Fødselsdag, forårsblomster, fotokunst og puf

IMG_9745DSCF9080DSCF8765IMG_9671tulipsIMG_9688TulipanerVelour pufPaper CollectiveDSCF8533Langhåret dværggravhundHammershøiVintergækker

Nu er denne uge veloverstået og den har budt på flere ting bl.a. hele tre fejringer af Storm, hvis 5 årige fødselsdag vi fejrede den 28. februar. Egentlig har han fødselsdag den 29. februar, på skudårsdag, men da han jo af gode grunde ikke kan fejres der, så har vi valgt, at fejre det den 28. februar.
Storm valgte selv, at han gerne ville fejre hans fødselsdag for børnehaven hjemme hos os, så i torsdags havde vi huset fyldt med alle børnene fra hans gruppe samt de voksne i børnehaven. Heldigvis er det bare de sødeste børn, så han havde den bedste dag 🙂
I går var turen kommet til familien, så vores hus var endnu engang fyldt med glade gæster. I dag trængte vi bare til en rolig og stille dag sammen. Selvom jeg ikke havde det specielt godt efter fødselsdagen(e), så eksperimenterede Isabella og jeg med lidt ler, for jeg savnede sådan at lave noget udelukkende med hende. Glæder mig til at se om vores forsøg lykkes – hvor er det dog skønt at have en datter, som elsker at lave kreative ting sammen med mig 🙂 Forøvrigt var lørdag aften den første aften, hvor hun skulle overnatte hos en veninde!! Det var godt nok underligt pludselig at have så store børn! Hold op hvor jeg savnede at have hende i huset, som hun plejer.
Heldigvis kom min søde mor på besøg søndag, så jeg kunne bruge hende som undskyldning, for at hente Isabella inden klokken blev 12 søndag.

 

I onsdags fik jeg faktisk også en lille “gave”, selvom det var min søn, som fyldte år… Jeg købte nemlig den efterhånden meget omtalte (og fotograferede) mørkeblå velour puf fra Fakta. Normalt så laver jeg ikke impulskøb af nye ting, men efter at jeg havde set den hos Lisbeth/LeizyB, så blev jeg simpelthen alt for fristet. Kombinationen af det mørkeblå velour og messing kanten passede bare perfekt ind til vores stue. Jeg synes nemlig, at stue var begyndt at have en overvægt af ældre møbler/loppefund – hvilken min mand også havde påpeget en del gange. Den trængte bare til noget nyt, så balancen mellem nyt og gammelt fungerede mere optimalt.  – Min mand mente, at stuen var begyndt at ligne den lokale Røde Kors butik!
I fredag trodsede børnene og jeg vejret og gik en tur med Pelle for at finde vintergækker og forårsgrene til fødselsdagsbordet lørdag. Vi har nemlig næsten ingen vintergækker i haven ellers dvs. det troede jeg ikke indtil vi kom hjem fra vores “gå tur”. Den ene af vores plantekasser af pallerammer er nemlig halvt fyldt med vintergækker!? – gad vide hvordan de er endt der, for jeg har ikke plantet dem? Mon de har været med fra jorden, som vi har hentet fra lossepladsen? Uanset hvordan, så er jeg lykkelig for mine egne vintergækker.
Generelt så er jeg vild med forårets blomster og tulipaner er ingen undtagelse. Jeg kan slet ikke modstå fristelsen for at købe tulipaner, når man kan finde dem i de skønneste farver til omkring 20 kr. bundtet.
Jeg er meget glad for farven tulipanerne på billederne herover har, de er simpelthen så dekorative, selv når de er ved at afblomstre. Som det ses på antallet af billeder af tulipanerne, så har jeg haft lidt svært at slippe kameraet. Jeg nyder virkelig at fotografere, hvis motivet og lyset er der.

Køkkenet er blevet fornyet med en ny fotoplakat fra Paper Collective. Den er fotograferet af Ingrid Bugge, som gennem 2 år har fulgt de dygtige dansere på den Kongelige Danske Ballet, hvor hun har set dansernes udfordringer, sejre, og historier, som de fortæller med deres krop. Hun har med hendes fotografier indfanget de øjeblikke fra forestillingerne, hvor dansernes kropspositioner afslører selve “essensen af ballet”.
Jeg har altid været fascineret af balletdansere og denne smukke serie af fotografier er jeg fuldstændig betaget af. Motiverne, de støvede farver og samspillet mellem de to er bare så fint.

Jeg har valgt at hænge “Essence of Ballet 03” ved siden af billedet “Still Life 03“, som er fotograferet af den danske fotograf Pia Winther. Hun har med hendes helt særlige sanselige og poetiske stil lavet serie “Still Life“, hvor hun har indfanget skønheden i øjeblikke og genstande. På fotografiet, som jeg har hængende, har hun indfanget det øjeblik, hvor en vind tager fat i gardinet på vinduet i et hotelværelse. Det er så simpelt, men alligevel så fyldt med små detaljer. Det er et af mine yndlings billeder herhjemme.

Det har været en fantastisk uge, hvor jeg har set hele min dejlige familie og vi har virkelig haft nogle skønne stunder sammen.
Næste uge skal for mit vedkommende være meget stille og rolig – formentlig med mange pauser. Desværre kommer det også lidt af sig selv, da jeg er blevet smittet med Storms ømme hals og alligevel ikke rigtig har energi til så meget… Jeg håber ikke, at det er begyndende influenza, men min sygdom som spiller mig et puds for at få mig til at slappe af!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.