Julebordet anno 2021

Om meget få dage skal julebordet anno 2021 dækkes – og jeg har fået lov til at dække bordet for hele familien. Derfor har jeg brugt en del tid på at lave pynt til bordet. Det er vigtigt for mig, at skabe en oplevelse for min familie og vise, at jeg har brugt tid på at overveje, hvordan bordet skal dækkes. Ikke mindst fordi jeg ønsker at vi skal have en fantastisk juleaften, men også fordi de allesammen betyder alverden for mig. Herover har jeg taget billeder af borddækningen, som jeg forventer den bliver juleaften.
Jeg havde ikke lyst til at lave et traditionelt julebord, jeg ville lave et bord inspireret at bordene i Harry Potter – med de svævende lys over bordene. Derfor har jeg været i gang med at sy lys ud af gamle juleduge fra genbrugsen og stofrester, som jeg havde liggende.
Genbrugsbutikkerne bugner jo af skønne hjemmebroderede juleduge og andre tekstiler, som fortjener nyt liv i stedet for at hænge år efter år i genbrugsbutikkerne. For at lysene skulle se svævene ud, har jeg hængt dem op med fiskesnøre.

Hvis jeg skulle have haft en dug på, så skulle det helt klart have været den, som Oh Land brugte til dettes års juleborde hos Royal Copenhagen, som var er håndbroderet af dygtige Sarah Becker. Men da det ikke var en mulighed, besluttede jeg mig for at droppe dugen. Jeg har derimod brugt tekstil servietter fra Hay i den fineste lilla nuance. Julebordet skal nemlig være i pastelfarver – og primært i lyserød. I stedet for en servietring har jeg valgt at bruge et pænt bånd med forskellig vintage julepynt fra Polen til her gæst.
Bordet har også sit eget lille juletræ, som oprindeligt var toppen af et større træ, som jeg fandt, der hvor vi købte vores juletræ. For at træet kan stå, har jeg placeret det i en klump ler i en urtepotte. Træet er også pyntet med vintage julepynt samt et af stof lysene.
Jeg har kreeret crepepapirblomster med inspiration fra pæoner i to lyserøde nuancer og da de var til julebordet har jeg dyppet det yderste af blomsterbladene i hvid glimmer. Jeg har lavet fire store pæoner, med grønne glimmer blade samt en helt håndfuld af de små. De store står i den fantastisk smukke vase fra Claybybond i baggrunden og alle de små er placeret på bordet.
Jeg har lavet små pæoner, således vi alle kan se hinanden i øjnene ved bordet og selvfølgelig også så blomsterne ikke blander sig med de svævende lys.
Som noget nyt har jeg lavet et forsøg med farve (rød farve fra crepepapir, som har trukket i vand), gibs og hvid flisefuge, som er blevet til lyserøde softice lignende klatter, hvori jeg har lavet hul til blomsterstilkene (inden det tørrede). Disse har jeg lavet, fordi de skulle ligne jord, hvori blomsterne voksede. Bladende med glimmer har jeg købt for at give bordet lidt ekstra “glimmer”.
Derfor har jeg også placeret hyacinter sammen med blomsterne. Hyacinterne, har Isabella og jeg, præcist som til sidste års julebord, dyppet i flydende stearin.
Det tror jeg faktisk bliver en tradition, som Isabella og jeg vil gøre hvert år. Det er nemlig en god måde at bruge alle de ødelagte stearinlys samt alle lysstumperne, som jeg ihvertfald altid har liggende. Udover hyacinterne fik vi også lavet flere lys i glas og keramikkrus med tørrede lavendel i, som julegaver. Det var et forsøg med lavendelen, som jeg håber giver duft til lyset, når det tændes. Lavendel skulle jo virke beroligende – og jeg mener også, at myg ikke bryder sig om lugten.
De tre pink paradis æbler er vokset og derefter rullet i glimmer – dem har jeg købt hos Gartnergården i Egå.

De store tallerkner er fra Ro Collection, de små asietter er fra KH Würtz, skålene til risalamande er loppefund (jeg har været så heldig at finde den store også), skeerne er fra Blue Leaves, vandglas fra Zafferano, mundblæste champagneglas i lyserød fra Ikea, champangeskåle fra Louise Roe og glas olielampen er fra Studio About.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.