Julefrokost, Star Wars og genbrugsfund

dscf7920dscf7923dscf7924 dscf7925dscf7926dscf7927dscf7934dscf7936dscf7937dscf7938dscf7940dscf7942dscf7943dscf7946dscf7947dscf7948dscf7950dscf7953dscf7958dscf7961dscf7967dscf7968dscf7970dscf7989dscf7991dscf8005dscf8009dscf8012dscf8024

Min mindste lillesøster har indført en ny og meget hyggelig tradition i vores nærmeste familie; en familie julefrokost i form af et sammenskudsgilde, som vi skal skiftes til at holde. Første gang var i forrige weekend hjemme hos min lillesøster, som du måske kender fra hendes instagramprofil @pernilleras eller hendes hashtag #gourmetjørgen

Jeg har taget nogle billeder af det smukke bord, som primært var dækket med genbrugsfund, bl.a. var alle tallerknerne forskellige, hvilket jeg elsker! Alle fadene var keramik loppefund og det samme gælder vinglassene. Dugen var fra Ikea.
For at undgå at bordet så roddet ud med det forskelige service, var alt holdt i samme nuancer og helt enkelt. Hun havde dekoreret midten af bordet med en hvid keramik figur fra Keis&Fiedler, flere messing stager, hvide keramik svampe fra Hay, en isbjørn fra Royal Copenhagen, en krystal fyrfadsstage og børnevenlige lys.
Hver tallerken var dekoreret med en lille buket af grønt, hun selv havde samlet i området, som hun bor i.

Jeg har lavet en lille boligreportage af hendes hjem, da hun har mange personlige og fine stilleben og møbler, som jeg gerne vil gengive her på bloggen.
Flere steder i lejligheden indgår der små Star Wars figurer, da hendes kæreste er samler og stort fan af hele Star Wars universet – Storm elsker at besøge dem, for han får altid lov til at lege med det. I dagens anledning havde Darth Vader fået nissehue på, men jeg har desværre ikke fået billede af ham.

Hendes blå væg i soveværelset er simpelthen så skøn og jeg bliver gang på gang inspireret af den, jeg har forsøgt at fange farven på billederne, så godt som jeg overhovedet kunne. Desværre er det en farve som hun selv har blandet, som jeg kan ikke hjælpe med en farvekode.
Jeg er også meget misundelig på hendes lyserøde væg, som jeg meget gerne selv vil have et sted i huset, men som min kære mand under ingen omstændighed vil have. På den lyserøde væg hænger et af mine første meget små vægtæpper.

Præcis som mig har hun også en slem samlermani af keramik, derfor er hendes lejlighed fyldt med mange fine unikke keramik skatte såvel gamle som nye.
Hun har en særlig evne til at lave stilleben med mange forskellige ting uden, at det bliver rodet at se på. Hun er meget loyal overfor sin egen smag og hun er ikke bleg for at lade anderledes ting indgå i hendes indretning, hvilket jeg beundre hende meget for.

Det mintfarvede vitrineskab bag spisebordet er et skab, som jeg oprindelig arvede fra min farmor og bedstefar. Jeg malede det mint, da jeg var på barsel med Isabella mens hun sov til middag – er det var ikke det nemmeste møbel at male. Jeg kunne dog aldrig få plads til skabet, da vi dengang boede i et mindre hus i Grenaa, så min søster fik lov til at låne det og har siden fået det af mig. Det passer bare helt perfekt ind i hendes lille univers og hun er så glad for det, at hun fortjener det.

 
Tusind tak for en rigtig hyggelig dag søde Pernille (Rene og resten af familien)

6 Comments

 • Reply December 9, 2016

  Rebecca

  God smag og et utroligt godt øje ligger øjensynligt til familien 🙂 Så mange fine ting, detaljer og farver!

  • Reply December 11, 2016

   labdecor

   Tusind tak skal du have! Jeg kan virkelig også godt lide hendes personlige hjem med alle de små detaljer overalt og de skønne vægfarver.Kan du have en dejlig 3. søndag i advent. kh Kristina

 • Reply December 10, 2016

  Marina

  Nøj som din søster da bor fantastisk smukt. Jeg synes godt man kan fornemme på stilen at I er søstre for selvom det er forskellige hjem er der den samme sikre sans for sammensætninger og farver.

  Håber du har en dejlig december og at kræfterne rækker nogenlunde

  • Reply December 11, 2016

   labdecor

   Ja jeg kan rigtig godt lide hendes hjem, det er så befriende personligt og hyggeligt 🙂 Vi søstre påvirker altid hinanden meget og har næsten samme smag, så vi kan næsten heller ikke undgå at bo ens… vores ting flytter også lidt rundt mellem hinanden 😉
   Tusind tak og i lige måde til dig og dine! December er en skøn måned, men den er også en hård måned… Jeg forsøger at holde så mange pauser og hviledage, som jeg kan, men det er svært, for jeg vil så gerne deltage i det hele. Det går dog bedre end sidste år, så jeg håber at det betyder, at “bøden” på kroppen efter december ikke er så hård, som tidligere.
   Kan du have en dejlig 3. søndag i advent. kh Kristina

 • Reply December 12, 2016

  Pernille

  Årh tak for de fineste og smukkeste ord ❤️

  Jeg elsker dig min elskede søster!

  • Reply December 31, 2016

   labdecor

   I lige måde min dejlige lillesøster 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.