Formland AW18

Inden sommerferien begyndte jeg at arbejde hos Helene Vonsild, som ejer en af mine yndlingsbutikker i Århus, 1+1 Textil og Design. Jeg arbejder dog ikke i hendes butik ellers havde jeg nok købt mig fattig i keramik! Jeg arbejder i hendes væver/tekstil værksted i Thorsager omgivet af væve i alle størrelser, tekstiler, puder og meget mere.
Helene er uddannet Tekstildesigner fra Designskolen i Kolding og hun er nok mest kendt for hendes smukke puder syet i vævede tekstiler, som hun selv har skab. Tillige er hun kendt for hendes faktanstiske vævede unika værker, som hun udstiller med i det meste af danmark.
Udover hendes pude kollektion, tekstiler og unika kunstværker designer hun tillige tasker, punge, ophæng mm.

I fredag var jeg med Helene til Formland og det var virkelig en god dag. Det primære formål var ikke, at vi skulle købe ind til 1+1 Textil og Design for hovedparten af hendes leverandører udstiller ikke på Formland. Formålet var inspiration – især fra de spændende fordragsholdere som Rikke SkytteHolly Becker, Anette EckmannMads Arlien-Søborg og Stefan Nilsson. Det var faktisk min første gang, hvor jeg fik muligheden for at høre de spændende foredrag til Formland. Tidligere har jeg altid arbejdet non-stop for at nå det hele eller deltaget i blogeventen. Det var virkelig inspirerende at høre de forskellige foredrag om styling, trends, farver og fremtiden. Det bedste foredrag var helt klart Trendforskeren Rikke Skytte fra PEJ gruppen, som fortalte om efterårets/vinterens trends her i 2018. Jeg tror aldrig at jeg har lavet så underlige notater til et foredrag, men det var så inspirerende en oplevelse og gennem hele foredraget mærkede man energien og passionen fra Rikke Skytte.
I mellem de forskellig foredrag og indkøb fik jeg tid til at se mig lidt omkring blandt alle standende, hvilket ses meget tydelig på ovenstående billeder.

Imellem to foredrag fik jeg tid til at se nærmere på RELOVE and Roses stand med de lækreste kimonoer, quiltede silkepuder, tasker, hår accessories og armbånd. Jeg drømmer stadig om den quiltede og vendbare kimono, som jeg blev nød til at prøve!
Jeg nåede også forbi Kodanska, hvor jeg fik set nærmere på deres nye glaskollektion med de smukkeste vandglas og karafler, som gerne måtte bo hjemme hos mig. Samt det nye brand “Have a Heart” af Mette Petri med de klassiske julehjerter i genbrugsmaterialer.

Det var selvfølgelig også et must at kigge forbi Trendzonen Freakebana, som er stylet af Studie Fly+helsted. Ideen bag Freakebana var at visualiserer det uperfekte, det humoristiske, det skøre og maksimalisme, som en helt naturlig modreaktion på denne perfekte livsstil, som de fleste af os udlever online.
Jeg var også forbi området Selected by hvor 10 kendte influenser – herunder  Rikke SkytteHolly BeckerAnette Eckmann og Stefan Nilsson havde håndplukket deres favoritprodukter fra Formland.

Da tiden var knap brugte jeg det meste af min tid i området One, der er kurateret af  Mads Arlien-Søborg med toneangivende innovative nyheder, originalt trendsættende design og frontløbere med en vision. Her skulle jeg selvfølgelig forbi About Form and Functions stand, hvor jeg forelskede mig i deres smukke nye vaser! Hele standens opstilling var så utrolig fin med planter og blomster i alt deres flotte mundblæste glasdesign og så var det selvfølgelig dejligt at hilse på Soffy igen.
Herefter hilste jeg på søde Kirstine Falk, som nærmest har været min kollega dengang jeg arbejde hos Pernille i Interiørfabrikken, hvor hun havde kontorplads. Jeg har derfor kunnet følge mig i Kirstine Falk arbejde med flere af hendes billeder, hvilket virkelig var en spændende proces – gid jeg selv havde de evner!
Overfor Kirstine Falk stod Søren fra Champagneponyclub og Kokkeriget med de geniale opbevaringkasser fra Aykasa i de skønneste farver – jeg bliver simpelthen nød til at eje nogle af dem til køkkenet og børneværelserne!
Eden Outcast stand var fyldt med de mest fantastiske ting, som alle er på min ønskesliste – deres Wall Flower, Shelfie, Crystal Rock og Devine Candle. Halvdelen af deres stand var fyldt med smukke marokkanske berber tæpper, puder og puffer, som parret bag Eden Outcast selv har hentet og udvalgt hos deres samarbejdspartnere i Marokko. Jeg kunne sagtens få plads til et af deres gulvtæpper eller endnu en puf hjemme hos mig.
Jeg nåede også forbi Kaja Skytte, Ania Design studio, Ditte Fischer, Louise Heisel Cph, Nordstjernedottir (tidligere Finnsdottir), Wauw Design, Tina Marie Cph handmade og Stoff Nagel i området One. Inden turen gik hjem var jeg et smut forbi Hays og Bloom Ks pop up shop, hvor jeg købte den smukkeste buket med hjem til mig selv.

 

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.