Pinterest, papirsblomster og papmaché

Jeg har lovet at skrive lidt om, hvordan man kommer igang med selv at lave papirsblomster, derfor har jeg lavet dette indlæg.

Inden jeg gik i gang søgte jeg online efter inspiration såvel som brugbare DIYs, hvilket selvfølgelig betød, at jeg endte på Pinterest. Til de af jer som ikke kender Pinterest, så kan jeg kort fortælle, at det er en slags visuel opslagstavle. Man kan kreere forskellige “boards” med det der interessere/inspirere. Præcis som på instagram, kan man følge de personer, som har samme interesseret som ens selv.
Det er en kæmpe og nærmest udtømmelig kilde, der er fyldt med alverdens billeder, som man kan bruge på sine boards. Alle billederne på Pinterest stammer fra brugerne på sitet, som har pinnet billederne.

Jeg bruger min profil på Pinterest rigtig meget lige for tiden og jeg har boards indenfor f.eks. indretningen, keramik, børneværelser, vævning, DIY osv. Man kan tillige vælge at gøre sine boards hemmelige for omverden eller dele dem med en/flere. Jeg deler f.eks. mit board om “Køkkener” med min mand, i håb om at vi snart skal i gang…
Jeg har selvfølgelig også hemmelige boards, hvis jeg nu f.eks. skal lave noget, som skal være en overraskelse.

Som teksten antyder, så er jeg stort fan af Pinterest selvom det er noget af en tidsrøver og et sted, hvor jeg (alt for) ofte ender med at blive overstimuleret. Nogle gange bliver jeg faktisk nød til at nægte mig selv adgang dertil, fordi jeg i forvejen har for mange idéer i hovedet og har svært ved at falde i søvn.

Jeg har selvfølgelig oprettet et board på Pinterest med inspirations billeder samt diverse DIYs til papirsblomster. Man kan finde mit board lige her og man behøver ikke at oprette sig som bruger for at kunne se det.
De billeder som er her på mit board er faktisk dem, som jeg har taget udgangspunkt i, da jeg gik i gang med at lave papirsblomster. De fleste DIY’s/beskrivelser er meget udførlige, jeg synes dog, at det var svært, at finde papir samt nogle af de øvrige materialer. Jeg synes dog, at det betyder mindre for blomsterne bliver jo bare mere “ens egne”.

Efter jeg havde funder ud af hvilke papirsblomster, som jeg gerne ville lave, gik jeg igang med at finde materialerne dertil.
Jeg har købt en del forskelligt papir både silkepapir og crepepapir i butikker, hvor jeg tilfældigvis har været forbi. Desuden har jeg brugt silkepapir, som jeg har gemt, når jeg har modtaget en gave eller en pakke fra en webshop. Jeg har nemlig meget svært ved at smide ud især silkepapir i smukke farver.
Crepepapiret giver helt klart det mest naturlige udtryk samtidig med, at det er nemmere at arbejde pga. tykkelsen ift. silkepapiret. Man kan finde et godt udvalg af crepepapir her online: AvformGrafical og Husflid, men jeg mener også, at Søstrene Grene og Tiger har enkelte farver.
Jeg vil anbefale at købe ark fremfor de små ruller. Desuden brugte jeg meget af den grønne farve til stænglerne, som jeg valgte at lave ens på alle papirsblomsterne. Det gjorde mit arbejde med blomsterne noget nemmere, hvilket var at foretrække, når jeg skulle lave så mange.
Til blomsterstænglerne brugte jeg ståltråd, som jeg havde lagt dobbelt. Derpå limede jeg blomsterbladene og de øvrige dele på. Jeg afsluttede med at sno en ca. 0,5 cm. tynd strimmel af det grønne crepepapir hele vejen rund om ståltråds blomsterstænglen fra toppen og ned.
Det vigtigeste redskab til at lave papirsblomsterne er limpistolen og dertil rigeligt med lim. Der skal bruges meget mere lim end man regner med.
De tynde små blomsterforstøvere, som er i nogle af blomsterne samt noget af silkepapiret, fandt jeg lige her hos Husflid. Forøvrigt sælger Husflid også DIY til papirsblomster, blomstertape og meget mere, dog fik jeg ikke prøvet blomstertapen, måske den ville have klædt blomsterstænglerne bedre end crepepapiret?
Udover overnstående brugte jeg også pap til at lave skabeloner med, sort garn til f.eks. valmuerne, små runde kugler/perler til blomstermidten på nogle af blomsterne (se f.eks. denne), gult garn til at lave tusindfryd samt en god saks og en blyant.

Den store krans er lavet ved at forme gammel emballage samt papirsaffald til en stor pølse. For at sørge for, at kransen har en ens diameter (ca. 10 cm.) samt for at holde det hele sammen, har jeg sat kraftigt ståltråd rund om for til sidst at samlet den til en krans. Herefter har jeg beklædt kransen med malertape for at holde sammen på alt papiret/pappet og til sidst har jeg beklædt kransen med tapetklister og avisstrimler i ca 4 lag for at gøre den fast/hård. Kransen hang derefter til tørre i den ønskede form i en uges tid for at jeg var sikker på, at alt tapetklisteret var tørt, således formen ikke ændrede sig. For at minimere forbruget af planter malede jeg kransen grøn med almindelig akrylmaling. Herefter gik jeg på rov i vores have og fjernede alt det efeu vi havde under vores terrasse og snoede det rundt om kræsen vha. grønt ståltråd. Til sidst satte jeg papirsblomster taktiske smarte steder for at skjule mindre kønne overgange eller ståltråden.
Efeuen klarede sig indenfor i en uges tid før den begyndte at visne, men man jo evt. bruge en plante, som tørre bedre f.eks. eukalyptus eller hortensia blomster. Jeg synes dog at den mørkegrønne efeu var pænest til denne lejlighed, desuden var den gratis, da jeg havde haven fyldt med planten.
Alt i alt et ret billigt alternativ, som mere eller mindre er lavet af skrald og efeu. Dog skal jeg nok huske til en anden gang, at måle bilen inden jeg laver en krans med så stor en diameter… For kransen kunne faktisk ikke være i vores bil! Janich og jeg måtte derfor give kransen et bøj for, at den kunne komme ind i vores baggagerum. Heldigvis kunne det ikke rigtig ses pga. planterne – de ægte såvel som papirs.

De store lyserøde påskeæg er faktisk lavet præcist, som man lavede papmaché sparegrise i folkeskolen. Man puster først en ballon op og så beklæder man den med min 5 lag af avisstrimler med tapetklister. Husk at glatte avisstrimlerne ud med hænderne, således overfladen bliver så glat og fin som muligt. Når tapetklisteret er tørt kan ballonen males i den farve, som man ønsker.
For at de skal kunne hænge, har jeg lavet et hul i toppen med en stor nål. Herefter har jeg bundet noget transparent fiskesnørre rundt om midten på en tændstik, som jeg til sidst har presset ned i hullet. Så er ægget klart til at blive hængt op.
Jeg havde helt glemt, hvor hyggeligt det er at lave papmaché, især med børnene. Lige pt. har Isabella, Storm og jeg gang i flere projekter i papmaché, som jeg glæder mig meget til at færdiggøre.

Håber at mit indlæg kan inspirere til at gå i gang med at lave papirsblomster eller papmaché, begge dele er ihvertfald sjovt at lave.

 

5 Comments

 • Reply March 22, 2018

  Julie

  Jeg bruger blomstertape til mine papirblomster og når man trækker lidt i tapen frigøres en lim, så man behøver kun lige lidt lim når man sætter tapen fast ved blomsterhovedet og ellers limer den sig selv hele vejen ned.
  Jeg bruger også lidt tykkere ståltråd til stænglerne, det man typisk køber op til jul i stængler. Panduro har noget ståltråd, afklippet som de kalder blomsterstængeltråd måske?
  Men generelt har jeg det ligesom dig, at det faktisk er lidt dvært at få fat i materialer til det. Det ligner mulighederne er lidt større i USA ?

  • Reply April 9, 2018

   labdecor

   Kære Julie tusind tak for dine råd! Jeg har netop indkøb noget blomstertape samt nogle stængler, som jeg tror minder om dem du bruger 🙂 Jeg glæder mig allerede til at modtage det og komme i gang med at prøve blomstertapen. Og ja du har helt ret, det er bestemt ikke nemt at finde et godt udvalg i Danmark. Jeg har bestilt hos Husflid igen og så har jeg også forsøgt at bestille noget online i udlandet til nogle helt andre priser.
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar til mig og undskyld mit sene svar. Kan du have en dejlig dag 🙂 Kh Kristina

 • Reply December 30, 2019

  Papirsblomster | Labdecor

  […] tilbage i foråret 2018 til Kähler & Friends – se evt. blogindlægget her og/eller her, er det blevet til mange papirsblomster! I starten lavede jeg dem i silkepapir, men jeg fandt […]

 • Reply May 7, 2020

  Mette Spangsberg

  Hej

  Et lille spørgsmål, nemlig om, hvor man købe de smukke blomster i crepe papir ?

  Mvh.

  • Reply July 4, 2020

   labdecor

   Hej Mette, de er ved at blive sat i produktion og kan forhåbentlig købes lige om lidt 🙂 Jeg skal nok lave en opdateringen her på bloggen. VH Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.