Unik og Naturlig

LabDecorDK1206151LabDecorDK1206153LabDecorDK1206155LabDecorDK1206156LabDecorDK1206157
Jeg er meget begejsteret for den nystartede webshop unik og naturlig, som udelukkende tilbyder hørtekstiler og håndavede produkter primært i deres eget design.
Den gennemgående stil er meget simpel i douce nuancer i rene og naturlige materialer med fokus på selve håndværket. Deres grundlæggende idé er, at de gerne vil skabe fokus på de små ting i hverdagen ved at genfinde gamle håndværkstraditioner og bruge dem til nyt design i naturlige materialer. De ønsker, at deres produkter vil bringe en lille del af naturen og “slow living” til de forskellige individers hjem i form af naturlige basisprodukter med en høj håndværksmæssig kvalitet og lang levetid.

Jeg er selv blevet mere opmærksom på kvaliteten på tekstiler og brugen af vævede tekstiler til interiør, måske fordi jeg selv væver? Derfor kunne jeg ikke blive andet end positivt stemt, da jeg i første omgang besøgte unik og naturligs webshop. På shoppen kan man nemlig finde pudebetræk, diverse køkken tekstiler, servietter, duge, sengetæpper, håndklæder mm. i lækre vævede hørtekstiler. De forskellige hørtekstiler produceres på en fabrik her i Europa, hvor hør spindings- og vævningstraditioner strækker sig helt tilbage til først i 1900 tallet.
Foruden hørtekstiler er der også et hæklet oldemorstæppe, som er hæklet i genbrugs bomuldsgarn samt uld hjemmesko.

Hovedparten er produkterne på webshoppen er produceret i hør, fordi shoppens ejer og stifter Daiva Nielsen, har en særlig kærlighed til materialet. Hør er for hende et fantastisk naturmateriale, som på samme tid er så simpel og så eksklusiv med fantastiske egenskaber. Desuden føler Daiva, at der er noget nostalgisk over hør, som drager ens tanker tilbage til den tid, hvor livet var langsommere, og hvor der var tid til at lave hjemmebagt surdejsbrød, eller brodere hørsengelinned.
Jeg elsker at være vært for gæster i mit hjem og hygge om dem og samtidig så elsker jeg bordækning, hvilket nok ikke er en hemmelighed 😉 Jeg er derfor startet på at udskifte mine papirsservietter til stofservietter og unik&naturligs krøllede hør servietter i natur. Jeg valgte den krøllede model, fordi udtrykket bliver lidt mindre højtidelig, hvilket farven også bidrager til – måske også fordi jeg hader at stryge, det skal være nemt at bruge dem i praksis.
Første gang de var i brug var jeg lidt øm over at tage dem i brug, fordi jeg var bange for, at de skulle få pletter eller ændre udseende efter maskinvasken. Det blev dog gjort helt til skamme! De kan vaskes på hele 60 grader og ser stadig ud som nye, her efter tredje vask.
Det bedste er selv udtrykket, som de giver mit bord sammen med mit håndlavede keramik fra henholdsvis Marie Ravn (kop) og Solveig Stilling (tallerken/fad) samtidig med at de er utrolig behagelig at bruge.
Håber på at få lidt flere af servietterne i julegave, de er i hvertfald på min ønskeseddel.

4 Comments

 • Reply January 3, 2016

  Frisch

  Hvor er det smukt. Og hør er et virkelig lækkert materiale. Jeg fik især øjnene op for det, da vi var på hørvævsmuseum i efteråret med vores børn. Den ældste mand viste os rundt, og satte de store vævemaskiner i gang så vi kunne se dem væve. Det var fascinerende. Og jeg købte viskestykker med hjem, men kunne da godt blive forfalden, til servietter i hør også. Så lækre.

  • Reply January 5, 2016

   labdecor

   Jeg er virkelig også glad for dem, de er så bløde og dejlige at bruge og så holder de jo forevigt modsat papirsservietter. Det lyder som et spændende museum! Hvor lå det henne? Jeg gad virkelig også godt prøve håndklæder i hør. God dag til dig

 • Reply October 14, 2016

  Susanne

  Er det link, du har lavet, til den krøllede model?

  Er den denne mørkegrå, du har billeder af her?

  http://unikognaturlig.dk/shop-2/hoerservietter-moerkegraa-mundservietter/

  Tak;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.