Meadow Ceramics

LabDecorDK03141616Meadow ceramicsMoon PhaseMoon PhaseMoon PhaseKasper Kjeldgaard mobileDecorRaw wallmeadowceramicsimg_2723meadowceramicsMeadowceramicsMeadowceramics

Det er ved at være på tide, at jeg skriver et indlæg om Caroline Arneckes, måske bedre kendt som Meadow Ceramics – Hendes organiske keramik imponere mig gang på gang og jeg har allerede investeret i flere stykker af hendes smukke keramik.

Jeg kan slet ikke undsige mig fra, at det første jeg lægger mærke til ved keramik er glasuren og det på trods af, at selve formen er præcis lige så vigtig, hvis ikke vigtigere. Carolines glasur ramte mig lige i hjertet ved første øjekast og det er ikke kun enkelte stykker af hendes keramiks glasur, det er alt hendes keramik!
Caroline kan noget helt unikt med glasur og farvesammensætninger. Hun har formået at videreføre sin inspiration fra naturens farver, derunder i særdeleshed havet, skove og nattehimlen, til hendes unikke og efterhånden genkendelige glasur.
Jeg har aldrig tidligere set set smuk glasur, med krystaller, forskellige nuancer, illusionen af dybder i de smukkeste blå og grønne nuancer.

Meadow Ceramics organiske former tiltaler mig også, fordi man fornemmer tydelige at keramikken er håndlavet og ikke masseproduceret. Hun stræber efter den ufuldkomne perfektion ved udelukkende at følge hendes intuition, derfor er intet af hendes keramik ens.
Caroline arbejder primært i stentøj, hvilket også er min egen fortrukne lertype. Stentøjets udtryk er langt mere robust og fremstår mere unikt end porcelæn.
Formerne på hendes keramik udforsker spændingsfeltet mellem det funktionelle og det kunstneriske og jeg må indrømme, at det til tider er svært for mig, hvilken side af mig det appellere til. Nogle gange står hendes fade og skåle til pynt eller hænger på væggen og andre gange bruger jeg keramikken til at servere mad på. Jeg vil lige tilføje at alle Meadow Ceramics’ glasurer selvfølgelig er blyfri således, at det sagtens kan bruges til madvarer.
Caroline laver selvfølgelig også keramik, som slet ikke er funktionelt, men nærmest er små kunstværker, nemlig hendes måner, planeter, ophæng og Moon Phase’s. De er virkelig intet mindre end fantastiske, hver og en! Mit næste køb må være en af hendes runde planeter til mit soveværelse, hvor jeg allerede har en af hendes smukke måner hængende!

Men hvem er det, der står bag Meadow Ceramics? Til at starte med troede jeg egentlig, at Caroline var en kreativ kunstner fra USA. Jeg fandt dog ret hurtigt ud af, at Caroline er pæredansk og, at hun tillige bor i en lille by på fyn sammen med sin datter Vilja.
Hun havde prøvet kræfter med keramik faget til diverse kurser og kunne ikke give slip på leret efterfølgende. Over en periode arbejde hun deltids med keramikken, men det blev gradvist klart for hende, at hun nok blev nød til at efterfølge hendes drøm og begynde at arbejde 100 % med leret. Jeg fulgte med fra sidelinien på instagram, hvor Caroline (@meadowceramics) delte sine tanker og bekymringer med hendes følgere, hvilket var utrolig spændende at være med til, især fordi jeg sagtens kan følge hende på flere af områderne.
Jeg må indrømme, at jeg har enorm respekt for, at hun valgte at arbejde fuldtid med keramikken og jeg vil så gerne være med til at støtte hende, så hun kan forsætte med at lave hendes unikke keramik.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.