Roon Rahn

LabDecorDK09011563LabDecorDK09011565LabDecorDK09011569LabDecorDK09011574Roon RahnRoon RahnMoodboardRoon RahnIpad holderRoon Rahn RankLabDecorDK09011579Roon RahnLabDecorDK09011575Roon RahnRoon Rahn
Til Formland mødte jeg fyrene bag Roon & Rahn og de var så søde at invitere mig og Pernille på besøg i deres kontor i en lejlighed i centrum af Århus.

Lejligheden fungere også som hjem for Nicki van Roon og René Hansen og lige præcist derfor, er lejlighed en af grundende til etableringen af Roon & Rahn. Det startede nemlig med, at de to venner mødte hinanden via fælles venner til Roskilde Festival og valgte at bo sammen i Århus. De manglede møbler og bestemte sig for selv at designe et spisebord til lejligheden, på trods af, at ingen af dem er snedkere – bordet kan ses på billede 13. Selvsamme bord endte med at vinde Ilvas Design Award 2014 med en præmie på 50.000 kr. Dette blev startkapitalen, der skulle til for at oprette Roon & Rahn.

De to valgt, at arbejde videre med spisebordet, som vandt Ilvas Design Award, og designede serien Rank, som består af spisebord, sofabord, taburet, en bænk og så arbejder de på en spisebordsstol.

På mere eller mindre samme måde, som manglen på et spisebord, blev deres Moodboard skabt. Begge var træt af, at deres høretelefoner, nøgler, solbriller mv. altid lå og flød eller blev væk, derfor besluttede de sig for at designe en “løsning”. Løsningen blev “Moodboard“, som er en magnetisk egetræstavle med et genialt ophængningssystem til flere forskellige typer accessories. Navnet var oplagt, da Moodboard’et kan bruges til at arrangere små stilleben alt efter behov. Lejligheden har også en del af de geniale Moodboards hængende, hvilket viser alle de forskellige behov man kan bruge dem til. F.eks. hænger der en af de små Moodboards med en guitar i en hjørne.

Man fornemmer meget hurtigt, at Nicki og René er et godt team og gode venner privat. De tilføre begge hver deres del til Roon & Rahn, René som industriel designer med den mere tekniske del og Nicki med den visuelle del med fokus på identiteten.
Deres forskellighed og styrker afspejles også tydeligt i deres værelser, som var meget forskellige.

Nicki er meget fascineret af vintage møbler fra 1950-60’erne – især fra Holland, hvilket han værelse også bar stærkt præg af. Han havde den flotteste lænestol, blå arkitektligende lampe og skrivebord købt og importeret fra Holland. Desuden stammer deres spisebordsstole også fra Holland, disse er dog købt via Lauritz.
Nickis pladespiller er heller ikke tilfældig valgt, den er nemlig designet af en af hans store inspirationskilder, den verdenberømte tyske industrielle designer Dieter Rams.
Dieter Rams er berømt for sin helt enkelte og brugervenlige stil, hvor alt overflødigt er fjernet. Han har inspireret mange store designere gennem tiden – mest kendt er Jonathan Ive fra Apple Inc.

På væggene i Renés værelse pynter den bordplade, som de to venner fik laver deres første prototyper af bordbene til deres spisebord, skammel og bænk fra serien Rank. De to store stykker lasercuttet træ fremstår nærmeste, som grafiske kunstværker. I loftet har René mixet en vintage lampe, som er en blanding mellem en sakselampe og en arkitektlampe (jeg har desværre ikke fået billede af den) med to mindre træpendeller, som sammen fuldender udtrykket i hans rum.

Generelt er det tydeligt, at de begge er meget passioneret for design og godt håndværk, hvilket tydeligvis smitter af på deres egne produkter, som bærer præg af at være meget gennemtænkte og gennemarbejdet. I lejligheden var der mange prototyper og stregtegninger, der vidner om netop dette. Jeg nød virkelig at se så meget personlighed og unikke fund mixet med Roon & Rahns egne designs, som forenede vintage 1960’er design med klassiske elementer, som PH pendellen, gule Louis Poulsen spots og nyt dansk design, når det er bedst.

Det er bestemt heller ikke kun mig, som synes om Roon & Rahns designs, til efterårsudgaven af Formland her i august vandt Roon & Rahn prisen “Nordic Buzz” blandt 140 designtalenter fra hele Norden.

Når Nicki og René ikke er i lejligheden er de på Godsbanen, hvor de har haft værksted i snart to år.
Godsbanen har betyder rigtig meget for dem, hvilket de er dybt taknemmelige for. Det er her, at de har lært forståelsen for snedkerarbejdet med kyndig vejledning fra personalet på Godsbanen. Endvidere har de fået oprettet et solidt netværk via, de kontakter, som de har fået gennem deres daglige gang på værkstedet på Godsbanen.

 

Jeg takker for nogle hyggelige og inspirerende timer – samt en lækker frokost! Og jeg glæder mig meget til at følge med i Roon & Rahns fremtid, som helt sikker byder på nogle interessante produkter.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.