Pasteur fra Kemikaze

Kemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurKemikaze PasteurGjode planet
Dette indlæg handler om min nye Pasteur fra Kemikaze – hvor er den bare fantastisk!
Jeg forelskede mig hovedkulds i Pasteur’en (og de andre produkter fra Kemikaze!), da jeg så den/dem til Formland i foråret. Det rå design giver lige netop mit, lidt feminine, univers det modspil, som det trænger til.

Kemikaze er et dansk designvirksomhed, som skaber vaser, lamper og lysestager med inspiration fra laboratorieudstyr sammensat på nye inspirerende måder. Produkterne tager udgangspunkt i kemiudstyrs gennemtænkte funktionalitet og ikke mindst den høje kvalitet. Kolberne er udført i borosilicat, så de kan tåle meget kraftig varme, foden er støbejern og centerstangen er chrom – altså kvalitet hele vejen igennem.

Kemikazes design er råt og inspirere brugeren til at eksperimentere både i forhold til selve formen, men ligeledes med udtrykket. Man kan “designe” sin egen vase eller lysestage – fremhæve det rå design eller give det modspil i form af feminine blomster, som jeg har gjort på billederne. Jeg kan virkelig godt lide, når produkter udfordre brugeren samt produkter, der kan gøres personlige og det kan man med Kemikazes produkter.

Pasteur’en er et robust og højt kemi inspireret stativ med fire kolber, som kan bruges som vaser. Jeg har valgt at sætte meget feminine og farvestrålende blomster i mine kolber for at give mest muligt modspil til det hårde udtryk. Den er også ideel til nye planteskud, det har jeg forsøgt lige her med små grønne efeu ligende skud.

Pasteur’en passer super flot oppe på min kontor med den rå væg sammen med lyskæden, min gamle samling af kemi kolber, Ditte Gjodes Glimpse billede, som smukt gengives af vandet i den ene kolbe, pyramid boxes fra Korridor Design og kork pyramiden fra Hay. Den passer dog også smukt ind i spisestuen på granitpladen på bænket, her kommer den formentlig til at blive, så jeg kan nyde den med de små blomster, som Isabella tit har med til mig.

En fin detalje ved Kemikazes produkter er, at de med deres navne hylder de helt store tænkere inden for naturvidenskab. Kemikaze udtaler selv på deres hjemmeside at det er: “Dem, vi i dag nok vil kalde ”nørder”. – Altså dem, der turde være anderledes. Dem, der forstod at være kreative,  lege med tanker, eksperimentere og ikke mindst turde at fejle på vejen til de helt store opdagelser”. Det kan jeg godt lide og deres lysestage Curie stå meget højt på min ønskeseddel.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.