Gro – den multifunktionelle urtepotte

De multifunktionelle “Gropotteplanteskjulere på billederne herover er en af forårsnyhederne fra det danske brand Lucie Kaas. Gro er skabt af designerne Anne Nørbjerg og Sanne Kyed, som står bag designvirksomheden Nordvink.
Gro er skabt med et ønske om, at lave en potteplanteskjulere, der er noget udover det sædvanlige. En potte som “fortjener” at stå fremme, selv når den ikke bruges som urtepotte.
Urtepotten er virkelig også noget helt særlig, den er skabt gennem sammenspillet mellem det bastante, håndlavede keramik og det lette, mundblæste glas, som tilsammen giver Gro et lækkert eksklusivt udtryk. Foruden at fungere som en urtepotte, så kan Gro også anvendes som et væksthus, blot ved at placere den mundblæste bund i toppen.

De to designere har valgt at bruge det transparente mundblæste glas, som bund/låg, fordi solens stråler skaber det smukkeste genskær, når de rammer glasset. På den måde fornemmes det, hvordan solen i samspil med jorden i keramikdelen er essentiel til, at give liv til planten i potteplanteskjulere, således den begynder at: Gro. Hvad kunne være mere perfekt end at kalde den skønne potteplanteskjulere for Gro.

Foruden de to praktiske funktioner, så har Gro faktisk også en anden mere dekorativ funktion. Det gennemtænkte design kan nemlig tillige bruges som en krukke ved at bruge bunden som låg.
Jeg måtte selv bruge lang tid på at overveje, hvordan jeg ville bruge min lille Gro, for den var utrolig fin som krukke med det transparente glas som låg. Det endte dog med, at planten vandt for den passede jo perfekt til farven red mahogany.

Anne Nørbjerg og Sanne Kyed har brugt lang tid på at finde de helt rigtige materialer, men også farverne er nøje udvalgte. De to designere har valgt den tre matte farver; gun metal, laurel oak og red mahogany, som Gro er skabt i, udfra deres sammenspil med planternes grønne farver, således at de tilsammen skaber en æstetiske fin helhed.

Grofås i de to forskellige størrelser, som ses på billederne herover. De dekorative urtepotter kan kombineres på tværs af hinanden med farver og størrelser. Jeg ønsker mig en lille Groi farven laurel oak, som jeg vil bruge i ovenstående stilleben som en krukke.

Indlægget er sponsoreret.

1 Comment

  • Reply January 2, 2018

    Helene

    Hejsa 🙂
    Hvad hedder den plante der står i potten? Altså den med de lilla blade?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.