Forevigelse af blomster

Jeg ville nogle gange ønske, at blomster ikke visnede så hurtigt! Jeg vil så gerne kunne gemme dem, således man kunne nyde deres smukke ydre endnu længere tid.
Derfor er jeg begyndt at presse, de smukkeste, særligste eller mest betydningsfulde blomster, som jeg kommer i nærheden af. Det er blomster, som jeg f.eks. har fået i gave, blomster fra min have, blomster som jeg har plukket på en ferie eller blot særligt smukke blomster.

Herover har jeg presset mine yndlingsblomster, Franske Anemoner, som jeg har fået i en utrolig smuk buket fra min svigerinde og min mands bror.
Jeg presser dem i en helt simpel blomsterpresse, som består er en ydre skal af to mindre masonitplader, der er sat sammen med en skrue med tilhørende møtrik i hvert af de fire hjørner, som kan strammes for at blomsterne/planterne kommer i pres. Mellem de to masonitplader er der almindeligt bølgepap, hvorimellem blomsterne/planterne skal placeres med noget papir der kan suge evt. saft fra planten, for at undgå råd.
Jeg har købt min blomsterpresse fra ny eller faktisk fandt jeg den i genbrugsen, men man kan relativt hurtigt lave en selv.

Man kan selvfølgelig også sagtens bruger bøger eller blade til at presse blomster i, denne model er bare meget enkelt og nem at have med især, hvis man som mig presser blomster og planter ret ofte. Desuden synes jeg, at det er en fordel, at der er mere styr på alle ens pressede sager, for tidligere kunne jeg enten aldrig finde mine eller også glemte dem, fordi jeg havde fordelt dem rundt i flere bøger flere steder i huset. Det er dog altid en skøn overraskelse at finde en glemt blomst i en bog 😉 Omvendt er det ikke sjovt at tage en bog ud af bogreolen og så flyver der 50 små stedmoder blomster ud over en som konfetti eller når ens bøger har små brune pletter af gammel blomster/plante saft.

Blomsterne bruger jeg i rammer, til invitationer, til bordkort, som bordpynt, til forskellige dekorative formål f.eks. under en glasvægt, de er også meget fotogene især med sollys igennem.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.