Anders Arhøj + Kähler = Ombria

dscf7590 dscf7592 dscf7594dscf7603dscf7613dscf7615dscf7632dscf7645dscf7657dscf7664dscf7676dscf7694dscf7703dscf7709dscf7711dscf7718dscf7719
Bedst som jeg troede, at Kähler ikke ville lancere flere skønne stel (Kaolin, Hammershøi, Ursula, Mano!!)  indenfor den nærmeste fremtid, så lancerede Kähler her i foråret de første dele, en kop, en lille skål, en lille tallerken, en stor skål, en stor tallerken, en lysestage og en stor vase, fra serien “Ombria“.
Ombria er opstået gennem endnu et samarbejde mellem Anders Arhøj og Kähler, som nærmest måtte være dømt til at blive en succes fra starten af, hvis man skal dømme efter deres tidligere samarbejde, som resulterede i kollektion Unico. Jeg har skrevet om Unico lige her, hvis man skulle have lyst til at læse om den serie.

Med serien Ombria viser Kähler et nyt moderne stentøjsstel lige i tidens foretrukne stil såvel som naturlige farveskala.
Stilmæssigt er Anders Arhøj blevet inspireret af Japansk keramiks elegance, som er hans foretrukne inspirationskilde indenfor keramikken. Ved Japansk keramik er det den enkelte og simple form uden en masse detaljer, der danner grundlaget for de smukke glaseringer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i serien Ombria. Samtidig har de forskellige styles i Ombria serien også et tydeligt nordisk præg i forhold til det afdæmpede kølige farvevalg i de forskellige glasurer og enkelte formsprog.
Ombria er meget unik i sit udtryk, da det er håndlavet i råt stentøj med smukke mineralinspirerede glasur og ligner intet andet stel i Kählers sortiment. Mit sit autentisk udtryk referere Ombria på bedste vis til den nordiske designhistorie og Kählers 176 årige designarv.
Dette efterår udvides Ombria kollektionen med en lille vase, en stor urtepotteskjuler, en mindre urtepotteskjuler samt en bloklysestage, som giver mange forskellige stylingsmuligheder på bl.a. spisebordet, i vindueskarme og på hylder.

Ombria betyder skygge eller kontrast, hvilket er udgangspunkt for stellets udtryk: Lys og skygge, mat og blankt, smal og bred, let og tung, maskulin og feminin. Linjerne tager udgangspunkt i den geometriske form trapezen, som er smal forneden og bred foroven. En form der tillader hver del at brede sig ud mod beskueren og samtidig svæve over bordet på sin lille fod.” siger Anders Arhøj om den nye serie – fra Kähler Designs online univers.

Jeg har fotograferet forskellige dele af Ombria hjemme hos mig og det er de billeder, som man kan se herover.
Urtepotternes samspil mellem stentøjet og den unikke glasur giver dem et særligt udtryk, som giver den smukkeste modvægt til den vilde monstera og den bastante kaktus.
Selve stellet i den skønne serie er fantastisk til at spise og/eller drikke af! Jeg har selv drømt om at dreje lignende tallerkner på drejebænken, da jeg nyder fornemmelsen af den flade, lave tallerken, som får borddækningen til at fremstå meget mere moderne.
Kroppen er perfekt til en stor kop kaffe eller en kop matcha te som på billederne. De naturlige farver er meget tiltalende (især den midnatsblå) og sammen fremstår de så harmoniske – det er virkelig en sand fryd at dækker bordet med stellet.
De tre små vaser er så anvendelige, da de har en lave højde, som medvirker, at de sagtens kan bruges som urtepotteskjuler til små planter, eller som holder for f.eks. pensler/blyanter/sakse mv. og selvfølgelig de er beregnet til som vase til friske som tørrede blomster/frøstande. Det allerbedste ved de tre vaser er dog, at de søde mennesker hos Kähler har valgt at sponsorer samme tre vaser, som er på billederne herover til en af mine følgere – så husk at holde øje med min blog i den nærmeste fremtid 😉

Indlægget er sponsoreret.

 

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.