Bornholm anden del

I en af brochurene fra Bornholm stod der, at man fik lyst til at flytte til Svaneke, når man besøgte den hyggelige lille havneby med de søde små hus og stokroser på hver hushjørne.
Allerede da vi kørte ind i Svaneke var jeg tilbøjelig til at være enig med brochuren, men efter at vi havde gået rund i byen var jeg helt enig, jeg vil også gerne flytte til Svaneke. Byens hyggelige små gader, blomsterne ved alle de skønne gamle bindingsværkshus, havnen, butikkerne, Ismejerriet og hele stemningen i byen.
Vi parkerede bilen tæt på butikken Habengood (som tidligere hed Strandloppen), som jeg i forvejen følger via Instagram og her gjorde jeg sommerens bedste 2hand keramikkøb. Jeg fandt nemlig endelig en grønglaseret “Venus Kalipygos” figur af Kai Nielsen for P.Ipsens Enke, dog med brækket arm. Det er dog underordnet for mig, da jeg har ønsket mig den smukke figur så lang tid.
Habengood forretning var virkelig et sandt mekka for samlere og interiør interesseerede. Butikken var i underetagen af et lyserødt bindingsværkhus indrettet med de lækreste fund fra gulv til loft – og priserne var rimelige. Alle rum i huset var nøje indrettet således husets rå vægge og gulve matchede de lækre fund perfekt. Butikken i Svaneke har kun åbent i sommerperioden og den var virkelig et besøg værd. Men hvis man ikke er på Bornholm om sommeren, så kan man besøge deres butik i København, som er åbent resten af året. Alternativt har Habengood også en instagramprofil og de sender gerne, hvis man ikke kan afhente.
Når man er i Svaneke, så skal man forbi Ismejeriet, som efter min mening laver Bornholms bedste is. Isen hos Ismejeriet  producer dagligt hjemmelavet is af nymalket og ubehandlet bornholmsk mælk fra jersey-kvæg sødet med honning fra Ibsker, tilført forskellige nordiske bær og frugter. Uh hvor kunne jeg godt spise en lige nu!
Vibeke Bengtson og Jonas Bohn har drevet Ismejeriet siden 2008 og har udgivet bogen ”Is hele Året”.
Desuden har caféen sin helt egen havfrue i gårdhaven, formentlig fordi caféen tidligere hed Mermaid’s Ismejeri?
Et anden must er spisestedet “Bonalâs” som er bornholmsk for Bondetamp/bonderøv. Her fik vi to super lækre pizzaer – måske nogle af de bedste pizzaer, som vi nogensinde har smagt. Især bunden var fantastisk.
De to ejere sætter en ære i lokale råvarer og produkter og det hele er produceret fra bunden, hvilket man i den grad kunne smage!
Selve stedet er super hyggeligt med en skøn atmosfære. Vi var så heldige, at solen skinnede den dag, hvor vi var forbi Bonalâs, så vi kunne nyde vores pizzaere i solen.
Inden vi kørte med vores sommerhuset og resten af familien igen, blev jeg lokket mod Mette Duedahls værksted/butik af den fine sorte budcykel med hendes velkendte keramik. Oppe af Kirkebakken lå hendes idylliske værksted i et helt råt og neutralt rum med det smukkeste vintage patchwork vægtæppe i silke, som Mette havde fundet via Ebay.
Den fine organiske keramik, de tilfældige blomster i vaserne, det sparesomme møblering, rummet, den rolige beliggenhed og vægtæppet farvede mønster harmonerede så ideelt sammen.
Jeg vil lige tilføje at der selvfølgelig er meget mere i Svane end det, jeg har skrevet om her – f.eks. Pernille Bülows glaspusteri/butik, Lakrids by Johan Bülow. Jeg har blot fremhævet mine favoritter.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.