Kähler Pimp din jul part 2

JulebordDSCF2822JulebordJulebordJulebordKähler and Friends julebordKähler and Friends julebordKähler and Friends julebordHammershøj1Hammershøj2
Det er en stor ære for mig, at Kähler and Friends har spurgt mig, om jeg gerne vil dække julebordet i butikken. Og på trods af, at jeg ved at det kommer til at kræve mange sygedage efter event’et, så har jeg valgt at takke ja. Kähler betyder simpelhen noget helt særligt for mig og jeg er så beæret over, at jeg får lov til at prøve det. Desuden får jeg alt den hjælp, plus mere til, som jeg har brug for, da det søde personale i Kähler and Friends har så stor forståelse for mit helbred – Tak til jer!

Som noget helt nyt vil Ditte fra bloggen Konditte dække kaffebord i den inderste stue i Kähler and Friends samme dag. Ditte vil bage kager til eventet og jeg tror godt, at jeg tør love, at I ville kunne se hende in action til eventet.

Julebordet hos Kähler and Friends skal selvfølgelig dækkes med det smukke Hammershøi stel designet af Hans-Christian Bauer med inspiration og respekt for Kählers arv.
De markante riller på stellet leder tankerne tilbage til kunstneren Svend Hammershøis arbejde hos Kähler, som netop er kendetegnet med kraftige profileringer og tydelige riller. Hammershøi stellet er derfor også opkaldt efter kunstneren Svend Hammershøi.

Bordet vil næsten udelukkende blive dækket og dekoreret med dele fra Hammershøis serien, som nu også indeholder smukke vaser og lysestager.
Jeg vil gerne holde bordet hvidt med naturelementer samt messing, da messing harmonere med jul.
Julen er en tid, hvor sammeværd med andre mennesker prioriteres højt, man hygger mere og skaber ting sammen, derfor skal der over bordet hænger papirssnefnug i alle former og størrelser. Tanker er, at man kreere disse snefnug sammen og beundre fællesarbejdet og mindes hyggen ved at skabe det sammen, juleaften. Alle snefnug vil være forskellige alt efter, hvem der har lavet det, hvilket gør bordet personligt.
Dugen er en hvid kraftig dug med broderet initialer for at give bordet historie, måske er dugen gået i arv? Julen er tiden, hvor man er mest sammen med sin familie, hvor man mindes gode oplevelser, hinanden og dem man ikke længere har, derfor skal der indgå noget “historie” (dugen) på bordet.
Ligesom de hjemmelavede snefnug er de små kranse også lavet i fællesskab. Jeg har endnu ikke besluttet om kransene skal laves af lavendel eller gran, uanset kan jeg godt lide måden alt det hvide indrammer de små kranse.

Vasen i montret er en ældre vase fra Kähler, som viser det smukke sammenspil mellem det nye design fra Kähler og det gamle. Det er tydeligt, at begge er skabt udfra samme stærke dna og de på hver deres måde symbolisere deres årti.

Bestikket i messing og træ passer smukt til Hammershøi stellet, begge dele er smukt forarbejdet og jeg kan godt lide den måde at messings patina giver bordet et rustikt udtryk, hvor alle materialerne er ærlige naturlige materialer.

Min overordnede hensigt med bordet er, at der er fokus på sammenværd, historien og fællesskabet. På billederne herover ses mit moodboard samt to af mine billeder fra et tidligere indlæg, som har inspireret mig i forhold til udtrykket.

 

Håber at vi ses i Kähler and Friends den 7. november 2015!

5 Comments

 • Reply October 11, 2015

  Mia

  Hvor ser det fantastisk ud 🙂 Jeg er allerede inspireret 🙂
  Overvejer stærkt om jeg skal investere i messingbestik, selvom jeg ikke er til det metal 🙂
  Håber jeg når forbi butikken for at se det, for er sikker på det bliver så smukt.
  Tak for altid inspirerende billeder både her og på Instagram.
  Mia

  • Reply October 17, 2015

   labdecor

   Hej Mia Tusind tak for din søde kommentar, jeg er så glad for at jeg kan inspirere andre 🙂
   Jeg er vild med messingbestik, det ser simpelthen så smukt ud på bordet – især sammen med stentøjstallerkner.
   Håber på at se dig til Pimp din jul! 🙂 Rigtig god weekend til dig.

 • Reply October 20, 2015

  Tenna

  Ikke andet at sige end smukt. Jeg elsker din nostalgiske stil kristina og glæder mig til at se dit fine bord.
  Hilsner fra Tenna

  • Reply October 23, 2015

   labdecor

   Det er jeg så glad for at høre! Tusind tak 🙂 Rigtig god weekend

 • […] Kähler and Friends har indrettet sig på skønneste vis. Jeg har nemlig haft æren af at dække julebordet i butikken to gange, derfor er jeg begyndt at føle, at min jul først rigtig begynder, når jeg […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.