Relove and Roses

Jeg har besøgt Mia fra RELOVEandroses, som jeg oprindeligt kender fra dengang hun boede her i Mørke.
Vi er begge meget passionerede genbrugsshoppere (og samlere!), så jeg er ofte stødt på hende i genbrugsbutikkerne eller på loppemarkederne her i området.
Sideløbende har jeg selvfølgelig også fulgt med i hendes bæredygtige univers RELOVEandroses, fordi jeg har en stor svaghed for smukke tekstiler, kimonoer og quiltede styles.
Til Formland kom jeg tilfældigvis forbi hendes stand og her fik jeg for første gang hendes designs i hånden og prøvet de forskellige kimonoer, vatterede kimonojakker og perlearmbånd.

Jeg forelskede mig i det hele, men især i en bestemt kimonojakke. Derfor bestemte jeg mig for at besøge Mia i hendes showroom/værksted i det kreative fælleskab Grisk – mens jeg krydsede fingerne for, at jakke ikke var solgt.

 

Det var mit første besøg i Grisk, så jeg blev virkelig positiv overrasket, da jeg ankom til den gamle chokoladefabrik med de oprindelige rå vægge, turkise fliser og smukke gamle vinduer.
Mias værksted var et lille hyggeligt rum ud mod gården fyldt med de skønneste vintage tekstiler i form af kimonoer, usbekisk chapaner, pyjamas sæt, vietnamesisk tribal jakker, quiltede kimonojakker, håraccessories, quiltede toilettasker, puder og shoppere. Udover alt tekstilet have hun også en fin samling af vintage Japanske Kokeshi dukker samt fine perlearmbånd håndlavet af kvinder fra en Fairtrade certificeret leverandør i Nepal.
Det var nærmest som om jeg trådte ind i Aladdins hule fyldt med farvestrålende skatte – jeg havde lyst til at prøve det hele (og købe det hele)! 

Mia selecterede selv alle vintage kimonoer, chapaner og/eller jakker, som herefter genskabes til deres oprindelig form eller får nyt liv som accessories. Dermed kombineres en asiatisk kvindes liv med en nordisk, altid med målet om at lade den oprindelige ejeres kærlighed til en kimono eller sari skinne igennem til den næste kvinde.
RELOVEandroses er sit helt eget univers, der på smukkeste vis forener kvinders historier på tværs af grænserne.
Samtidig har det den store fordel, at når tøj genbruges, så minimeres samtidig verdens spildte ressourcer og skaber mening med produktionen af ​​tøj.
For Mia er det bæredygtig mode i en meget simpel form og jeg kunne ikke være mere enig.

Den quiltede kimonojakke, som jeg forelsket mig i til Formland, var forøvrigt stadig på lager… Heldigvis! For mere eller mindre alt, hvad Mia laver er unikaer, så hvis den var solgt til en anden, så var det bare ærgerligt.
Den skønne jakke har hængt på mig, hver eneste dag siden jeg besøgte Mia, det er simpelthen så blød og fin. Desuden er kimonojakken den vendbar!
Jeg kom også hjem med to store Japanske Kokeshi dukker, som jeg blev nød til at eje. De er ikke alene virkelig dekorative, de repræsenterer også kærlighed og venskab, så de er utrolig fine at forære som gaver.
De skønne accessories fra RELOVEandroses var også svære at komme uden om, så der kom naturligvis også armbånd samt to af de quiltede tasker med mig hjem. Den lille bruger jeg som toilettaske og den store bruger jeg som clutch eller som en slags penalhus til alt mit væveværktøj, blyanter, saks mv. I den store taske er der syet lommer indvendig til f.eks. ens telefon i den store model og begge har støpper ,eom man kan hænge en strop i,
To af de armbånd, som jeg syntes bedst om, er dekoreret med blandede perler og kaldes “jordskælvs armbåndene”. Der skete nemlig det, at flere af perlerne blev væltet og blandet sammen efter et jordskælv. Da det ville være for tidskrævende at sortere alle perlerne valgte man istedet for at lave en kollektion af armbånd med de blandende perler. Jeg er vild med, at man vender noget negativt til noget postitiv.

Forøvrigt skal jeg hilse fra Mia og sige, at man altid er velkommen til at kigge forbi hendes værksted, hvis man gerne vil prøve en af hendes flotte styles. Jeg vil bare lige advare om, at det er svært at vælge, når man pludselig stå omgivet af smukke mønstre og tekstiler. Man kan kontakte Mia lige her på RELOVEandroses instagramprofil eller facebookprofil og aftale et besøg.

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.