Jul i 1+1 Textil

dscf7724 dscf7726 dscf7731 dscf7741 dscf7743 dscf7744 dscf7745 dscf7747 dscf7748 dscf7751 dscf7755 dscf7757 dscf7758 dscf7763 dscf7766 dscf7768 dscf7770 dscf7775 dscf7776dscf7782dscf7784dscf7795dscf7798dscf7802dscf7806dscf7814dscf7816dscf7817dscf7821dscf7827dscf7829

Hver november måned, når julen begynder at melde sin ankomst, besøger jeg en af min absolutte yndlingsbutikker i Århus 1+1 Textil og Design. Helene som ejer butikken har en helt særligt sans for at indkøbe det fineste julepynt og dekorere butikken til julen.
Overalt i den lille butik bliver man inspireret med kreative opstillinger og dekorationer flere med et finurligt udtryk, som jeg elsker.
Min favorit juledekoration i butikken er den på første billede, hvor en af Helene Stockmarrs facetterede skåle er blevet lavet om til en adventsdekoration med lidt naturpynt, fire lys sammen med en af Mette Joensens “skæve” engle. Jeg kom selv til at købe en af de skønne engle med de fineste lyserøde vinger, som jeg allerede har postet et billede af lige her på Instagram.
På to lange grene hænger der bl.a. papirspynt fra søde Karina Bækkenlund, smuk kniplings julepynt fra Place de Bleu, papirs grankogle fra Sort Lakrids, origami stjerner fra Livingly, messingophæng fra Kristina Krogh, hvide keramik vaniljekranse og vaffelhjerter fra Helle Grej.
De geniale hængende glaskugler Bubbles fra About Form and Function, som jeg tidligere har blogget om lige her, er også blevet pyntet med gran, en keramik snemand fra By Mille og en fugl fra Mette Joensens (billede nummer 12).

Jeg besøger naturligvis også butikken for at tage billeder til min ønskeliste til jul og igen i år fandt jeg flere ting (ikke nogen overraskelse;), som vil passe så fint ind i min keramik samling! Det største ønske er den hvide vase og den høje lysestage i det kridhvide keramik med små sorte prikker på billede nummer 13. Keramikken er lavet af Thordis Sigfusdottir, som Helene spottede på kunsthåndværkermarkedet her i sensommeren og udvalgte forskellige styles fra. Thordis Sigfusdottir laver to keramik serier af forskellige typer porcelæn, ler og vulkanske materialer, hvoraf begge er repræsenteret i 1+1 Textil – den anden serie ses på billede nummer 11 i midten (vaserne).

På billede nummer 11 ses også de lækreste nummererede kopper og krus fra Rikke Wulff – “Hej Design”, som er endnu en af nyhederne fra kunsthåndværkermarkedet. Rikke Wulff er fascineret af at mestre drejningens kunst, og de mange muligheder det giver, hvilket tydeligt ses på hendes keramik, som udelukkende er lavet i bornholmsk ler.

Helene Søs Schjødts keramik i tynd porcelæn med botaniske silkeprint i stærke blå, grøn og nude farver er jeg blevet mere og mere forelsket i (ses f.eks. på billede 9, 11, 26 og 27). I starten da Helene viste mig keramikken for et års tid siden, så vidste jeg ikke helt, hvad jeg syntes om det. Men nu står Helene Søs Schjødts keramik meget højt på min ønskeseddel, især stagerne i den nye nude/natur farve og hendes wallpieces!

Den rustikke og letgenkendelige keramik fra Bjarni Sigurdsson er selvfølgelig også på min ønskeseddel – det er det efterhånden hver år, for jeg samler på hans små dråbeformede tallerkner, hans kropper, hans vaser og sidst men absolut ikke mindst hans blomster. Faktisk var der en blomst som jeg ikke helt kan glemme, selvom den er i rød, som egentlig ikke er min favorit farve… det er en med et hvid blomsterhovede med røde prikker, som jeg desværre ikke har fået taget billede af – på trods af alle de billeder jeg fik taget.

Den dag jeg kom havde butikken netop fået en ny sending af de smukke Wauw design vaser, som jeg altid har haft en svaghed for! På billede nummer 3 er der en lille samling af de vaser, som jeg synes var de smukkeste af dem, som butikken havde fået hjem. Jeg glemmer aldrig da vores første kat ved et uheld smadrede min store Wauw vase, jeg vil godt tilstå, at jeg havde lyst til at kvæle den kat, men heldigvis var jeg på vej ud af døren og skulle nå et tog.

 

Håber at indlægget kan inspirere til julegave ønsker eller måske til hvordan hjemmet skal dekoreres til julen. Forøvrigt vil jeg gerne anbefale, at man smutter forbi 1+1 Textil, for dygtige Kirstine Falk har netop dekoreret vinduerne med hendes helt særlige streg. På det sidste billede kan man se noget af det hun har tegnet, det er simpelthen så fint, hun måtte gerne komme herhjem og dekorere et af vores vinduer.

1 Comment

 • Reply November 27, 2016

  Helene

  Kære Kristina
  Tusind tak for hyggeligt og som altid dejligt besøg af dig i butikken (-:
  Jeg har med stor begejstring set dit flotte blog indlæg om butikken. Sikke meget smukke billeder som alle beskriver din store passion og begejstring for kunsthåndværk som vi jo deler !!! Du har virkelig øje for motiver og ser nye sammensætninger og udsnit i dine flotte fotos ! Også Tusind TAK for den meget flotte tekst !

  Glædelig jul til dig og dine.

  Kærlig hilsen Helene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.