Bornholm sidste del

 
Bornholm var fyldt med små loppemarkeder såvel som genbrugsbutikker og antikvitetsbutikker. Priserne var selvfølgelig præget af turisterne, men de var alligevel fair, især på øens største loppemarked, hvor der var flest private stadeholdere.
Hver by havde små ugentlige markeder, hvor flere af stadeholderne var gengangere – i hvertfald til de loppemarkeder, som jeg kom forbi. Her var ca. halvdelen af stadeholderne “professionelle”, men deres ting var også tilsvarende fine.Loppemarkederne var en rigtig hyggelig måde at “møde” bornholmerne på og flere af dem solgte kunsthåndværk til favorable priser. Jeg fandt bl.a. et fad fra Oh Oak, en keramik vase fra Ejvind Nielsen, en glas vase som stammede fra en elev på Glas- og keramikskolen samt en Rörstrand skål. Desuden købte jeg en Bornholms figentræ med hjem, selvom det ikke var det nemmeste at transportere. Jeg endte med at finde et til 65 kr., men priserne svingede helt op til 300 kr. for den samme størrelse figentræ, så jeg følte at jeg gjorde et kup.
Udvalget af keramik fra Søholm, Hjorth og Bornholmsk Keramik var selvfølgelig stærkt repræsenteret hos flere af stadeholderne og i 2hand butikkerne. Her var det faktisk på markederne at det var billigt og ikke hos genbrugsbutikkerne.Dagen inden at vil skulle med færgen hjemad igen, tilbragte vi i dejlige Snogebæk til Bornholms største loppemarked. Det var et super hyggeligt loppemarked med mange gode stande. Jeg endte selvfølgelig også med at have købt en del især til børnene, da jeg har en svaghed for retro børne legetøj.
Janich og børnene sad ved den hyggeligste café, mens jeg shoppede på loppemarkedet og jeg blev nød til at tage nogle billeder af den for den var virkelig skøn.
Snogebæk var generelt et ferieparadis for især børnefamilier og vi vil klart prioritere at komme til at bo her næste gang vi skal til Bornholm. Stranden var ikke noget særligt, men Dueodde Strand såvel som Balka strand lå lige ved. Desuden kan man nok heller ikke regne med det bedste sommervejr i Danmark mere. Vi havde dog fornemmelsen af, at der var flere solskindstimer på Bornholm end resten af landet – men om det blot var en fornemmelse ved jeg ikke.

 

Inden vi tog hjem fra Bornholm skulle vi også prøve isen fra det hypede Kalas på deres egen cafe Kalas-Kalas ved Sandvig Havn – direkte ned til vandkanten med udsigt til Hammerknuden. Desværre var vejret ikke særlig godt, men den velsmagende kaffe fra Roast, spelt bollen og den vanedannende saft fra Bornholms Mosteri hjalp på det hele også selv om den lille café var helt proppet.
Desserten var selvfølgelig en isvaffel med to kugler af den famøse is, som man kunne købe på den anden side af caféen. Her producere de dagligt italiensk is på bornholmsk økologisk mælk med frugter fra øens haver. Jeg smagte en cremet sorbet is med rabarber og en blød chokolade is – den smagte så skønt af rene råvarer og lækker fløde. Storm valgte en Grape is med en kaffe is – hans skal bare være anderledes 😉 Men selvom kombinationen var noget utraditonel, så smagte det virkelig godt, personlig ville jo nok ikke matche de to smagsvarianter en anden gang.
 Jeg forstår virkelig godt hvorfor Kalas-Kalas er blevet så populært får alt på deres hyggelige café smagte skønt og isen var præcis så lækker, som de reklamere med. Oven i det er beliggenheden fantastisk med klipperne og havet 5 skridt fra selve caféen.
Det er nok ret tydeligt at læse, hvor begejstret jeg er for Bornholm – faktisk er jeg næsten sikker på at ferien næste år igen skal gå til Bornholm. Især fordi jeg jo stadig mangler at se rigtig meget!

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.