeg har lavet meget farvestrående blomster og helt lyse blomster. Jeg farver selv noget af crepepapiret for at give blomsterne et mere varieret udtryk, her bruger jeg f.eks. klorin til at trække farven ud af kanterne, akvarel farve, the, kaffe eller opløser farvestrålende crepepapir og bruge det til at farve med. Der er egentlig uendelige muligheder, resultatet bliver dog bedst, hvis man farver lidt af gangen og crepepapiret skal være kraftigt, så det ikke klæber sammen, når det er vådt.
Husk at crepepapiret bliver ret skrøbeligt og knækker let, hvis man benytter klorin. Desuden skal man huske at tage sine forholdsregler, når man bruger klorin, således man passe på sin hud, øjne, tøj og omgivelser. Jeg har både sneakers, bukser og bluser med et tilfældigt mønster af klorindråber!

For at lærer nogle grundlæggende teknikker, har jeg brugt Pinterest til inspiration. Den bedste hjælp har jeg dog fået via Tiffanie Turner, som efter min mening er en af de dygtigste papirblomster kunstnere i verden. Hun har udgivet bogen “The Fine Art of Paper Flowers“, som nærmest er blevet min bibel og hovedinspirationskilde.
Efter jeg har arbejdet med bogen og lavet de fleste af blomsterne deri, er jeg begyndt at lave mine helt egne blomster med udgangspunk i virkelige blomster.
Jeg har efterhånden en del billeder med detaljer af virkelig blomster samtidig med, at jeg har indsamlet og presset flere forskellige blomsterblade.
De pressede blomsterblade bruger jeg som skabelon til blomsterbladene til mine papirblomster. Nogle af blomsterne har jeg lavet så lig virkeligheden, som det har været muligt, mens andre er lavet således de efter min mening vil se smukkest ud.
Det er primært forskellige former for dahliaer og valmuer som jeg har taget udgangspunkt i, når jeg har skabt mine egne blomster.

Herover er nogle forskellige billeder af mine blomster, f.eks. i samspil med tørrede blomster til min lillesøsters bryllup, som en brudebuket – der varer evigt og buketter af papirsblomster i indretningen hos mig selv.
Jeg har også deltaget til en kreadag hjemme hos søde Lisbeth Beck Mortensen, hvor vi var seks piger, som lavede papirblomster sammen. Jeg havde sammensat nogle skabeloner og materialer, som vi brugte til at komme i gang. Det var virkelig en hyggelig måde at være sammen.
De sidste billeder er fra “Studio About” udstilling i Paustian i Århus, hvor mine blomster indgår i stylingen sammen med de smukke glas vaser. De søde mennesker bag “Studio About” har ligeledes lånt nogle af mine blomster til deres udstilling i Paustian i København – det gør mig altså super stolt 🙂

 

Rigtig godt nytår fra mig – og pas på hinanden her i morgen!

6 Comments

 • Reply December 30, 2019

  Tina

  Du kan roligt være stolt, for det er meget smukke papirsblomster du laver 🙂
  De ser helt ægte ud.
  Jeg må lure kunsten efter, måske en dag jeg også kan hitte ud af at lave papirsblomster.
  Godt nytår og alt godt din vej 🙂

  • Reply January 1, 2020

   labdecor

   Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Du kan roligt kaste dig ud i papirsblomster, det er tidskrævende, men en rigtig hyggelig beskæftigelse. Jeg er sikker på at du kan hitte ud af at lave dem.
   Rigtig godt nytår til dig også.

 • Reply February 8, 2021

  Sofie skriver

  Smukke smukke blomster. Kunne du lokkes til at holde et kursus?

  • Reply February 23, 2021

   labdecor

   Hej Sofie
   Tusind tak skal du have 🙂 Jeg holder desværre ikke kursus – det er også lidt svært i disse coronatider. Men på min pinterest profil har jeg mange gode DIY’s 🙂

   Vh Kristina

   • Reply February 28, 2021

    Sabine Hansen

    De er godt nok flotte!😁 Jeg gad godt at prøve det selv. Må jeg spørge hvor du køber dit crepe papir? VH Sabine

    • Reply March 17, 2021

     labdecor

     Hej Sabine, tusind tak 🙂 Jeg har købt det hos den butikken https://www.no11.dk/shop-all som har et fantastisk udvalg af alt det, som man skal bruge. DBH Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.