Nordiskefund

IMG_3825 IMG_3826 Lars Rank IMG_3833 IMG_3834 IMG_3835 IMG_3838 IMG_3840 IMG_3842 IMG_3843 IMG_3860

Jeg har endelig besøgt Judith Gorski og søde Stellas meget inspirerende hjem og det var præcist lige så skønt, som jeg havde forestillet mig. Desværre har jeg ikke fået taget nær så mange billeder, som jeg plejer – vi snakkede for meget, men heldigvis kan hele boligen og dens finurligheder ses på Judith instagram profil. Desuden har Judith også en shop “Nordiske Fund“, som både har sin egen blog og instagramprofil, hvor man kan “dykke” ned i hendes helt særlige univers. Jeg har selv købt nogle af de bedste og mest unikke ting hos Nordiske Fund. F.eks. MAD facadebogstaverne i køkkenet og blomsterlampen designet af Helena Christensen for Habitat, som ses på de sidste to billeder.

Judith er genial til at matche vintage, kunsthåndværk, kunst, loppefund og design klassikere med hinanden så det hele ser helt rigtigt ud. Det er tydeligt, at intet er tilfældigt, alt er nøje udvalgt og gemmer på en personlig historie – måske er det lige præcist derfor, at det hele virker så rigtigt.
Selvom hendes møbler er meget klassiske, så løfter hendes finurlige keramik det samlede udtryk, således at hjemmet føles roligt uden at være kedeligt. Jeg er især begejstret for hendes samling af hunde kreeret af billedkunstner og keramiker Mette Joensen samt hendes samlig af keramik i den mint hylde, hvor bl.a. Gunnar Nylund, Shino Takeda, Henriette Duckert og Karin Blach Nielsen er repræsenteret.
Judith har en helt særlig sans for æstetik, som især ses ved sofahjørnet, ved hendes skrivebord og ved spisebordet, som jeg desværre ikke fik taget et billede af.

Hun er meget bevidst om, at hun er en samler (præcist som mig!), men at det ikke må påvirke hendes hjem således, at det kommer til at forekommet rodet eller overfyldt, noget som jeg selv godt kunne lære lidt af!
Hun stræber efter at hendes hjem skal føles behageligt for alle hjemmets beboere, tingene må og skal ikke “fylde”, noget som vi havde en længere samtale om. For selvom hun “elsker” hendes velvalgte møbler og nips, så skal de blot være med til at skabe den ydre rammer for livet i hjemmet, som giver harmoni og ro til at at fokusere på de vigtige ting i livet. En følelse som jeg selv genkender, for selvom jeg har præcist samme kærlighed til mine ting, så betyder den kærlighed blot, at jeg er føler mig veltilpas, tryg og inspireret i mit hjem. Tingene skaber de ideelle rammer for mig og husets øvrige beboere og giver samtidig mig og familie den base, som jeg ønsker vores hjem skal være.

Judith får meget af hendes inspiration fra Sverige, hvor hun gennem de sidste år har holdt sommerferie med familien på en ødegård i Småland. Flere af hendes fund stammer derfor også fra loppis i Sverige. I år havde hun den lækreste glas og messing reol med hjem, som jeg desværre ikke nåede at købe af hende, da der var kø til den – det gælder om at være hurtig på hendes Instagram shop.
Hendes keramiksamling er heller ikke ubetydelig og jeg har tilladt mig at reservere en del af hendes ting, såfremt hun engang ønsker at sælge dem 😉 Det var oprindeligt også hendes keramiksamlig, der fik mig til at få øjnene op for hendes profil på instagram, som jeg efterhånden har været trofast følger af de sidste år. Det var dog først efter, at jeg blev ved med at møde hende til diverse loppemarkeder i Århus, at vi blev bekendte. Men vores venskab begyndte først sådan rigtigt efter Judith sidste år kom forbi mig efter et loppekøb. Vi endte nemlig med at tale sammen en hel formiddag og efterfølgende shoppe sammen i den lokale genbrugs.
Det er simpelthen fantastisk, at man via Instagram kan møde nye spændende og skønne mennesker og få nye venskaber.

Jeg glæder mig til næste gang, hvor vi skal ses, Judith, hvor jeg lover (håber!), at jeg har det bedre, så du ikke må ende med at slæbe mig hjem i seng!

IMG_3164 IMG_3886

2 Comments

 • Reply August 29, 2016

  Sukhi

  Det er rigtig flot dekoreret. Derudover er der masser af kunst!

  • Reply September 12, 2016

   labdecor

   Ja jeg er meget enig, Judith bor så personligt med sans for æstetik… og kunst ikke mindst 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.