Stories of Eve

DSCF4976 DSCF4978  DSCF4982DSCF5006DSCF5009DSCF5013DSCF5019
Louise Hindsgavl er ud fra min optik en af Danmarks dygtigste kunstnere og så arbejder hun i mit absolut yndlingsmateriale ler. Hendes provokerende værker med fortællinger af fantasifigurer med blandede menneske-, fantasi- og dyrekroppe, ofte i færd med obskøne handlinger i helt ren hvid porcelæn røre noget i mig, lige fra dyb facination til afsky og angst. I hendes porcelænsunivers præsentere Louise Hindsgavl de mørke sider af samfundet og af vores sind. Da jeg første gang så hendes mørke univers blev jeg dybt fascineret over noget, som så smukt kunne skabe så stor afsky hos mig – Især udstillingen In Reality og The Edge of Innocence, som jeg i den tid bloggede om på min gamle blog.

Jeg samler på de traditionelle kongelige porcelænsfigurer, men de vækker ikke rigtig nogle følelser i mig, jeg synes blot, at de er dekorative, Louises værker har derimod en særlig dybde og fortælling, som sætter én på prøve. Når jeg ser tilbage på billederne fra hendes udstillinger, så kan jeg se, at jeg fortolker værkerne anderledes nu end, da jeg så dem første gang, desuden ser jeg flere detaljer. Netop derfor føler jeg, at jeg aldrig bliver helt færdig med at kigge på hendes værker og analysere dem. Louises helt unikke formsprog er inspireret af bevægelse og man fornemmer tydeligt, at der er en historie bag hver figur, – som inspirere beskueren til at digte videre.

Jeg var naturligvis meget begejstret for nyheden om at Kähler havde startet et samarbejde med Louise Hindsgavl og jeg husker, hvor begejstret jeg var for figurerne, da de for første gang blev udstillet i vinduet hos Kählers flagshopstore Kähler & Friends.

De tre figurere Happiness, Love in Motion og Tenderness i serien Stories of Eve til Kähler sætter fokus på de forunderlige muligheder der findes, og de krav der stilles til en moderne kvinde. Hendes betingelser fortælles i tre små kunstværker med hverdagsfortællinger om kvinders roller med kærlighed, forundring og besættelse som udgangspunkt.  Happiness handler om, at vi i dag har uendelige muligheder til at forskønne os selv. Love in motion er en hyldest til den travle mor. Det sidste og min personlige favorit Tenderness handler om den komplekse kærlighed og den skærpede opmærksomhed på andres unikke kendetegn og egenskaber.

Figurerne er designet til Kähler og de favnet helt klart bredere end Louise Hindsgavls øvrige figurer, da udtrykket og historien bag er mere kommerciel og knap så mørkt, det er dog meget tydeligt, at det er Louise, som står bag udtrykket og den helt særlige ånd et stykke kunst fra hende har.
Processen bag de tre figurere har været omfattende og tidskrævende: Først er figurernes dele formgivet hver for sig, herefter er der blevet lavet forme til de forskellige dele, så det var muligt at fremstille det begrænsende antal. Tilsidst er figurerne samlet og brændt til fajance i hver sin grålige nuance med sarte toner af blåt og grønt. Hver figur kommer i en enorm æske for at beskytte figuren og med figuren medfølger et certifikat med dens nummer, der er produceret 150 stk. af hver af de tre.

Økonomisk har jeg aldrig selv haft mulighed for at investere i en af Louise Hindsgavls værker, men samarbejdet med Kähler har muliggjordt dette. Jeg synes det er fantastisk, at man nu kan investere i et stykke moderne limited kunst af så stor en kunstner som Louise Hindsgavl og være med til at viderebringe en unik dansk kulturarv til et overkommeligt beløb.

Jeg bor med to små børn og to katte, så naturligvis har jeg haft nogle kvaler med at placere sådan et mesterværk, så figuren har flyttet lidt rundt. Tenderness fortjener dog plads, så man kan se alle de smukke detaljer og nyde den, derfor er den faktisk endt i børnehøjde på mit marmorbord. Indtilvidere fungere det optimalt, jeg nyder at kigge på figuren til måltiderne og se hvordan dagslyset, lamperne og sterinlysene fremhæver og skygger for deltaljerne, så figuren hele tiden skifter udtryk.

Jeg kan på det varmeste anbefale, at man besøger Kähler & Friends og oplever de tre figurer i butikkens unikke omgivelser og jeg vil gerne garantere, at det søde personale vil fortælle historien om figurerne og om Louise Hindsgavls besøg i butikken, da de blev lanceret.

4 Comments

 • Det er godt nok nogle specielle motiver, men jeg kunne måske godt forelske mig i en af dem. Jeg synes den du har er enormt flot. Det der helt, helt, heeelt hvide gør altså et eller andet godt.

  • Reply January 26, 2015

   labdecor

   Ja det er det, jeg er helt vild med hendes meget unikke univers – og jeg er helt enig det hvide gør noget helt særligt

 • Reply January 26, 2015

  Tenna

  Den er virkelig smuk, en dejlig sponsor gave. Passer godt ind i dit smukke hjem kristina

  • Reply February 2, 2015

   labdecor

   Tak jeg har også ønsket mig den meget længe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.