Bornholm første del

Denne Sommer har været den første sommer siden jeg blev syg, hvor jeg har haft rigtig ferie.
I anledningen af, at mine kære svigerforældre begge fylder 60 år her i 2017, valgte de at fejre fødselsdagene ved at invitere alle deres børn, svigerbørn og børnebørn på ferie.

Ferien gik til Bornholm – en ø som jeg altid har ønsket at besøge pga. dens fantastiske natur, alle de dygtige kunsthåndværkere, sildene og loppemarkederne.
Vi fandt det fineste hus i nærheden af Balka strand og Nexø med 40.000 m2 have, som bl.a. inkluderede en æbleplantage, en skov, gynger gemt i alle hjørner, en trampolin, et forfaldent drivhus og flere store figentræer (fyldt med store figner).
Ejerne af huset havde ladet den fantastiske grund forfalde en del siden de overtog den og huset, så f.eks. rosenhaven foran den lille terrasse på bagsiden af huset var helt tilgroet, så roserne nærmest druknede i ukrudt. Det betød dog ikke noget, for haven var så skøn, når den var tilgroet. Gid jeg havde sådan et sted.
Indvendig havde huset ejere virkelig sat et personligt præg på det hele og alt var i rigtig fin stand. Allerede ved første øjekast var det tydeligt, at ejerne holdte af at lave mad og servere det i det skønneste kunsthåndværk. Jeg nød hver dag min kaffe i de fineste kopper fra Lov i Listed. Jeg havde også plander om at besøge deres værksted, men desværre havde de kun åbent i begrænset tid, så jeg nåede det ikke. – Jeg nåede dog meget andet, så min pengepung havde nok også bedst af, at de ikke havde åbent så ofte.
Huset var fyldt med bøger og i særdeleshed kogebøger – på svensk og dansk, idet ægteparret bestod af en dansk mand, en svensk kone og deres lille datter, hvis legetøj mine børn nød godt af. Ejendommen havde også en anden beboer, som boede fast i garagen. En sort kat med navnet “Lea Svendsson”, som virkelig nød, at der var gæster i huset.
Sommerhuset var oprindeligt en gammel ejendom, derfor passede størrelsen fint til hele familien og stemningen i huset var simpelthen så rar.
Huset var i to etager med stort køkkenalrum med tilhørende stort forrådskammer, stue, spisestue, badeværelse, vaskerum og et aflåst værelse – fyldt med fine antikke møbler (kunne jeg se udefra via vinduet). Overetagen bestod af en stor stue med brændeovn, dobbelt daybed til hygge læsning med børnene, spilleområde, rattan læsestol med tilhørende skammel fyldt med bløde lammeskind samt to familie soveværelser. Hvert af soveværelserne hver en dobbeltseng samt to børnesenge. Derfor sov Janich og jeg med børnene i et dejligt stort værelse og det var bare så hyggeligt – hvis det stod til mig, havde vi en stor familieseng til hele familien.
Jeg elsker Sverige og jeg fik næsten følelsen af, at vi var i Sverige – nu var den ene af husets ejere jo selvfølgelig også svensker 😉
Ferien skulle være afslapning med plads til at se flere af Bornholm seværdigheder, men der var ikke fastlagt noget program både fordi det var ferie, men også pga. mig i tilfælde af, at jeg havde en dårlig dag.
De to største oplevelser var selvfølgelig det fantastiske natur i Ekkodalen og Hammershus med den flotteste beliggenhed. Jeg beklager virkelig også antallet af billeder i dette indlæg, men jeg har sorteret i mere end 500 billeder.
Vi startede ferien på Museet “Natur Bornholm”, hvilket viste sig, at være den helt rigtige introduktion til Bornholm og dens smukke natur. Børnene var virkelig også begejstret for museet, som havde mange faciliteter til børn.
Rokkestenen og Rytterknægten skal man selvfølgelig også forbi, når man besøger øen, men på trods af de smukke omgivelser, så var det ikke rigtig noget særligt. Desuden gjorde selve turen til Rokkestenen mig syg pga. den lange gå tur.
Vi fik ikke besøgt nogle af grotterne eller søerne, men vi så heldigvis nogle af dem fra Hammershus. Turen dertil var nemlig for krævende for mig samt for børnene, som ikke var søstærke – Isabella kastede desværre op på færgen til Bornholm. Derfor fravalgte vi også turen til Christianssø denne gang.
Jeg har delt blogindlægget om Bornholm op i flere, da jeg har taget en del billeder og gerne vil skrive lidt om det hele.
Se mere i næste indlæg.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.