DIY – Pressede papirblomster

Studio About har lavet de flotteste gennemsigtige rammer, som jeg har lavet pressede papirblomster til. Hvis du også har lyst til at prøve kræfter med pressede papirblomster, så har jeg lavet en lille DIY til liljen på billederne herover.

MATERIALER

⦁ Crepepapir – det skal blot være den farve, som du ønsker blomsterbladene i samt grønt crepepapir
⦁ Tynd blomstertråd beklædt med grønt papir
⦁ Saks
⦁ Tacky glue eller andet hurtigtørrende lim
⦁ Farvekridt til at male på blomsterbladene
⦁ Tang til at forme støvdragerne med
⦁ Revet tavlekridt til støvdragerne
⦁ Farvekridt til at male på blomsterbladene

Lav først en skabelon i karton/papir som er formet som en rektangel og måler ca. 6,5 cm. i bredden og 10 cm. i længden. Brug skabelonen til at klippe 5 stk. rektangler i crepepapiret til blomsterbladene. Husk at crepepapiret skal vende således, at folderne er på den lange side se evt. billederne herover.

Klip derefter hver af rektanglerne over på midten fra et hjørne til et andet. Vend derefter papir trekanterne og lim dem sammen, som på billederne herover. Altså dvs. således folderne vender samme vej på de to trekanter og du får nogle drageligende figurer.

Når limen er tør skal du klippe de 5 “dragefigurene”, så de kommer til at ligne blomsterblade. Du kan se formen på billederne.
Farvelæg hvert blomsterblad (kun på den ene side) med farvekridt i midten. Vrid derefter forsigtigt hver blad rundt i kanten, så bladet kommer til at se mere realistisk ud.

Lave fire støvdragere ved at klippe ca. 5 cm. af det grønne blomster tråd og brug tangen til at forme dem i den ene ende. Lim et lille stykke papir omkring selve toppen af støvdragerne. Når papiret er tørt skal du klippe papiret således formen på støvdragerne kommer frem igen. dyp toppen af støvdragerne i lim (husk ikke for meget bare lige så den er dækket af et tyndt lag lim) og dyp dem så i det farvekridt, som du har revet til fint pulver.
Mens de tørrer laver du den store grønne støvdrager i midten. Klip 6,5 cm. af det grønne blomstertråd og fastgør et lille stykke grønt crepepair med lim i sammme form som på billedet.

Selve silken har jeg lavet ved at sno et stykke grønt crepepapir, for at det fylder mindst muligt i rammen.

Når alt er tørt limes det sammen, sådan som man selv synes ser mest realistisk ud.

 

Rigtig god fornøjelse 🙂 Hvis der er stemning for at jeg skal lave en DIY på klokkeblomsterne, må I endelig skrive.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.