Tag naturen med hjem

DSCF2760 DSCF2758 DSCF2757 DSCF2752 DSCF2749 DSCF2748 DSCF2747

Jeg har været så heldig at få lov til at lave en anmeldelse af bogen “Tag naturen med hjem” af Pia Krøyer & Christina B. Kjeldsen.
Bogen er lavet med henblik på inspirere læseren til at tage naturen med ind i hjemmet i form af opskrifter og DIY ideer til hjemmet. Bogen er opdelt i årstider, forår, sommer, efterår og vinter, så man kan hurtigt slå op på den årstid, man befinder sig i med de relevante opskrifter og ideer. Under afsnittet med efteråret kan man f.eks. finde opskrifter, hvor hyldebær, æbler, kvæder og nødder indgår. Desuden er der en kort informerende tekst om de forskellige grønsager, frugter, planter eller nødder. Om Hyldebær står der bl.a. at i vikingetiden troede man at kærlighedsgudinden Freja boede i træet. Efter min meningen er det meget charmerende med de små korte tekster. Hovedparten af opskrifterne minder ikke om nogle jeg har set tidligere, de er nye og spændende, jeg glæder mig til foråret, hvor jeg vil prøve at lave “Forårstærte med porre og ramsløg”.

Det bedste ved bogen er de smukke fotografier af Heidi Lerkenfeldt, især fotografierne med stilleben og med DIY ideerne til at inddrage naturen i indretningen. Fotografierne er æstetisk smukke og stylet professionelt med stilsikker hånd med nyeste boligtrends. Jeg følger mange forskellige blogs, instagram profiler og jeg læser de fleste boligblade, men jeg blev mere inspireret af denne bog end nogle af de førstnævnte. DIY ideerne er gennemtænkte og meget tiltalende, jeg skal i gang med flere af dem – især ideerne med naturkunst. Nogle af ideerne er optimale til at inddrage børnene i, f.eks. de hyldebærfarvede gavemærker.

Man kan nok hurtigt drage af ovenstående, at jeg er dybt begejstret for bogen og gerne vil give den mine varmeste anbefalinger. Jeg kunne faktisk ikke slippe den, så endte med at læse den færdig og sluge den råt her i weekenden. Der er kræset for alle detaljerne ved bogen og jeg ved at det bliver en bog, der kommer til at stå fast i mit køkken, så jeg altid kan have den lige ved hånden og blive inspireret af opskrifterne, indretningsideerne og DIY projekterne.

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.