Formland

Formland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyheder Kaja Skytte Formland nyheder Kaja SkytteFormland nyhederFormland keramik nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyheder StrupsStrups FormlandFormland nyheder StrupsFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland nyhederFormland teministerietFormland bydybBYDYB lysestagerFormland nyheder House of rymFormland nyhederMojoo wallpieceFormland mojoo

I sidste uge drog jeg afsted mod Herning for at deltage i årets første Formland messen sammen med Pernille (Pescno) for at blive inspireret, hygge mig med Pernille og gense bekendte.

Jeg sidder tilbage med en følelse af, at messen endelig var på vej tilbage i topform, som Danmarks førende og største interiør messen, hvor etablerede brands såvel som nye designere er repræsenteret og klar til at inspirere.
Jeg synes dog, at messen stadig mangler, at de helt store danske brands tager messen til sig (igen). Heldigvis har flere og flere fået øjnene op for Formlands potentiale og positive udvikling. En af dem var det klassiske brand Louis Poulsen, som havde en fin stand, hvor de bl.a. udstillede flere eksemplarer af Radiohuspendlen, som netop er relancere.
Et andet af de helt store brand, som var tilbage på Formland var Hay. Hay havde indrette en stand, som fungerede præcis som en lille butik. Sortimentet bestod hovedsagligt af deres varer fra “Hay Market” og jeg tror flere, blev fristet til at købe nogle af de farverige varer med sig hjem.

De tre områder, som jeg synes bedst om på messen var områderne; Trendzonen “The Common Sense shop”, ONE og “Creators community”, hvor jeg virkelig fik meget inspiration til både vævning og keramik.
Eckmann Studio imponerede (som altid) med trendzonen “The Common Sense shop”, som var opbygget som et moderne butik i et naturligt og stilrent univers med en fantastisk blomsterbutik i centrum af butikken.
Anette mener, at den bevidste forbruger higer efter det autentiske, det gode håndværk og gode naturlige materialer samtidig med at produktet skal give mening. Derfor havde hun nøje udvalgt alle produkterne, som var på hylderne i “The Common Sense shop” og jeg kunne sagtens bruge mange af de ting, som hun havde udvalgt.

Det nye området ONE og ONEcurated var kurateret af trendforskere og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg, som jeg har stor respekt for. Alle udstillerne på området var nøje udvalgte iværksættere og studerende indenfor keramik, stationary, belysning og eksperimenterende design, som Mads Arlien-Søborg havde samlet og inviteret.

I hal J3 var området “Creators community”, som bestod af 80 nystartede iværksættere fra Nordeuropa, der udstillede deres nyeste produkter, designs, prototyper og trends. Ideen med området var at give de nye designere muligheden for, at udstille og afsætte deres designs, men også i samspil med deres mentorer, at sparre og dygtiggøre sig inden for branding og produktudvikling.

Åbningsdagen blev afsluttet med, at der blandt de 80 kreative iværksætterne blev uddelt en award for ’Best Design. Vinderen blev overrakt til møbeldesigneren Harald Hermanrud, som vandt prisen for sit innovative, gennemførte og fleksible reolsystem. Præmien var en stand på Formland til august her i år samt € 7.500! Desværre har jeg ikke fået billeder af hans reolsystem.

Billeder her i indlægget er meget blandede, men generelt har jeg taget billeder af de produkter, som har begejstret og inspireret mig.
De første billeder er fra området ONE, hvor jeg blev så imponeret og inspireret over udstillingen fra Danmarks Design Skole, hvor især bordene med keramikken fra oh oak, som var dekoret med glas objekter gik op i en højere enhed med en helt unik sans for form, material, overflade, sammensætning og stil. Jeg kunne have brugt timer på at undersøge hvert enkelt af objekterne. Ved siden af bordene hang to store tekstil kunstværker “Docile Bodies” af Josefin Askfelt, som skabte den smukkeste modvægt til leret og glasset.

Jeg måtte også have billede af de bløde fluffy gule/lyserøde/hvide rya tekstiler, som Kristel Laurits har designet med henblik på at skabe materiel empati i sundhedsvæsenet.

Det smukke stole sæde på teakstolen er “strik vævet” vha. en strikkemaskine af tekstildesigneren Ida Eybye og er nok noget af det smukkeste, jeg har set! Gid mine stole havde sådan et betræk! Tekstilet og mønsteret er så smukt.
Lampen “Bliss lamp” på det øverste store billeder er nok det objekt, som jeg blev mest begejstret for i området ONE. Den udtryksfylde lampen er designet af Mathias Bek, hvis talent man tydeligt fornemmer, når man googler hans navn.

Jeg har taget en del billeder af Kaja Skyttes poetiske design, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg er især vild med hendes messing væginstallationer, Galaxy Globe uroer samt det nye ophæng Halo.

I ONEcurated var flere keramikere udvalgt som udstillere, hvilket virkelig har været en mangelvare (og savnet) på formland. Jeg fik set de nye farver på ClibKlaps lækre stel, beundret de skønne farvede vaser og imponeret over deres flotte vægrelieffer. Ved Clayforms stand forelskede jeg mig hovedkulds i de store unikke objekter; Bubble Platter, Cilia, de små rullede lysestager og hendes lampe Vue. Hun havde en legende tilgang til leret, f.eks. med hendes “Granknogler” til juletræet, der var porcelæns tryk af hendes hånd, som med ophæng, ville dekorere et juletræ/en gren på smukkeste vis.

Ved New Mags stand fik jeg endnu flere bøger på min ønskeseddel – nej hvor var der mange fine bøger og magasiner- Desuden fik jeg endelig set de omtalte planter i glas Pikaplant, som er garanteret en holdbarhed på min et år.

Jeg har taget en del billeder af Strups stand, fordi hun havde de fineste nyheder, bl.a. det smukke spejl, som også kan bruges som bakke, det blå tryk, hendes glaskugler Up is Down – som jeg ønsker mig i alle farverne! og den geniale Brass ring, som jeg endelig har fået. Jeg glæder mig så meget til at tage den i brug. Søde Pernille er også på et af billederne sammen med Camilla, som står bag Strups.

Vi var så heldige at få lov til at prøvesmage den dejligste te hos Teministeriet, som imponerede mig med alt lige fra smagen af teen (og jeg er altså en kaffe drikker!), til deres flotte emballage, søde ansatte og lækre produkter – i særdeleshed deres messing kaffetragt!

Selvom det primært er en interiør messen, så var der flere udstiller med ure (til armen ikke væggen) og selvom jeg egentlig ikke mangler et nyt år, så fik jeg alligevel skabt et behov for det lyserøde på billedet. Uret er fra det nye danske mærke Mermaid Stories, som designer helt enkelte, feminine ure i en meget høj kvalitet.

Vi blev også nød til at kigge forbi bydybs stand og se hvordan skyggerne fra hendes designs dekorerede trævæggene. Håber at man kan fornemme den geniale effekt hendes designs har.

De sidste billeder er fra Mojoo stand, hvor jeg forelskede mig hovedkulds i deres skønne messing vægophæng Stardust samt deres runde messing spejle.

Beklager det langtrukne indlæg, men jeg havde bare, så meget, som jeg gerne ville fortælle om.

2 Comments

  • Reply February 10, 2017

    Nadia Kaplan

    Hold da op en masse lækkert i har fået love til at kigge på. Jeg har skammerligt nok aldrig hørt om messen. Men tak til dig, for at udvide min horisont. Dejlige billeder du fik taget og masser af lækre sager 🙂

    • Reply April 15, 2017

      labdecor

      Hej Nadia Tusind tak for din kommentar og skønt at jeg kan være med til at udvide din horisont 😉 Måske har du ikke hørt om Formland messen, fordi den primært henvender sig til indkøberne i detailbranchen – jeg tror dog, at man kan købe billetter til “søndagen” på Formland uden at skulle bruge et CVR nr., men jeg er som sagt ikke sikker. Ellers kan man komme ind som presse, stylist eller lignende – du kan evt. kontakte Formland, hvis du gerne vil med til Messen i August 🙂 Der var rigtig mange skønne sager og mange fine styling idéer – jeg gik ihvertfald derfra meget inspireret.
      Kan du have en rigtig god påske. Vh Kristina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.