Tapetforum


En af de nemmeste måde, man kan ændre udtrykket og stemningen i et rum, er ved at dekorere væggene med tapet. Derfor har jeg også tapet på væggene flere steder i huset.

Når man søger på tapeter via Google, så dukker firmaet Tapetforum ret hurtigt op. Tapetforum er nemlig én af Danmarks førende virksomheder indenfor tapeter og andre former for vægbeklædning.
Tapetforum har eksisteret, næsten lige så længe, som jeg har! Faktisk startede virksomheden (som siden hen ville blive til Tapetforum) som en del af en farvehandel tilbage i 1983. I 2005 valgte ejerne at starte Tapetforum op som selvstændig virksomhed – og er nu én af danmarks førende. Firmaet agere både som forhandlere, distributører og producenter, samt rådgivere, grafikere og designere med showroom i Silkeborg, København og fornylig lige i nærheden af mig – i Århus på Skt. Pauls Kirkeplads 19.

Alle medarbejderne hos Tapetforum er meget passionerede omkring indretning og trends. Derfor går de meget op i at tilegne sig en bred viden via årlige besøg på boligmesser i hele verden, gennem deres afhængighed af Interiørmagasiner (noget jeg også godt kender til!) og ved at følge danske såvel som udenlandske blogs.
Tapetforum kan derfor tilbyder deres kunder nogle meget kompetente medarbejdere, til at hjælpe med at vælge det helt rette tapet. Hvilket godt kan være en svær proces, da virksomheden har en stort udvalg af tapeter fra nogle af de største tapetproducenter i verden – bl.a. fra Sandberg, Cole and Son, Arte, Ferm Living og Borås Tapeter.
Trods det store udvalg af tapetproducenter, så er udvalget af tapeter selekteret optimalt, således sortimentet hos Tapetforum kun består af det fineste tapet fra de forskellige producenter. Desuden designer Tapetforum selv de fineste tapeter til favorable priser, uden at gå på kompromis med kvaliteten eller udtrykket – se f.eks. dette palmetapet eller dette koralfarvede tapet.
Det store udvalg af tapeter hos Tapetforum er heldigvis opdelt i flere forskellige kategorier, således man hurtigt kan danne sig et overblik over de tapeter, som matcher éns behov. Jeg brugt f.eks. lang tid i kategorien “Blomster tapet” og “Diverse tapet“, da jeg ledte efter et tapet med et tropisk look.

Det var virkelig svært for mig at vælge, hvilket tapet jeg skulle have i soveværelset, for der var så mange flotte at vælge imellem. Heldigvis for mig modtog Tapetforum netop nyhederne fra Arte, som er en tapetproducent, der har eksisteret siden 1981. Arte er en er verdens absolut førende indenfor såvel design som kvalitet. Dette er muligt for Arte, fordi de selv producerer hovedparten af deres tapeter på deres fabrik i Belgien. Arte gennemgår derfor samtlige tapeter, for at opnå det perfekte produkt. Hvert tapetdesign bliver testprintet på 8 forskellige kvaliteter for at finde det optimale udtryk, hvoralt går op i en højere enhed.
Tillige har Arte et store og meget differentieret udvalg af tapeter, som spænder fra de helt enkelte og klassiske tapeter til de meget ekstravagante tapeter.

Jeg forelskede mig i en af nyhederne – et helt fantastisk blåligt tapet med et tropisk udtryk.
Faktisk var tapetet så smukt, at jeg ombestemte jeg mig i forhold til, hvor det skulle hænge. Jeg synes, at det skulle hænge i stuen fremfor at være “gemt væk” i vores  soveværelse.

Tapetet jeg valgte hedder “L’Aventure – Esmeralda” og er fra Artes kollektion “Flamant Les Mémoires“. Tapet er dækket med et harmonisk mønster af blade fra en af mine yndlingsplanter -Fingerphilodendron (Monstera Deliciosa), der overlapper hinanden på fineste vis. Bladenes enkelte grafiske streger er tegnet i mørkeblå og selve baggrunden er lavet i en lysere blå nuance, således bladene fremhæves.
Overfladen på tapetet ligner nærmest tekstil, hvilket giver tapet et lækkert eksklusivt udtryk.

Jeg har sat meget tapet op, men jeg har aldrig haft så lækkert et tapet i hænderne! Desuden var det utrolig nemt at sætte op, da det var et non woven tapet. Det betyder, at man ikke skal smøre tapetklister på selve tapetet med derimod på fladen, som tapetet skal hænge på.
Derudover er non-woven tapeter spaltbare. Hvilket betyder at når man vil udskiftet tapetet, så kan man nemt trække tapetet af igen således, at man har en rent væg. Det er virkelig genialt! Jeg ville ønske at alt vores savssmuldstapet var non woven 😉

 

Resultatet af rummet kan ses i mit nyeste blogindlæg lige her.

 

Her er en lille DIY til hvordan man sætter non woven tapet op:

Først skal man sørge for at overfladen, der skal tapeseres, er helt ren og fri for gammelt tapet eller lignende.

Påfør tapetklisteret med en pensel eller en malerrulle i den bredden tapetrullen har. Tapetet fra Arte måler f.eks. 70 cm. Husk ikke at være nærrig med limen.

Start altid i et hjørne. Træk op i tapetrullen og begynd at fastgøre tapetet fra toppen og ned, når du har sikret dig, at tapetet hænger helt lodret. For at fjerne luftbobler og glatte tapetet, starter man med at glatte fra midten og ud. Man kan bruge tapetværktøj til det eller som jeg blot et rent viskestykke. Når tapetet sidder fast afskæres tapetet i bundet og evt. ved loftet.

Rul herefter lim på væggen til en ny bane. Træk herefter et nyt stykke tapet fri af rullen, skub forsigtigt tapetbanerne mod hinanden (uden at overlappe) så mønsteret passer og fastgør banen, som beskrevet herover.

Ved hjørner, stikkontakter eller lignende bruger man tapetspartlen til at presse tapetet helt ind i hjørnet, hvorefter man så skærer tapetet til. Tapetet skal skæres til mens det er vådt af tapetklisteret og husk at kniven altid skal være skarp for at få det flotteste resultat.
Husk at fjerne overskydende tapetklister inden det tørre med en ren opvreden klud.

 

 

Indlægget er sponsoreret.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.